Mieszkanie socjalne band D

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez artur01 » 13 cze 2009, 09:51 Mieszkanie socjalne band D

Witam i zgory dziekuje wszystkim którzy mogą mi odpowiedziec na pytanie a mianowicie ,po długim oczekiwaniu a jest to raptem 9 miesięcy przysłali mi informacje ze dostałem band D i 0 punktów,czy ktoś mi może powiedzieć co to znaczy? ;)

artur01
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Wozek » 13 cze 2009, 11:36 Re: Mieszkanie socjalne band D

Jesteś na liście potrzebujących mieszkania. Gratuluję :-)
Chyba powinieneś mieć tam strone www na której sie musisz logować w danym terminie,
login i hasło też tam jest. Przepatrz dokładnie dokumenty.

Wozek
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gredzia82 » 13 cze 2009, 16:34 Re: Mieszkanie socjalne band D

to ja rowniez zapytam bardziej zorientowanych.Wlasnie znalazlam po zalogowaniu sie na "moim koncie" w sandwell homes i podane jest ze na liscie oczekujacych: LEV6 i band 6.Co moga oznaczac te skroty bo to ze wpisali mnie na liste oczekujacych to sie domyslilam ale co teraz? Dzieki z gory za odpowiedz

gredzia82
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bluebery » 13 cze 2009, 22:29 Re: Mieszkanie socjalne band D

Band D oznacza, ze nie dostaniesz mieszkania w trybie przyspieszonym Jest Band A, B, C i D ( band A ma jescze podgrupy).
Cytuje :
BAND D – Households from outside the Borough who do not fall into
Applications from outside the Borough will be placed in this Band, where the Council has carried out an assessment of housing need and the applicant does not fall into any category of reasonable preference groups (see Section 8, 8.2). This Band will also include applications from former residents aged 60 years and above who are seeking elderly person’s accommodation within the Borough but are doing so outside of the two year qualifying period described above.

Innymi slowy musisz swoje odczekac w kolejce, bo nie uznano, ze twoja sytuacja jest szczegolnie trudna ( tzn nie jestes bezdomny, samotna kobieta w ciazy, nastolatek, niepelnosprawny , czy tez nie zyjesz w warunkach uwlaczajacych czlowiekowi).
Co do punktow to nie jestem pewna, byc moze chodzi o systematycznosc ,,odhaczania sie'' lub czasu spedzonego w oczekiwaniu na przydzial. Ale to moze ktos inny wie i napisze ci.
Tak czy inaczej gratuluje :grin: bo zawsze to blizej niz dalej :grin:
Powodzenia!

[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 23:37 ]
Band 6 , sorry ale szary koniec na liscie oczekujacych. Tutaj znalazlam troche o tym :
https://openaccess.sandwellhomes.org.uk ... nation.pdf
Nie mam pojecia co oznacza u ciebie Lev6 .
bluebery
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez grzesiu i kasia » 9 lis 2009, 13:46 Re: Mieszkanie socjalne band D

Witam,parę dni temu dostałam list że przyznali nam band d i zero punktów oraz stronę na której mamy się logować,zrobiłam to od razu i okazało się że dane się moje zgadzają tylko band jest inny i punkty (band c i 40 punktów)czy ktoś był w podobnej sytuacji i czy długo się czeka na mieszkanie jeśli ma się taki band jak ja,proszę o odpowiedz i z góry dziękuję.

grzesiu i kasia
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 9 lis 2009, 17:29 Re: Mieszkanie socjalne band D

grzesiu i kasia napisał(a):Witam,parę dni temu dostałam list że przyznali nam band d i zero punktów oraz stronę na której mamy się logować,zrobiłam to od razu i okazało się że dane się moje zgadzają tylko band jest inny i punkty (band c i 40 punktów)czy ktoś był w podobnej sytuacji i czy długo się czeka na mieszkanie jeśli ma się taki band jak ja,proszę o odpowiedz i z góry dziękuję.

Zdaje się, że już we wszystkich tego typu instytucjach trzeba co tydzień "licytować" udostępniane regularnie oferty?... Więc raczej nie "czeka się" bezczynnie.

I jeśli tak właśnie jest w tych instytucjach, o których nie mówicie wyżej (czyżby to miało być oczywiste, gdzie się zarejestrowaliście? Ja nie potrafię się sama domyślić...) to czas oczekiwania zależy od tego czy licytujecie bardziej czy mniej oblegane lokale i ile osób jest do tych lokali przed Wami w kolejce.

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny