praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez space cowboy » 15 sty 2010, 16:07 praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

Hej wszystkim...

Mój problem jest następujący... Około 3 tygodni temu byliśmy w Birmingham w sprawie pracy (ja i jeszcze 4 znajomych). Pracodawca oferuje pracę w fabryce tj. rozlewni alkoholu (Birmingham). Póki co fabryka jest na "rozruchu" czyli powstaje (takie informacje uzyskaliśmy). Jak twierdzi sam pracodawca, posiadał możliwość werbowania Anglików lecz wybrał Polaków, których zresztą ściąga z kraju (płacąc za wszystko: przeloty, wszelkie dojazdy...) Jak dobrze mi wiadomo ludzi ciągle ściąga (potrzebuje około 200 pracowników). Tak więc w Birmingham byliśmy 4 dni otrzymując wyżywienie i w zasadzie wszystko czego potrzeba. Co załatwiliśmy: konto bankowe (loyds) oraz zostaliśmy umówieni w job centre. Wszystko odbyło się ok. (?)

O co konkretnie zapytanie: czy takowa rozlewnia powstaje faktycznie? czy ktoś coś wie o tej robocie? Firma póki co nazywa się Explosion i póki co podpięta jest pod Explosion Club & Bar Ltd. (takie informacje uzyskałem). Nową nazwę uzyskać dopiero ma. Niestety nie posiadam ulicy gdzie fabryka jest położona (jak na razie trudno uzyskać mi tą informację ?!)

Jeszcze jedno pytanie: do jakich informacji o firmie mam prawo dostępu? czy może to być numer rejestracyjny? (niestety nie wiem jakie normy obowiązują w Anglii)...

Moje zaniepokojenie (nie tylko moje, tekst puszczono w obieg) wzbudził artykuł "Polak potrafi...", który opisuje oszustwa Polaków dotyczące wyłudzeń zasiłków dla bezrobotnych z opieki społecznej i nie tylko. Sytuacja w naszym przypadku zdaje się (?), wygląda bardzo podobnie (tzn. konto, job center, a na koniec pracy nie ma...)

Artykuł dostępny jest na stronie:
http://wiadomosci.onet.pl/1590462,2678, ... skart.html

Proszę o jakąkolwiek informację, opinie, względnie pomoc...
Z góry dziękuję i pozdrawiam...

space cowboy
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Viola » 15 sty 2010, 17:20 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

wspolczuje naprawde ze daliscie sie w to wciagnac....a odpowiedz na swoje wszystkie pytania masz w..."Polak potrafi..."Pozdr

Viola
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mahol » 15 sty 2010, 18:08 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

pub explosion to jest polska mordownia na west bromie :]
mahol
Stały Bywalec

Reputacja: 44
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez roberto231 » 15 sty 2010, 19:41 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

Założyłeś konto w banku, mineło już 3 tygodnie to papiery z banku już przyszły - karta do bankomatu + pin, książeczka czekowa. Jak nie dostałeś to dzwoń do banku i blokuj. Znasz przynajmniej jaki masz numer konta w banku?

roberto231
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 16 sty 2010, 09:41 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

witam powiadom lepiej policje o tym jak nie chcesz mieć problemu

Guest

KobietaPostNapisane przez Luiza » 16 sty 2010, 12:00 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

A ja znalazlam taka informacje na temat Explosion
http://www.rightbiz.co.uk/buy_business/ ... lands.html
Widac z jakiegos powodu sie zwijaja.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez fotomartinos » 16 sty 2010, 13:47 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

mahol napisał(a):pub explosion to jest polska mordownia na west bromie :]

Lepiej tego ująć się nie dało,ale że takie wałki robią masakra.
fotomartinos
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez izap721 » 16 sty 2010, 21:35 Re: praca, problem z wiarygodnoscią, oszustwo ?

Ja też radzę zablokować konto w banku i zwijać się czym prędzej-na 100% będziecie zrobieni tak,jak bohateowie artykułu

[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 21:35 ]
Ja też radzę zablokować konto w banku i zwijać się czym prędzej-na 100% będziecie zrobieni tak,jak bohaterowie artykułu
izap721
Rozeznany

Reputacja: 12
Neutralny