Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Napisane przez sharemka » 3 mar 2010, 17:31 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
bogini8 ja chwale sobie szpital...
Solihull mialam blizej ale i tak w razie "W" zawsze kieruja do Heartlandu, wiec od razu wybralam ten...
Pokój mialam super, lazienka swietna, czysciutko, personel przemily...jak na nocná zmiane przyszla polozna sie przywitac ze mná, jak já zobaczylam to wiedzialam ze cokolwiek sie wydazy to nie zginé razem z niá :grin:
Porody w basenach tez maja...nawet mi proponowali zebym sobie polezala w wodzie ale sytuacja zmusila mnie do lezenia w lózku z KTG :sad:
malaroksi tez jestem po przegladzie ;)
zmierzyla cisnienie, obejrzala rane (ale poprosilam já o to), zapytala o okres, zwazyla...hmmm...po porodzie stracilam 10kg. :-D ale pozostalo 6kg. do zgubienia. W wiekszosci to ja pytalam a Ona odpowiadala. Omówilysmy opcje antykoncepcji i zdecydowalam sie na implant, zabieg mam 11 marca.
Wizyte z Devamkiem mam dopiero na 19 marca.
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 3 mar 2010, 19:16 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
W sumie to sie denerwuje tylkko tym ze on jest tak daleko i nawet niewiem jedszcze dokladnie gdzie on sie znajduje;/ a dolihullowy znalam ja wlasna kieszen;/
no i glownie to chodzi mi o ten porod w wodzie kurcze bo baaardzo baardzo mi na tym zalezy.
bo wiem ze niektore szpitale maja wanny i baseny tylko ze tak powiem do polezenia dla zlagodzenia boli ,i nie we wszystkich mozna rodzic w wodzie;/
pytalam moja polozna ale ona powiedziala ze niewie i ze trzeba tam zadzwonic.
wiec chyba musze sie zebrac w sobie i to zrobic;]
ale dzieki za pomoc:)))))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez sharemka » 4 mar 2010, 00:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Nie ma co ukrywac szpital duzy I kolorowych rowniez duzo, 3/4 czekajacych kobiet w poczekalni to muzulmanki, nie raz czulam sie obco ;) aczkolwiek moja polozna w noc porodu byla czarna I choc ogolnie uwazam, ze czarni to klopoty, to Ona trzymala mnie za reke podczas gdy unosilo mnie z bolu...wiec nie warto oceniac ludzi po wygladzie/kolorze skory.
Do szpitala z centrum Birmingham, z Moor street dojedziesz autobusem 97, ale jesli dobrze mi sie kojarzy yo gdzies w poblizu heartlandu kursuje rowniez 37 ktore masz w Solihull. Dowiedz sie w travel midland w Solihull, moze bedziesz miala dlugie ale bezposrednie polaczenie.
Katik zycze powodzenia, wizja cc nie jest szczytem marzen kiedy myslalo sie tylko o porodzie naturalnym ale najwazniejsze zdrowie malenstwa!!!
[ Dodano: Czw Mar 04, 2010 01:02 ]
Hmmm...pomieszalo mi sie przez to, ze bogini pisze w 2 tematach :roll: myslalam, ze jestem w ciezarowkach.
Mamusie czy ktoras orientuje sie gdzie kupie zwykla gruszke do noska? Maly ma zapchany nosek I ciezko mu noca oddychac a tutejszy sprzet zakupiony w aptece; ustnik I pojemniczek polaczone rurka, za pomoca ktorej z jednej str wsadzamy koncowke do dziurki w nosku a z drugiej wdychsmy/ ciagniemy ustami powietrze :roll: wolalabym gruszke, moze bylaby skuteczniejsza???
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez Kitty » 4 mar 2010, 08:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
sharemka napisał(a):
Mamusie czy ktoras orientuje sie gdzie kupie zwykla gruszke do noska? Maly ma zapchany nosek I ciezko mu noca oddychac a tutejszy sprzet zakupiony w aptece; ustnik I pojemniczek polaczone rurka, za pomoca ktorej z jednej str wsadzamy koncowke do dziurki w nosku a z drugiej wdychsmy/ ciagniemy ustami powietrze :roll: wolalabym gruszke, moze bylaby skuteczniejsza???
W zeszlym roku jak kompletowalam wyprawke dla mojego synka taka zwykla gruszke znalazlam w mothercare ;) . Takze warto tam zagladnac, moze nadal je maja ;)
Tez zastanawialam sie nad ta z rureczka, ale jakos wydawala mi sie dziwna ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez agniecha » 4 mar 2010, 09:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez malaroksi » 4 mar 2010, 10:58 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 4 mar 2010, 11:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Wlasnie moj Marcelus ma teraz zapchany nosek,tzn.nie leci mu z noska,ale jak sie obudzi to placze,bo mu tam zalega.Jakos dziwnie zaciaga noskiem...Narazie mu psikam woda morska,mam nadzieje,ze mu to wszystko wyleci.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez agg » 4 mar 2010, 13:18 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez sharemka » 4 mar 2010, 15:55 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Musze odebrac lek z apteki w przechodni, wiec moze wtedy, tylko obawiam sie czy powinnam brac malego na podwórko z tym katarem?...albo zapraszamy do nas :-) Napisz prosze jak ci pasuje.
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez Kitty » 4 mar 2010, 16:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
sharemka napisał(a):, tylko obawiam sie czy powinnam brac malego na podwórko z tym katarem?...
A czy Twoj synek ma goraczke?Bo jak to tylko katarek to nie masz sie o co martwic.Taki spacerek nawet dobrze malemu zrobi, bo sluzowku mu sie nawilza :-) Zwlaszcza jak mamy taka sliczna pogode jak dzisiaj to nie masz sie nad czym zastanawiac :-)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez agg » 4 mar 2010, 16:57 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Mi obojetnie jak :wink: w przychodni jestem tak pomiedzy 9-9.30 potem jade do pacjentow i jestem z powrotem przed 12.30-13. Moge podjechac do Ciebie kolo 13. Napisz mi priva i sie umowimy ;)
Z katarem mozesz wyjsc na spacer, jak nie ma goraczki. Nawet powinnas :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez kindzulinaa » 7 mar 2010, 00:12 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez olivka » 7 mar 2010, 09:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
p/s fajne imie dalas synkowi Marcel..nie znam nikogo z tym imieniem :mrgreen:
ah wlasnie - czy Ktoras z Was bedzie jakos na dniach w tym millenium house?
mialabym goraca prosbe zeby sie zapytac czy bedzie tam znowu pan z konsulatu z Londynu.
chyba ze moze macie jakis nr do kogos kogo mozna by zapytac...
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez asia.z » 7 mar 2010, 09:47 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- asia.z
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez bogini8 » 7 mar 2010, 11:38 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-