Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Katik » 22 sty 2010, 19:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sharemka - super!!!!!!!!!!!! Gratulacje serdeczne, duze buziaki dla Ciebie i Maluszka!!!

Bogini - w 28 tygodniu na wykresie zaznaczyla mi 28 cm. Tylko, bo jak pisalam, druga kreska u mnie nie obrazuje wagi, a tylko odlicza tygodnie. A Ty co masz zapisane?

AngelinaJ agg bogini8

dzieki za slowa otuchy o puchnieciu.
My wrocilysmy od lekarza... warunkowo do domu. Warunki do spelnienia - odpoczywac, najlepiej lezec, duzo pic, jeszcze wiecej sikac.
Powod - stan przed zatruciem ciazowym
Opuchniecie siega zenitu, lekarz stwierdzil, ze wygladam strasznie, i jak mnie zobaczyl to pierwsze pytal co mi sie stalo z twarza. A ja opuchnieta jestem na maxa!!!
Nogi koszmarne, odciski skarpetowe na kilka milimetrow. Palce jak serdelki. W nocy dretwienie rak, ktore dzis juz sie pojawilo nawet w dzien. Potwierdzil to co wyczytalam na necie - woda naciska na nwery , i stad te dretwienia. Dodatkowo dzis w nocy obudzil mnie 2 razy skurcz w lydkach.
Do tego podwyzszone cisnienie, cale szczescie ze nie ma bialka w moczu. Gdyby bylo - do szpitala szlabym natychmiast.
Teraz mam czas do poniedzialku, i musze sie mu znow odmeldowac. Jesli nic sie nie zmieni w kwestii opuchniecia - i tak mnie poloza na oddzial. Mam jednak nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby
No i 2 tygodnie L4 , przymusowo ...
Aha - i najlepsze- jeszcze niedawno, ale juz jak zaczelam gromadzic wode mialam +15 na wadze. Od poltorej tygodnia sie nie wazylam. Dzis zrobil to lekarz, i o malo sie nie przewrocilam : +19. Czyli przez 1.5 tygodnia przybylo mi 4 kg.
Ale powiedzial, ze mam sie nie stresowac, bo z tego co widzi polowa tej wagi to woda.
HORROR!!!!!!!!!!!!

No nic, teraz 2 tygodnie odpoczywamy, lezymy i mam nadzieje ze dochodzimy do normalnych rozmiarow i wymiarow.
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 22 sty 2010, 21:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik, wspolczuje Ci, bo sie na pewno meczysz. ale co do wygladu to sie nie przejmuj - na pewno szybko wrocisz do formy, poza tym jeden usmiech dzieciatka wynagrodzi Ci wszystko. ja przed samym porodem spuchlam jakos tak makabrycznie, ze jak teraz ogladam zdjecia ze szpitala to sie zastanawiam jak to mozliwe ze glowa ludzka moze byc taka duza :D wlasciwie to sama twarz - makabra jakas. jesli moge cos doradzic to postaraj sie o dobry krem do twarzy - nawet jesli w ciazy masz z tym problem (mi w ciazy tylko old school nivea pomagal), to zaraz po porodzie zainwestuj w dobry. przez ta opuchlizne skora twarzy mi sie tak rociagnela, ze jak juz doszlam do siebie i schudlam to mi przybylo chyba z milion zmarszczek.
malaroski, kindzulina, angelina -> jest szansa ze wkleicie zdjecia swoich pociech? wklejcie - ladnie prosze :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 22 sty 2010, 22:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik napisał(a):Bogini - w 28 tygodniu na wykresie zaznaczyla mi 28 cm. Tylko, bo jak pisalam, druga kreska u mnie nie obrazuje wagi, a tylko odlicza tygodnie. A Ty co masz zapisane?

masz zielona karte? i nei masz na wykresie wagi? nie mozliwe!
na wykresie z lewej strony mam dlugosci, na dole tygodnie ,a z prawej wage.
wiec po zaznaczeniu na wykresie ,x,a wyszlo mi prawie 28 cm, w 28 tygodniu waga cos kolo 1200-1300gram

a co do spuchniecia i jeszce za wysokiego cisnienia to nie dobrze, to juz wrozy zatrucie ciazowe;/#
mam nadzieje ze ja k wypoczniesz to wsyztsko wroci do normy.

w ciazy lepie miec za niskie cisnienie niz za wysokie, bo sa wysokie moze byc nie dobre dla dzidzi, ale mam nadzieje ze bedzie ok!!!!!:*****
Ja znowu zawsze mam za niskie czasem kolo 90/54, za to puls dochodzi mi nawet do 120 i to jak siedze:D normalnie taki puls jest przy dobrej gimnastyce:DD

Przez cala ciaze jak do tej pory na szczescie nie dolegaly mi zadne nudnosci , zgaga, spanie w dzien czy cokolwiek, jedyne co mam to krwawiace dziasla i krwawienia z nosa, ktore jak sie dowiedzialam sa normalne w ciazy bo naczynka sie oslabiaja.
no i mam lenia:DDDDD
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 23 sty 2010, 11:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, oj chciałabym wkleić ale nie wiem jak to się robi. :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 23 sty 2010, 15:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprobuje wstawic fotke mojego Marcelka,mam nadzieje ze mi sie uda,bo juz troche zapomnialam jak to sie robi ;)

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 15:13 ]
Malaroksi,na dole pod oknem,gdzie piszemy masz ODPOWIEDZ wejdz w to i tam bedziesz miala NAZWA ZALACZNIKA I PRZEGLADAJ i wybierasz zdjecie,ktore chcesz dodac(pamietaj,zeby zmniejszyc) :) pozdrawiam! :-)
Załączniki
page4.jpg
Marcelek :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 23 sty 2010, 15:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindziulina sliczniusi jest :))))
Załączniki
dzidzia2.jpg
a to jest moja dzidzia z okolo 25 tygodnia:DD
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 23 sty 2010, 17:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa, jest sliczniusi :D ciocia yoko juz ma lezki w oczach :D

moje bobo ma dopiero 8 miesiecy a ja tak strasznie juz chce drugiego bobaska ze szok :grin: moje hormony nie moga sie cos uspokoic :wink:
nawet udalo mi sie juz namowic meza na drugie dziecko(kiedys nie bylo mowy nawet o jednym dziecku :mrgreen: ), no ale niestety musze najpierw wrocic do pracy - heh przynajmniej mam motywacje zeby ja jak najszybciej znalezc :mrgreen:

bogini8, wiem ze dla Ciebie obraz z tego skanu jest cenny, ale mnie jakos zdjecia plodu w 3D przerazaja... bez urazy....
tak czy owak dzieciaczek rowniez zapewne jest cudny i jak sie tylko urodzi to bede tu postulowac o zdjecie :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 23 sty 2010, 18:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, a co jest przerazajacego w tym ze widzisz buzke raczke albo stopke swojej dzidzi? albo przygladasz sie jak ziewa albo otwiera oczy .?????? nie rozumiem.... :wink: :wink:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 23 sty 2010, 19:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, chodzi o ogolny obraz...po prostu jakos mnie przeraza....
pewnie gdybym sama byla na takim skanie i widziala swoje dziecko to patrzyla bym na to inaczej.....
tak jak powiedzialam - bez urazy :razz:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 23 sty 2010, 19:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindziulina dzięki wielkie własnie próbuję wstawić jakieś zdjęcie ale tak myślę czy nie powinnyśmy tego robić w temacie dla rozpakowanych ? :) Coś się za bardzo przyzwyczaiłyśmy do tego tematu ;)
yoko to fajnie ,że chcecie drugie, teraz nie pozostaje nic jak życzyć znalezienia fajnej dobrej pracy no i potem udanego zapłodnienia :)

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 19:46 ]
a i zapomniałam kindziulina słodziutki twój Marcelek i ten uśmieszek ach ... :)
Załączniki
3tyg 2 dni 075.JPG
Grzesiu tydzień temu
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 23 sty 2010, 20:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi ale slodziak!!! i jakie fajnego rampersika ma :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 23 sty 2010, 20:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, dzieki :) mezczyzna ze hoho :) a jakie girunie slodkie :mrgreen: do schrupania :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 23 sty 2010, 22:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sliczne te wasze pociechy!!!
Yoko dzieki za rade bo tez nie wiedzialam jak wsadzic zdjecie :D
Załączniki
julenka2.jpg
Moja Julcia :)
julenka.jpg
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 23 sty 2010, 22:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AngelinaJ, no cudna princzipessa :D - a jakie juz obwarzaneczki sliczne ma - no cud miod :) wszystkie male dzieciaczki sa takie cudne i kochane....Wy tez tak macie? :oops:

male sprostowanie - rady udzielala Kindzulinaa a nie ja :)

kurcze tak sie napatrzylam na te Wasze Dzieciaczki ze zamiast pisac dalej swoje CV (sobota wieczor a ja tu slecze nad CV - nie jest dobrze :roll: ) to chyba zaraz wezme starego na gore i niech sie dzieje ;) chrzanic szukanie pracy - sprzeda sie nerke albo cus :twisted: ;) ;) ;)
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 23 sty 2010, 23:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, dobre yoko hehe to bierz chlopa i jazdaaaa:D

NO dziewczyny sliczne te wasze dzidziunie, mozecie poglaskac ,przytulic i wogole, a moj rozbojnik tylko sie dobija z brzuchalka:DD bedzie mi tego brakowalo jak nic:)) :neutral:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona