Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Katik » 24 lut 2010, 10:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

my od poniedzialku w szpitalu..
Ostatnio edytowano 20 cze 2011, 15:06 przez Katik, łącznie edytowano 1 raz
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 24 lut 2010, 11:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik, Biedactwo,który to już tydzień ?może poproś o wywołanie porodu bo przecież przyjdzie co do czego to nie będziesz miała już siły ani ochoty rodzić.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez konwalia » 24 lut 2010, 12:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej Mamy,
ale dzis dzien mam taki byle jaki czuje sie jakbym sie nie czula :-(
Dzis jest juz 16tyg i jeden dzien i wczoraj wieczorem moj meszczyzna stanal obok i mowi,ze juz brzuszek mi sie zaokraglil troszeczke ale w sumie to mi boczkow przybylo :roll:
Musze sie rozejrzec za jakimis spodniami ciazowymi bo te co nosilam z Marcelem to teraz bym w nie weszla z jeszcze jedna taka jak ja teraz ;)
Katik oj biedaczku nie zazdroszcze Ci tego co przechodzisz taki iekny jest ten moment na koniec a tyle trzeba siewycierpiec potem ze zmeczenia sie czlowiek w pelni cieszyc nie moze a zanim przyjdzie do siebie to male juz zaczyna sie usmiechac :smile:
Marceli spi ,wiec ja biegne posprzatac -zreszta zawsze to robie jak nudno :wink:
Pozdrawiam :-D

konwalia
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 24 lut 2010, 13:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik trzymaj sie mocno!!Na pewno wszystko bedzie dobrze, pamietaj,ze lekarze wiedza jak postepowac w takich przypadkach jak Twoj wiec zrobia wszystko,zeby Wam pomoc ;) .A o bolesciach zapomnisz ja tylko zobaczysz swoja coreczke i poczujesz ja w swoich ramionach :-) :-)

malaroksi napisał(a):(...)może poproś o wywołanie porodu bo przecież przyjdzie co do czego to nie będziesz miała już siły ani ochoty rodzić.

Niestety o wywolanie porodu biedna Katik nie moze porposic,bo jest dopiero w okolo 33-34 tygodniu(nie pamietam dokladnie).decyzja o cesarce czy tez wywolaniu porodu musi byc podjeta przez lekarzy.
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 24 lut 2010, 17:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik, biedulko szczerze wspolczuje:(((szkoda ze tak sie meczysz, oby wszystko bylo w porzadku trzymam kciuki!!:***

Wywolac raczej lekarze nie wywolaja , bo dla dobra dziecka najlepiej wytrzymac jak najdluzej, najlepiej do 38 tyg wtedy dzidzia jest w pelni gotowa na przyjscie na swiat.

dziewczyny tak poza tym tematem, nie wiecie czy tu w spzitalu przed porodem wykonuja lewatywe ? czy przed pojsciem do szpitala trzeba sobie po prostu samemu wykonac w domu?:DD

POzatym po spokojnym poniedzialku, maly od wczoraj rozpycha sie jak najety jakby chial sie wydostac normalnie, a ja mam wrazenie ze pekne nie dlugo tak sie wypina, bo on nawet nie kopie tylko sie przesuwa i straszliwie rozpycha i tak caly dzien potrafi, nie da mi wcale posiedziec pbo od razu wchodzi pod zebra az mi stanik podnosi normalnie.
a powiedzcie mi jeszcze kiedy zaczyna sie brzucio tak opuszczac naprawde?
aha i czy wsmarowywalyscie olejek i wykonywalyscie masaz krocza regularnie?i czy to wogole w jakis sposob wam pomoglo?bo ja albo jakas glupia jestem, albo nie widze zmian albo nie unmiem tego robic poprawnie;/a jak sie wkurze to dam soboe spokuj i co ma byc to bedzie:DD
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 24 lut 2010, 18:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 napisał(a):dziewczyny tak poza tym tematem, nie wiecie czy tu w spzitalu przed porodem wykonuja lewatywe ? czy przed pojsciem do szpitala trzeba sobie po prostu samemu wykonac w domu?:DD

Nikt nie robi lewatywy przynajmniej tak mi sie wydaje. Ja nie milam i nikt mi nie mowil zebym soie w domu zrobila :mrgreen:
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 24 lut 2010, 21:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

marzencia2333 napisał(a):
bogini8 napisał(a):dziewczyny tak poza tym tematem, nie wiecie czy tu w spzitalu przed porodem wykonuja lewatywe ? czy przed pojsciem do szpitala trzeba sobie po prostu samemu wykonac w domu?:DD

Nikt nie robi lewatywy przynajmniej tak mi sie wydaje. Ja nie milam i nikt mi nie mowil zebym soie w domu zrobila :mrgreen:

potwierdzam ;) .U mnie w szpitalu tez mowy o lewatywie nie bylo i dzieki Bogu :-D !!jedyne co to hmmm..jakby to ujac..."odsikiwali" ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 24 lut 2010, 22:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty, a czemu dzieki Bogu? ja tam nie widze w tym nic zlego wrecz przeciwnie, mysle ze to dobra rzecz, a nie byc zestresowanym i czuc pozniej dodatkowe skrepowanie czy sie nie narobi balaganu podczas porodu...;)
w takim razie bedzie samoobsluga:D

[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 22:06 ]
marzencia2333, a o tym nie musi ci nikt mowic, to zalezy od ciebie, jesli masz ochote czyc sie lzej to sobie robisz w domu jesli nie masz takiej checi to nie.
tak naprawde to nie jest jakies przerazajace:DDD niewiem skad takie zdziwienie:D
Kitty, co znaczy odsikiwali? ;) :mrgreen:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 25 lut 2010, 08:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, dlatego,ze ja sie strasznie stresowalam tym,ze beda mi chcieli robic lewatywe :-P .
Co do "odsikiwania" ;) to z racji tego,ze sama nie mozesz isc do ubikacji,bo jestes podlaczona do ktg i kroplowek(pewnie nie wszystkie mamy tak musza), to nie mozesz isc do wc.Wtedy to polozna wklada rureczke do kanalow moczowych.Dzieki temu Twoj pecherz jest oprozniony, a polozna moze zbadac czy czasem nie jestes za bardzo odwodniona.Nie wiem czy w porzypadku "szybkich"porodow tez tak robia :roll:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 25 lut 2010, 11:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, wiesz dla mnie lewatywa jest przerazajaca bo nigdy nie mialam a i sie nasluchalam troche, no wiesz (pierwszy raz zawsze boli ;) ) Poza tym wszyscy sa tam przyzwyczajeni do widokow kupy czy siusiu podczas porodu. Kwestia jest tak jak napisalas
bogini8 napisał(a):jesli masz ochote czuc sie lzej to sobie robisz w domu jesli nie masz takiej checi to nie.

Ja osoboscie czulam sie niekonfortowo, ale urodzenie malego czlowieczka i zwiazane z tym uczucia, wysilek byl wiekszy niz komfort. :-)
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 25 lut 2010, 11:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik bidulko,trzymaj sie!Bedzie dobrze!Jak bedziesz miala sily i czas,to pisz co tam u Ciebie.
Bogini,u mnie tez nie bylo lewatywy,sama sobie tez nie robilam w domu.Jak juz Cie bedzie"bralo"-do porodu,to samoczynnie moze Cie ciagnac do ubikacji,takze spoko.A tak jak marzencia napisala,w szpitalu polozne,lekarze,pielegniarki przyzwyczajeni sa pewnie do roznych widokow,bo to jest jednak ogromny wysilek dla kobiety i wszystko sie moze zdarzyc.Co do opuszczania brzuszka,to roznie bywa.Niektorym kobieta opuszcza sie pare tyg.przed,niektorym pare dni,takze roznie jest z tym.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 25 lut 2010, 12:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

mnie się nawet 2 tygodnie po terminie nie obniżył :)
A co do widoków kupy to prawda jak rodziłam Roksi to miałam własnie nieodpartą chęć zrobienia kupy ponieważ miałam znieczulenie zewnątrz oponowe i musiałam być przypięta do ktg położna powiedziała żebym próbowała robić kupę normalnie podczas parcia ( ponieważ nie czułam bóli partych i tego jak dziecko wychodzi przez znieczulenie było mi wszystko jedno i postanowiłam że się poprostu porządnie wystram :) ) I Tak podczas mojej zawziętości by zrobić kupę(bo to akurat czułam) położna robiła mi masaż i chwytała już główkę dziecka , a klocyk który przy tym wyszedł zawinęła w jakiś ręcznik papierowy i wyrzuciła więc spoko to mi pomogło przy parciu. Moja najstarsza siostra która ma 3ke dzieci lubi czasem tak straszyć kobiety oczekujące pierwszego dziecka i pamiętam jak opowiadała mojej koleżance że jak jej w szpitalu robili lewatywe to podczas wypróżniania zaczęła jej sie akcja porodowa i wzięłi9 ją na porodówkę i resztki pozostałe z lewatywą furgały po sali podczas parcia :) oczywiście to wszystko nie prawda bo miała cesarkę :-P
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 25 lut 2010, 12:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Malaroksi,Ty to jestes szczera do bolu :mrgreen: hah usmialam sie!
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 25 lut 2010, 13:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hehe, az mi sie micha usmiechnela ;)
tak jak napisla kindzulinaa, jak sie zaczna skorcze, to co chiwle do wc jest potrzeba isc ;) . U mnie w sumie samoistnie nie wystapily, tylko pod wplywem zelu(prostaglandin gel), ale i tak do toalety taka polamana sie wleklam ;) wiec zanim mnie "przykluli" do lozka to juz nic w srodku do zrobienia nie mialam :-P :-P :-P :-D
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 25 lut 2010, 16:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

marzencia2333, nie wiem naprawde co wodzicie przerazajacego w lewatywie, zwlaszcza robionej samemu w domu, mala buteleczka z malym dozowniczkiem nie ma nawet opcji zeby cos bolalo....naprawde sie mosialas glupot nasluchac....
i jesli mam byc szczera to wole zrobic sobie to w d omu niz ma ktos moje kupy zbierac, bo bardziej ta mysl mnie stresuje niz niczemu winna lewatywka:DDDD

a to ze kazdy jest przyzwyczajony na oddziale do takiego widoku wcale mi nie pomaga... nie obchodzi mnie co poloozne beda o tym myslec tylko ze ja sie bym po prostu z tym zle czula, no nic jednemu przeszkadza drugiemu nie.
nie chce miec takich przezyc jakmalaroksi :)
malaroksi jakie resztki pozostale z lewatywa? nie skumalam tego, zrobienie lewatywy czyli wlanie plynu trwa pare sekund i nic ci nie zostaje w ..,,:D zaciskasz sie na chwile po czym udajesz sie do toalety iw szystko wylatuje z ciebie w pare sekund....:DDD
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona