implanty antykoncepcyjne

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 6 mar 2010, 14:08 Re: implanty antykoncepcyjne

"Byłam nie tak dawno świadkiem aborcji 17-tygodniowego płodu u 21-letniej dziewczyny"
sharemka napisał(a):If you had seen a 17 year old having an abortion done, I feel sorry for you...

Naucz się jeszcze czytać ze zrozumieniem. W którymkolwiek języku. A potem dopiero się popisuj. Dziecinko.
Uwaga - to była pierwsza, na razie mikroskopijna, porcja jadu...

[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 15:30 ]
sharemka napisał(a):http://www.ciaza.dla-kobiet.org/antykoncepcja

Mocno bym się zawahała przed traktowaniem poważnie serwisu, który na tym samym poziomie powagi co informacje medyczne serwuje:
"* Sen o byciu w ciąży oznaczać ma szczęście, powodzenie i spełnienie marzeń.
* Sen w którym widzi się kobietę w ciąży zwiastuje powodzenie materialne.
* Zaobserwowanie ciąży u siebie jest oznaką tego że otrzyma się nowe wiadomości i nowiny."

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 6 mar 2010, 15:40 Re: implanty antykoncepcyjne

Galadriela napisał(a):"Byłam nie tak dawno świadkiem aborcji 17-tygodniowego płodu u 21-letniej dziewczyny"
sharemka napisał/a:
If you had seen a 17 year old having an abortion done, I feel sorry for you...

Naucz się jeszcze czytać ze zrozumieniem. W którymkolwiek języku. A potem dopiero się popisuj. Dziecinko.
Uwaga - to była pierwsza, na razie mikroskopijna, porcja jadu...

Pomylilam sie ...jesli miala 21 lat to jest osoba doroslá i swiadomá.
A popisówki to narazie strzelasz tylko Ty. Jestes jedná z wielu osób mówiaca po angielsku, wiec nie zjadalas wszystkich rozumów :-D ...
masz wiedze na temat, wiec wykorzystaj atrybuty ; mów/pisz/informuj/wydawaj broszurki/prowadz zajecia uswiadamiajáce :idea::
Zegnam Dziecinko.
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 6 mar 2010, 15:42 Re: implanty antykoncepcyjne

Ooo to ja sie chyba pisze na ten krazek ;) malaroksi narobilas mi nadzieji na to by zapanowal pokoj w naszym zwiazku.Tylko jakby ktoras z Was mogla mi podpowiedziec jak on sie zwie po angielsku? Bo ja niestety nie znam jezyka kraju w ktorym mieszkam :mad:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 6 mar 2010, 16:03 Re: implanty antykoncepcyjne

ewela119 napisał(a):Ooo to ja sie chyba pisze na ten krazek
Tylko jakby ktoras z Was mogla mi podpowiedziec jak on sie zwie po angielsku?

vaginal ring
http://www.nhs.uk/Livewell/Contraceptio ... lring.aspx

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 6 mar 2010, 16:15 Re: implanty antykoncepcyjne

dzieki wielkie za blyskawiczna odpowiedz:)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 6 mar 2010, 16:30 Re: implanty antykoncepcyjne

sharemka napisał(a):masz wiedze na temat, wiec wykorzystaj atrybuty ; mów/pisz/informuj/wydawaj broszurki/prowadz zajecia uswiadamiajáce

Ach, dzięki za pozwolenie...
Bez niego nigdy bym nie śmiała nawet o tym pomyśleć...
Ale oczywiście powyższe obejmuje "tylko nie waż się sprostować głupoty/niedomówienia na forum internetowym, bo autorka głupoty/niedomówienia poczuje się urażona do żywego i zacznie się bezsensownie odgryzać; przyzna wprawdzie, że wiedzę ma znikomą bo dopiero się informuje w temacie; ale w życiu się nie przyzna, że palnęła głupotę/niedomówienie"...

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 6 mar 2010, 17:18 Re: implanty antykoncepcyjne

Bardzo prosze :wink:

Pamietaj, ze lekarzem nie jestes.

To forum o implancie, masz juz stworzone wczesniej forum o antykoncepcji niehormonalnej, wiec tam rozprawiaj.
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 6 mar 2010, 20:28 Re: implanty antykoncepcyjne

sharemka napisał(a):To forum o implancie, masz juz stworzone wczesniej forum o antykoncepcji niehormonalnej, wiec tam rozprawiaj.

Dzisiaj rozprawiałam akurat o hormonalnej, kółko ma oba.
Ale Ty bidusiu nadal nie odróżniasz jednej od drugiej...
sharemka napisał(a):Pamietaj, ze lekarzem nie jestes.
No nie mów, naprawdę? Niemożliwe, nigdy bym na to nie wpadła bez Twych światłych wskazówek... Buuu, moje życie już nigdy nie będzie takie samo...

Naprawdę myślałaś, że po Twoim łaskawym pozwoleniu rzucę się do wydawania broszurek i prowadzenia zajęć uświadamiających?
Litości...

Odpadam z tego dialogu, poziom abstrakcji w tej sharemkowej alternatywnej rzeczywistości wskazuje na poważne zaburzenia sharemkowego matrixa.

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 6 mar 2010, 21:57 Re: implanty antykoncepcyjne

sharemka napisał(a):malaroksi pozdrowienia dla mamy
dziękuję :)

Uśmiałam się dziewczyny przy waszym dialogu , oj oby jak najszybciej się wiosna zrobiła bo widzę że znuzenie zimowe potęguje wszędzie zwady ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 6 mar 2010, 21:59 Re: implanty antykoncepcyjne

Malaroksi,moze sprobuj na poczatek tych mini pigulek,a pozniej zobaczysz jak sie bedziesz po nich czula i wtedy ten implancik??
Ja wlasnie dzisiaj wzielam pierwszy raz mini pigulke Micronor.Chce zobaczyc,jak sie po nich bede czula.Jak bedzie ok,to moze zdecyduje sie pozniej na implant.Wydaje mi sie,ze do kazdej metody antykoncepcyjnej(hormonalnej) organizm bedzie musial sie przyzwyczajac jakis czas,ale u kazdego zawsze dziala inaczej,to jest sprawa indywidualna.
Ps.Do nas tez dzis tata przylecial :)Wlasnie maz wraca z tata z lotniska a ja czekam z niecierpliwoscia w domu :-D
Widze,ze coraz czesciej na forum wybucha jakas sprzeczka...Juz temacik o obiadkach chyba usuneli,wiec moze wkrotce ten tez zostanie...
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 6 mar 2010, 22:07 Re: implanty antykoncepcyjne

Kindziulina w sumie masz racje zawsze to lepiej, ktoś cię wczesniej pytał czy używałam kiedyś antykoncepcji i powiem że przez 3 miesiące tabletek cilest ale czułam się potwornie źle i kazała lekarka odstawić. Potem nie używałam nic od czasu do czasu prezerwatyw .
Temat o obiadkach przeniósł Adam do działu RODZINA I DZIECKO bo było wszystko o dzieciach w świecie kobiet więc do rodziny dołożył DZIECKO :).
Tata pierwszy raz będzie od urodzenia Marcela? Bo moja mama pierwszy i się nacieszyć nie umie wnukami Roksi poszła nawet do niej spać :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 6 mar 2010, 23:19 Re: implanty antykoncepcyjne

Ooo myslalam,ze ktos zrobil porzadek z tamtym tematem hihi
Tak,tata pierwszy raz widzi Marcelka :)Dzidzio ucieszony,a straszy nasz synio uwierzyc nie moze,ze dziadzia przyjechal.
A wracajac do tematu,ja nigdy nie bralam zadnych tabletek anty,wiec zobacze jak nam mnie podzialaja hihi
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 6 mar 2010, 23:45 Re: implanty antykoncepcyjne

kindzulinaa napisał(a):Ooo myslalam,ze ktos zrobil porzadek z tamtym tematem hihi
co niektorym sie przydaly odpowiedzi, wiec widocznie nie trzeba bylo robic z nim porzadku ;))) milego weekendu:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 7 mar 2010, 00:11 Re: implanty antykoncepcyjne

Bogini,nie twierdze ze nie.A dodam jeszcze,ze bardzo podobaly mi sie te kolorowe obrazki,co wrzucilas w tamten temat.Wlasnie o to mi chodzilo piszac o tym na 1 stronie.Rowniez zycze milego weekendu :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez sharemka » 7 mar 2010, 10:41 Re: implanty antykoncepcyjne

galadriela dzieki tobie ciezarowki wkrotce straca na popularnosci :sad:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona