Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez agniecha » 6 sty 2010, 14:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Czytalam post na temat tej wyprawki-ja to nakupowalam ubranek duzo ale czasami wydaje moi sie ze jest ich jeszcze zbyt malo i kupuje nadal ale juz te wieksze ubranka zeby bylo na "zapas".Teraz stanelismy na kupnie wozka. Szczeze to nie podobaja mi sie te ich wozki.Sa przydatne ale ja wole te glebokie,malo ich jest a jak juz sie trafi jakis to z cena z kosmosu wyrwana :mad: Jeszcze duzo zakupow nas czeka i musimy sie pospieszyc bo coraz blizej i blizej.
Pozdrawiam wszystkie panie i dzidzie.
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez kindzulinaa » 6 sty 2010, 14:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
AngelinaJ i Katiuszka moze juz sa po...kto wie :idea::
Katik naprawde niezle sie wysposazylas w wyprawke :wink:
Co do tego spirytusu do pepka,to tutaj tego nie stosuja,ze swojego doswiadczenia wiem,ze dobrze i ladnie sie goi pepuszek nie przemywajac niczym,poprostu po kapieli wytrzec pepek do sucha i tyle.Moim malucha ta resztka pepowinki odleciala 5 dni po urodzeniu i wszystko ladnie bylo zagojone :-) Chociaz pamietam jak pierwszego synka urodzilam,to w szpitalu pytalam sie o ten fioletowy plyn(Gencjana chyba sie nazywa) ale babki mi mowily,ze tu niczym nie przemywaja,poprostu woda i osuszyc i to bedzie ladnie sie goic no i tak bylo,chociaz nie moglam w to uwierzyc :-)
Malaroksi nie martw sie nie Ty jedna,ktora przyciela swojemu dziecku kawaleczek skorki.Ja tak samo obcinajac mojemu syniowi troszke przycielam skorke,ale na szczescie nie plakal,tylko za chwile odlozylam te obcinaczke i wzielam sie za obgryzwanie mu paznokci,no bo to takie malenkie ma paznokietki,ze jak to obciac.No i teraz z mezem obgryzujemy mu hihi tak najlepiej :grin:
A moj synek juz wazy 4250 a jutro mu mija 2 tygodnie juz :-) taki glodomorek z niego,ze szok ;) aa no i pochwale sie bo wkoncu zdecydowalismy jak bedzie mial na imie.Mianowicie Marcel Adam :)
To pozdrowionka dla Was wszystkich no i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazania :)
[ Dodano: Sro Sty 06, 2010 14:51 ]
Ale buziek nawrzucalam hihi ;)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 6 sty 2010, 17:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
http://www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.html -- to moj faworyt ale czekam a z pojawi sie na allegro , bo to jede z nowszysch modeli:)
http://allegro.pl/item831111304_3w1woze ... ml#gallery
http://allegro.pl/item822268278_wozek_b ... lorow.html
http://allegro.pl/item868901206_q12_gle ... _2009.html
http://allegro.pl/item865114771_chicco_ ... _asia.html
pozdrawiam
kidziulia zeby wam tylko te obgryzanie w awyk nie weszlo ;-DDD
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Katik » 6 sty 2010, 17:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):katik ja mam termin na 11 kwietnia a gdzie chcesz rodzic i jakim sposobem zetak spytam, porod normalny w wodzie? znieczulenie?itd itp .u mnie przylatuja staruszki kolo 15 kwietnia takze super bo przyda sie na poczatek jakas pomoc.
Wybralas juz imie dla malenstwa? i w jakim rejonie mieszkasz wogole?:)Pozdrowka i dzieki za liste az sie przerazilam:) chyba zaczne od kupna dodatkowej komody ;DD
Bogini - ja jestemm z Wolver, wiec bede rodzic w New Cross. Co do samego porodu - to jeszcze jestem niezdecydowana. WIem jedno - ma byc krotko i bezbolesnie hahahah
Poczatkowo myslalam o porodzie w wodzie, ostatnio mi przeszlo, ale od kilku dni znow zaczynam sie zastanawiac.
Co do imienia - do 17stego tygodnia bylam przekonana, ze bedzie chlopczyk, wiec wymyslalismy imie dla niego. Dla corci typow nie bylo. I tak zostalo do teraz - zastanawiamy sie ciagle, ja maly typ mam, ale na razie jeszcze nic pewnego.
Co do listy- ja dlugo tez nic nie kupowalam, ale jak ostatnio do mnie dotarlo, ze to juz naprawde niewiele czasu zostalo - a gdyby dzidzia zechciala sie wczesniej urodzic - nie moge zostac z niczym, zwlaszcza, ze rodzinki tu brak i potem nie bedzie mial mi kto po sklepach biegac i na szybko kupowac. A po porodzie wychodzi sie w ekspresowym czasie ze szpitala.
sharemka napisał(a):Pobilas wszelkie rekordy! Lista zakupów/ zakupionych rzeczy jest dllllllllllllllllllluga...gotowa na kazda okazje Z powodzeniem mozesz miec czworaczki
Ja kupilam jedna pare spiochów w niebieskim kolorze zaraz po skanie jak dowiedzielismy sie, ze bedzie chlopiec, zeby pokazac kolezance...a reszte jak juz przeszkam na urlop czyli w 33-34 tydz. i wciaz nie mam co robic na ten ostatni miesiac, wiec bogini8 bez steresu...
Az sie dziwie, ze masz jeszcze czas na prace, dom...
Bo ja wiem czy za dluga ta lista? Konsultowalan byla z kilkunastoma mamami, i wydaje mi sie, ze sa tam uwzglednione wszystkie potrzebne rzeczy. Ok, moze taki termometr do wanienki jest "gadzetem", i nie jest w podstawowej wyprawce, ale to nie znaczy, ze nie mozna go kupic. Zwlaszcza, ze byl on kupiony w zestawie z innymi przyboraqmi toaletowymi. Byc moze po kilku razach juz z niego zrezygnuje, ale chce miec pewnosc, ze woda dla dziecka jest odpowiedniej temperatury. Co do ilosci ciuszkow - bez przesady z czworaczkami. Nie wiem czy kiedys mialas do czynienia z noworodkami, ale takie dziecko musisz naprawde czesto kilka razy na dzien przebierac, bo jak sie nie uleje - moze zdarzyc sie, ze z pieluchy sie wyslizgnie... Prostsze dla mnie jest miec o 1 wiecej, niz za malo, i prac i suszyc na szybko.
agniecha napisał(a):Teraz stanelismy na kupnie wozka. Szczeze to nie podobaja mi sie te ich wozki.Sa przydatne ale ja wole te glebokie,malo ich jest a jak juz sie trafi jakis to z cena z kosmosu wyrwana :mad: Jeszcze duzo zakupow nas czeka i musimy sie pospieszyc bo coraz blizej i blizej.
Ja tez jestem "zdegustowana" wozkami tutaj. Bo travel system dla mnie calkowicie odpada, a z kolei wszystkie gondole jakie ogladalam sa beznadziejne, niskie itd. No i przede wszystkim - bardzo cenie sobie pompowane kola, a nie jak wiekszosc, dostepnych tu- plastikowe :roll:
Jedynym woziem, ktory bym kupila tu od reki jest STOKKE® XPLORY®, ale cena wozia jest przerazajaca, bo w najtanszej wersji kosztuje Ł 650.
Tak wiec stanelo na tym, ze wozek sprowadzam sobie z PL, wyjdzie mnie taniej, i mam dokladnie taki jaki chce. W pazdzierniku bylam w PL, i przetestowalam wiele modeli, ostatecznie wybralam swoj typ. Teraz rodzice maja mi zamowic, i na koniec lutego juz bedzie juz tu.
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez agg » 6 sty 2010, 19:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
a ta lista to na prawde dluga :!: ja nie mialam polowy rzeczy, bo "czulam" ze sie nie przydadza. nie bede wyszczegolniac bo kazda mama i tak robi wg swoich przekonan no i pierwsze dziecko - wiadomo, szal i przyjemnosc kupowania :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 6 sty 2010, 20:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
http://babyonline.pl/niemowle_noworodek ... ,1558.html
W innych wyczytalam ze absolutnie nie wolno obgryzac dziecku paznokci poniewaz jama ustna jest siedliskiem bakterii i w razie skaleczenia moze bardzo latwo dojsc do infekcji u takiego noworodka, poza tym obgryziony paznokiec nie jest rowny i tez dziecko moze sie zadrapac, nie wspominajac juz o tym ze plytka w skutek obgryzania moze sie zdeformowac....
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agniecha » 7 sty 2010, 10:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mi8 szczegolnie zalezy na tym zeby wozek byl 3 in 1 dlatego ze botakiego wozka czesto nie potrzeba dokupywac niektorych rzeczy.Wszystkie wklkady wymienne,,z gondolki na fotelik,z fotelika na spacerowke.Od urodzenia dziecko ma gleboki wozek jak i fotelik samochodowy a gdy juz zacznie siadac i chodzic jest i spacerowka. Do teko przykrycie na nogi i folia przeciwdeszczowa. Odladalam na e-Bayu wozki,znalazlam fajny ale jest uzywany a nowego jakis nigdzie nie widac. musze jeszcze pogrzebac.
http://cgi.ebay.co.uk/Hauck-Infinity-Bu ... 4a9d2debd2
To jest tennwozio-co myslicie o nim?
A tak pozatymvto jak sie czujecie panie i jak tam wasze robaczki?
Mam pytanki-czy was tez boli skora pod piersiami tak w miejscu gdzie sa zebra a zaczyna sie brzuch? od jakiedos czasu wlanie tam mnie boli a najbardziej jak mi sie ubranie podwinie i uciska na ta skoe no i jak dotykam mocniej to boli. :-( . Niemam pojecia co to moze byc. Jutro mam spotkanie z polozna to sie zapytam.
Pozdrawiam wszystkich.
-
- agniecha
- Rozeznany
Napisane przez sharemka » 7 sty 2010, 11:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Caly czas boli mnie w kroczu i podbrzuszu, dzis promieniuje na plecy, mam wrazeniee, ze albo bede robic siusiu co 2 min. albo cos mi wyskoczy...skórcze ciagle ale w róznych odstepach...gdzie ten czop???
[ Dodano: Czw Sty 07, 2010 11:56 ]
kindzulinaa bardzo ladne imie wybraliscie :-) wlosko brzmiáce ;)
Angelina i Katiusza juz raczej po... :-) tylko mój mial byc do 7, ale chyba mu sie nie spieszy i poczeka do terminu albo i dluzej... :oops:
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez agniecha » 7 sty 2010, 12:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to szukalam imion ktore moglabym dac swojemu dziecku.
Prawdopodobnie bedzie to dziweczynka wiec na imie jej damy Wiktoria a jesli okaze sie ze urodzi sie chlopiec to bedzie mial na imie Oskar.
Teraz znow wracaja imiona stare ale tyle ludzi nosi imiona takie jak:Ania,Michal,Janek itd ze poprostu za duzo ich jest zeby kolejne dzieci mialy tak na imie.
[ Dodano: Czw Sty 07, 2010 12:33 ]
sharemka-czytalam gdzies w necie ze czop sluzowy nie zawsze odchodzi wczasniej,zdaza sie ze odchodzi w czasie porodu kiedy juz skorcze sa silne.Tak samo dzieje sie z wodami plodowymi. Tez nie zawsze odchodza przed porodem a dopiero w czasie.
-
- agniecha
- Rozeznany
Napisane przez sharemka » 7 sty 2010, 12:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mam na wkladce zabarwienie kremowe ale bez zadnego sluzu czy krwi...(przepraszam za bezposredni ton)...
Zaczekam do jutra i moze na wszelki wypadek zadzwonie do swojej poloznej...
Co do imion to mnie podoba sie powrót do przeszlosci, ale to bardzo indywidualna lub zalezna od mody sprawa, czy to Oskar, Grzesiu, Marcel...Sunshine...wszystkie super...najwazniejsze oby dzieciatko zdrowe i cieszylo rodziów i rodzine :-D
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez marzencia2333 » 7 sty 2010, 13:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Z tym czopem to roznie bywa. Ja przy pierwszym dzieku jak bylam w szpitalu po x godzinach zaproponowali mi wejscie do wanny i zauwazylam ze mi wyplywa dziwna substancja z krwia. Nastepnie weszlam do wannym i po godzinie odeszly mi wody. Potem to juz szybko bylo.
A przy 2 gim porodzie to nic takiego nie bylo tylko odrazu wody mi odeszly (do kibelka) :).
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez malaroksi » 7 sty 2010, 13:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do wyprawki to myślę że wcale dużo tego nie jest ja bym dorzuciła jeszcze elektryczna nianie :) ograniczyłabym ilość kosmetyków bo im mniej tym zdrowiej . A termometr do wody jak najbardziej polecam nie ma co na "pałe" lać wody 37st to idealna temperatura do kąpieli i ciezko łokciem wyczuć czy jest równe 37 a dla takiego maluszka napet pół stopnia za dużo lub za mało jest nieprzyjemnie odczuwane. Pamietajcie też o termometrach ściennych do łazienki i do sypialni.Ostatnio health vizytor sprawdzała czy mamy je w domu.Równiez polecam koszyczki do spania mosses basket gdyby w dzien dziecko spało np w salonie.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez sharemka » 7 sty 2010, 13:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi napisał(a):Moja córka tym się bawiła bo widziała halo halo i słuchawki więc odkryła to bo mama by się nie skapła :)
Dzieci nowej generacji :-)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez Katik » 7 sty 2010, 14:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agniecha napisał(a): Odladalam na e-Bayu wozki,znalazlam fajny ale jest uzywany a nowego jakis nigdzie nie widac. musze jeszcze pogrzebac.
http://cgi.ebay.co.uk/Hau...=item4a9d2debd2
To jest tennwozio-co myslicie o nim?
Na tej stronie widzialam kilka modeli Hauckow. Nie wiem jak sie sprawdzaja, do czynienia nie mialam, ale ja osobiscie jestem na nie takim kolkom
http://www.alicekiddiworld.co.uk/index.asp
malaroksi napisał(a):Pamietajcie też o termometrach ściennych do łazienki i do sypialni.Ostatnio health vizytor sprawdzała czy mamy je w domu.
ooo, nie wiedzialam, bede musiala dokupic.
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez agniecha » 7 sty 2010, 14:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja jeden termometr w sypialni scienny mam wiec zostaje mi dokupienie kilejnego.
-
- agniecha
- Rozeznany
-