Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez agg » 6 sie 2009, 18:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja jestem za lozeczkiem. duzo miejsca i bezpieczne :-) wszelkie kolyski i kosze mnie nie przekonuja, aczkolwiek ladnie wygladaja :smile:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 13 sie 2009, 12:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 13 sie 2009, 21:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 13 sie 2009, 21:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Moze jeszcze kiedyś się zdecydujecie na trzecie ;)
[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 09:28 ]
temat ucichł, jak się czujecie dziewczyny?
ja cięzka do tego stres ze znalezieniem domu , oczywiscie moje marzenia o pięknym domu z patio poszły w łeb, teraz czas tak goni że musimy brać co jest dostępne...
Ale może na wiosne zrobimy ostanią przeprowadzkę :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez AngelinaJ » 20 sie 2009, 08:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Rzeczywiscie temat cos ucichl, ale pewnie dlatego ze nic sie nie dzieje i ciaze przebiegaja prawidlowo, co zawsze dobrze wiedziec :grin:
Tez teraz zauwazylam, ze coraz trudniej znalezc ladny dom. Zawsze jak sie szuka to nic nie ma, a jak tak sie z glupia czlowiek rozglada to same piekne domy :sad:
Ja juz nie moge sie doczekac mojego 2 usg 7 wrzesnia i mam nadzieje ze bedzie widac czy chlopczyk czy dziewczynka :-D Jak narazie to caly czas czuje jak mnie malenstwo kopie, chyba mu sie spodobalo bo uspokaja sie tylko na pare minut i pozniej z 10 minut nonstop kopanie. Na szczescie narazie tylko lekkie i mam nadzieje ze pozniej troszke sie uspokoi :grin:
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez kindzulinaa » 20 sie 2009, 10:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do tego kopania,to nie wiem czy tak sie uspokoi hihi razczej dopiero sie zacznie mocne kopanko i bedziesz czula jak im coraz wieksze,tym bardziej sie wierci,bo coraz mniej miejsca bedzie mialo dzieciatko.Usg juz wkrotce,to daj znac oczywiscie co bedzie :) Milego dzionka dziewczynki ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 21 sie 2009, 22:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Gdzie nie spojrze tam boy :grin:
Ja tez mam nieodparte przeczucie, ze bedziemy mieli syna...tesciowa tez juz wrózy, ze jak malo sie rusza, tzn. ze chlopiec?!
Za 2 tygodnie sie przekonamy...hmmm pewnie bede zaskoczona jak nie zobaczymy tych "jajek" hihi
Brzuch mi rosnie jak grzyb po deszczu...budze sie rano i widze róznice :roll: juz nie mozemy sie doczekac stycznia i tego, ze groszek bedzie juz z nami :mrgreen:
Czy radzilyscie sobie same z dzieciatkiem po urodzeniu? Bez pomocy mam, sióstr czy ciotki?
[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 23:15 ]
AngelinaJ jesli masz 7 wrzesnia 2 skan, to chyba tez masz termin na styczen?
Dobrze kombinuje?
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 22 sie 2009, 19:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 23 sie 2009, 07:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez julka030308 » 23 sie 2009, 13:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mam teraz pytanie troche z innej beczki obecnie spodziewam sie drugiego dziecka ale calkiem inaczej przechodze ciaze z Julka nawet nieczulam ze jestem w ciazy ,a teraz wymioty po kazdym obiedzie okropne bole glowy codzienne normalnie szok mam do was pytanie jak ktoras to przechodzila moze cos mi poradzi na te bole glowy nic mnie tak nie meczy jak własnie one dzieki z gory :roll:
-
- julka030308
- Rozeznany
- Reputacja: -1
Napisane przez sharemka » 23 sie 2009, 14:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:?: Zbaranialam...nie wiem co myslec... :?:
,nie przyjmuje strasznych scenariuszy o porodzie (zeby nie popasc w paranoje) i licze ze damy sobie rade sami z mezem, bez pomocy siagania tesciowej czy babci :roll:
boimy sie równiez, ze naruszy to naszá prywatnosc i zaburzy caly etap zapoznania sie z dzieciatkiem :-)
Boje sie tez (jak znam siebie ;) )ze jak sciagniemy kogos do pomocy, to ja bede sie bardziej martwila o to, ze moze ten ktos jest glodny albo nie wyspany :roll: i swojá uwage poswiece na gupstwa...
Jesli agg poradzila sobie sama po cc, to mysle, ze nam sie tez swiat nie zawali, w koncu czekamy na to malenstwo z niecierpliwoscia :mrgreen:
[ Dodano: Nie Sie 23, 2009 15:10 ]
julka030308 kolezanka powiedziala mi, ze w drugiej ciazy czula sie ABSOLUTNIE inaczej, nic jej kompletrnie nie dolegalo w przeciwienstwie do pierwszej i na moje bóle glowy poradzila mi paracetamol, bo tylko to jest zalecane przez polozne i podobno jest bezpieczne w ciazy ale ja staralam sie wyciszyc i zrelaksowac i nie brac zadnych proszków, chyba ze juz naprawde nie moglam znalezc miejsca :sad:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez yoko » 23 sie 2009, 14:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
do mnie na tydz przed porodem przyjechala mama i zostala na 5 tygodni. przed porodem twierdzilam ze to zbedne, ale na wszelki wypadek....
jak sie potem okazalo mialam cesarke po ktorej bylam w kiepskim stanie i pierwsze 2-3 tyg po porodzie nie mialam sily absolutnie na nic. zajmowalam sie tylko dzieckiem a i tu pomoc mamy okazala sie niezbedna.
w miedzyczasie mialam tez wizyte tesciow. przyjechali na 10 dni - takich atrakcji raczej odradzam na poczatku. jak wspomniala sharemka - zamiast wypoczywac, to trzeba myslec m.in. o zakupach na taka duza rodzine itp. poza tym w domu niezly tlum i dziecko tez bywalo niespokojne. przy drugim dziecku zaprosze Ich dopiero po 2-3 miesiacach.
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez ewela119 » 23 sie 2009, 17:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez AngelinaJ » 24 sie 2009, 14:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja tam zaprosilam mame zeby przyjechala do mnie, ale nie dlatego ze mysle ze sobie nie poradze, ale dlatego ze milo sobie z kims posiedziec w domu i pogadac, a i na pewno mamie bedzie przyjemnie ze mogla pomoc :-D
Nie przejmuj sie ze nie masz nikogo do pomocy, pamietam jak moja kolezanka urodzila synka i nie chodzila na zadne kursy i w zyciu nie trzymala malego dziecka w rekach juz nie mowiac o zajmowaniu sie takim malenstwem. Zaraz po porodzie wlaczyl jej sie instynkt macierzynski (sama sie dziwila, ze potrafi wszystko zrobic bez niczyjej pomocy :grin: )
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
za tydzien mamy 3 scan:) dowiemy sie o plci...
Korci mnie z zakupami ale czekam...jesli zaczene teraz, to przed styczniem nie bede miala co robic :roll: zeby pochamowac emocje...kupuje ubranka znajomym 3 mc córeczce :grin: wtedy siedzimy w domu i do obiadu ogládamy malutkie skarpetki :mrgreen:
-
- sharemka
- Rozeznany
-