Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez sharemka » 30 lip 2009, 16:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Superb,
rezygnowac napewno nie bede, bo nie po to tam charowalam, zeby teraz zrezygnowac z moich, naszych ;) praw!
Jak bedá naciskac na szybszy urlop to poprostu powiadomie o tym swojego lekarza, albo bede twarda i nie ustápie!
Dziekuje :mrgreen:
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 30 lip 2009, 17:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka jeśli z Dzieckiem i Tobą będzie okej, to nie dadzą Ci wcześniejszego urlopu :!: ale od momentu kiedy wiedzą,że jesteś w ciąży powinni-muszą zapewnić Ci lżejszą pracę :!: jeśli jest inaczej powinnaś zgłosić to swojemu lekarzowi :!: jeśli mogę wiedzieć,to w którym tyg.ciąży jesteś?

no ja właśnie nie wiem co zrobić... wiem,że to jeszcze dużo czasu... no zobaczymy jak będzie. mam nadzieję,że w pracy pozwolą mi na czterogodzinną pracę i wszyscy będą zadowoleni :wink: bo inaczej,to raczej nie damy rady.... :roll:

[ Dodano: Czw Lip 30, 2009 18:12 ]
malaroksi dzięki za informację. poszperam i może dowiem się czegoś więcej na ten temat. a z położną miałaś na prawdę spoko :wink:

Kobietki a mam pytanko. ponieważ będę rodzić w City Hospital... czy któraś z Was słyszała coś na temat tego szpitala? jakieś opinie? wiem,że w każdej chwili mogę ewentualnie zmienić :roll:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 30 lip 2009, 19:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: andar,ja rodzilam w City Hospital i co moge powiedziec,to naprawde polecam!Opieka wspaniala,podczas porodu nikt ani na chwile cie nie zostawia samej bez opieki,mojej poloznej przy moim porodzie nie bylo,ale byla inna i naprawde wspaniala.Z reszta tam byly przy mnie 3 babki (i oczywiscie moj maz) i wszystkie super.Po porodzie tak samo,co chwile przychodzily sie pytaly czy wszystko ok,czy w czyms pomoc.Takze naprawde z reka na sercu polecam :-) Tez mi polecaly ten szpital moje kolezanki,akurat 2 przede mna rodzily i pozniej ja polecalam nastepnym ten szpital i wszystkie zadowolone :-) acha i teraz tez tam bede rodzila :-D
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 30 lip 2009, 19:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa o widzisz :wink: fajnie, fajnie :grin: a można mieć własny pokój? trzeba jakoś załatwiać? czy to zależy od liczby Kobiet? wolnych miejsc? mi na tym zależy, jakoś lubię prywatność :wink:

na kiedy masz termin?
Ostatnio edytowano 30 lip 2009, 20:25 przez andar, łącznie edytowano 1 raz

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 30 lip 2009, 20:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja bylam sama w pokoju,ale szczerze mowiac to nie wiem jak z tym jest.Myslalam,ze to normalka,ale moze malo ciezarnych rodzilo w tym czasie...
No nie dziwie Ci sie,bo chyba kazda z nas wolalby sama byc w pokoju w trakcie porodu.Spytaj moze poloznej.Wtedy wszystko bylo dla mnie nowe jako dla pierworodki,wiec moze dlatego nie pomyslalam,zeby sie dowiedziec.A moze tez dlatego mnie dali sama na sale,bo ja od poczatku zaznaczalam,ze moj maz chce byc przy mnie.Takze polozna Ci napewno powie jak z tym jest.Sama sie spytam,jak bede nastepnym razem u niej na wizycie,ale to dopiero we wrzesniu.Termin porodu mam na 19 grudnia. pozdrawiam!
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 30 lip 2009, 20:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

my też planujemy wspólny poród. może wyraziłam się nie jasno bo chodziło mi o własny pokój już po porodzie, a poród na pewno będę miała sama- w oddzielnym pokoiku :wink: moja koleżanka po porodzie leżała z 2 Kobietami... ale masz racje, niedługo zapytam pielęgniarki... :wink:

pozdrawiam(Y) :-D

ps. na samiuśkie Święta! fajny prezencik :grin:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 30 lip 2009, 20:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Aaa chodzilo Ci o poporodowa,a to tez nie wiem.Ja lezalam w sali,gdzie bylo chyba z 10 kobiet z dziecmi,ale kazda miala z nas kotare,wiec mozna bylo sie zaslonic i tez bylo spoko :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 30 lip 2009, 20:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

uuu to jak tak to wątpię żebym miała własny :sad: ostatnio jak mnie wsadzili to miałam swój, ale to był inny szpital... no nic, może dam radę :?: ale mam wymagania :?: :roll:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 31 lip 2009, 09:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja slyszalam ze to w ile osob lezysz na sali zalezy czy bylo duzo porodow, zawsze moze sie zdazyc ze lezysz sama jak sie miejsce w takim pokoju zwolni :-)

Ostatnio znalazlam sobie taka stronke z NHS

http://www.nhs.uk/ServiceDirectories/Pa ... &JScript=1

mozna na niej sprawdzic jaki sprzet ma szpital, jakie znieczulenie i ogolnie jest to procentowa opinia kobiet ktore tam rodzily, mozna sobie nawet porownac szpitale.
Mnie to bardzo zainteresowalo i w sumie jeszcze bardziej przekonalam sie do szpitala w ktorym bede rodzic :mrgreen:

Mam nadzieje ze wam tez sie przyda :-)
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 31 lip 2009, 12:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzięki AngelinaJ na pewno stronka się przyda, nie tylko mi :-)

pozdrawiam

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 31 lip 2009, 18:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Andar jutro koniec 16 tygodnia :mrgreen:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 31 lip 2009, 18:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:-D super :-D Chłopiec czy Dziewczynka :?: :grin:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 31 lip 2009, 18:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jeszcze nie wiemy, za 5 tyg.kolejny scan, wiec zobaczymy...mnie tam wszystko jedno oby zdrowe a mój máz czeka na córke :roll:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 31 lip 2009, 18:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:wink: mój Mąż od początku mówił że Córka... ja raczej o Chłopcu myślałam... no i póki co mój Mąż miał rację :wink: ale wszystko się okaże :wink: tak czy inaczej jesteśmy i będziemy zadowoleni :wink:

w pracy wszystko dobrze :?:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 31 lip 2009, 20:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Oczywiscie, ze tak :!: Mnie tam na plci, nie zalezy aczkolwiek pirwszy to by sie syn przydal ale mój osobisty ;) maz marzy o dziewczynce, zeby móc já rozpiesczac, wiec zobaczymy :?:

A Ty w którym tygodniu jestes :?:
PS. Lekki wstyd czuje ze najblizsi znajomi i wiekszosc rodziny nie wie...a ja na forum pisze :644:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona