Co tu zrobic...??

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez laguna001 » 1 wrz 2009, 11:52 Co tu zrobic...??

Witam!Nie wiem czy w dobrym miejscu to pisze,ale chcialabym sie Was poradzic a wlasciwie spytac,co moge zrobic w tej sprawie...mianowicie agencja mieszkaniowa,w ktorej wynajmujemy z mezem dom nic sobie nie robi z naszych zgloszen dotyczacych piecyka gazowego,tzn.wysylaja kolesia,ktory niby cos naprawia,ale to nic nie daje.Prosilismy 4 czy 5 miesiecy o to,zeby nam wymienili piecyk na nowy,bo ten jest stary i co jakis czas cos z nim nie tak.Ostatnio musielismy zaplacic prawie 300 f za gaz (w okresie letnim,gdzie w ogole nie wlaczamy ogrzewania,tyle co ciepla wode zuzywalismy do kapieli,no i obiady co gotowalam ale napewno tyle gazu nie zuzylismy na nas dwoje plus male dziecko). No i oprocz tego musze zaznaczyc,ze co miesiac sciagaja nam z konta za gaz ponad 40 f.Mowilismy to w agencji,ze w licznik zapierdziela jak oszalaly,ale oni jakby sie tym nie przejmowali.Wysylaja kolesia,ktory nie ma pojecia chyba co robi,bo niby wymienil jakas czesc w tym piecu,ale dzisiaj od rana bez cieplej wody jestesmy.Nie wiem,czy to gdzies zglosic,czy co,bo juz nie mamy sil chodzic i mowic w agencji,ze ten piec sie do niczego nie nadaje.Wiem,ze kiedys bylo takie ogloszenie w autobusach,ze jezeli wlasciciel mieszkania badz tez agencja nie wywiazuja sie z jakichs obowiazkow,to mozna to gdzies zglosic...ale nie wiem gdzie,co i jak,bo nie zapisalam sobie tego numeru...Czy ktos mi cos moze doradzic??Z gory dzieki za odpowiedzi :)

laguna001
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hidalgo4 » 1 wrz 2009, 11:57 Re: Co tu zrobic...??

radze przejzez umowe a jak nie wiem cie dokladnie to przejsc sie z nia do CAB i tam na pewno cos moga wiecej powiedziec jakie macuie prawa itp
hidalgo4
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mustafa75 » 2 wrz 2009, 12:21 Re: Co tu zrobic...??

Nie kumam jak bym miał takie problemy to dawno już bym zmienił chate a tą agencje omijał szerokim łukiem !!!

Mustafa75
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez laguna001 » 2 wrz 2009, 15:00 Re: Co tu zrobic...??

Dzieki za odpowiedz. :arrow: Mustafa75 nas jeszcze obejmuje umowa z ta agencja.Tak wiec jak sie skonczy,to planujemy poszukac sobie czegos innego.Co do tego piecyka,to byl koles i stwierdzil,ze jednak jest do wymiany,tylko szkoda,ze tak pozno to zauwazyl.Zobaczymy jutro,czy przyjdzie z nowym...Jeszcze czekam na przedstawiciela z naszej agencji mieszkaniowej,by z nim porozmawiac,bo po tych tel.to sam obiecal ze sie do nas wybierze.Dzisiaj juz sobie obiecalam,ze jak nie wymienia mi do jutra,to pojde na skarge do neighbourhood office.Tam pewnie cos mi doradza...Napewno tak tego nie zostawie.

laguna001
Przyczajony

Neutralny

Powrót do MIESZKANIE