Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 8 maja 2010, 12:00 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa, ja sudocremu nie nakladalam duzo ale mii tak nie podchodzi;/, Mikolajek oj karmi sie za dobrze :P od wyjscia ze szpitala przytyl w 3 tygodnie z 3800 na 4600!!!nie jest gruby ale czuc juz go w rekach i sie wyciagnal,i polikow dostal, nozki dlugie i chude newborn spiochy juz nie bardzo:PP
polona powiedziala ze jest wielki:P

a wcale czesto tak przy cycu nie siedzi, i zazwyczaj pare minut ttylko, w nocy wstaje na cycka 2 razy i idzie spac(od malego spi w swoim lozeczku:) czasami budzi sie 3 raz hak sie obsika caly :P a ogolnie to uwielbia obsikiwac wszystko i wszystkich wokol przy przewijaniu :DD

malaroksi, filmik wzbudzil we mnie te same odczucia
yoko, pierwsze slysze zeby puder mial takie wlasciwosci;//

a jaich pieluszek uzywacie? jakie wg was sa najlepsze?

[ Dodano: Sob Maj 08, 2010 13:03 ]
.....................
Załączniki
passport.jpg
moj powazny synus pozuje do paszportu ihihihih
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 maja 2010, 13:21 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):
a wcale czesto tak przy cycu nie siedzi, i zazwyczaj pare minut ttylko, w nocy wstaje na cycka 2 razy i idzie spac(od malego spi w swoim lozeczku:) czasami budzi sie 3 raz hak sie obsika caly :P a ogolnie to uwielbia obsikiwac wszystko i wszystkich wokol przy przewijaniu :DD

(...)
a jaich pieluszek uzywacie? jakie wg was sa najlepsze?

To super masz z tym swoim Mikolajkiem, ze tylko 2 razy w nocy wola o jesc :). Moj maly niestety wstawal mniej wiecej co 2-3 godziny :o i tak do momentu jak skonczyl 2 miesiace. Na szczescie jakos to wszyscy przetrwalismy :-) .Co do sikania to chyba wiekszosc chlopcow tak robi :-P Moj od czasu do czasu lubial sobie jeszce kupke na rodzicow strzelic :-P . Dobrze jest siusiaka przykryc pieluszka tetrowa, wtedy nie bedzie mial kontaktu z zimnem i nie powinien siusiac po wszystkich ;) . Nic sie nie martw, bo w koncu mu to przejdzie ;)
Co do pieluszek, to my uzywamy Pampers baby dry i wedlug mnie sa bardzo dobre. Kiedys uzywalismy huggies, ale nam przeciekaly :roll:
Ahh, i jeszcze odnosnie sudocremu, to nam tez nie za bardzo podszedl ;/. Mielismy z nim dokladnie ten sam problem co Ty, czyli zle sie go zmywalo i wogole ciezko mi z palcow bylo sie go pozbyc :wink: . Takze zaczelismy uzywac pudru Johnsona :wink:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 8 maja 2010, 14:06 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi napisał(a):zeszłym tygodniu złozyliśmy papiery do przedszkola ale nie wiemy czy sie dostanie no i od kiedy jak 3 lata skończy 1 wrzesnia.

to wg "prawa" powinna isc w najblizszym semestrze po skonczeniu 3 urodzin czyli w styczniu :smile: a do szkoly w roku szkolnym po skonczonych 4 latach czyli jak bedzie miala tak na prawde juz 5, we wrzesniu 2012 i (tak jak moja) bedzie jedna z najstarszych dzieci w klasie :grin:

wg mnie najlepsze pieluszki to pampers active fit :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 8 maja 2010, 14:51 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty, klade pieluszke zawsze ale i tak ja obsikuje:DD
mi na przyklad bardzo podchodzi ten puderek , mosisz sprawdzic bo wiesz nie kazda masc , krem,puder podchodzi maluchowi, i tak naprawde dopoki sie nie sprawdzi to nie wiadomo czy dana rzecz uczula :)))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 maja 2010, 19:18 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):Kitty, klade pieluszke zawsze ale i tak ja obsikuje:DD

Moze spryciarz poprostu znaczy teren :-D :-D ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 8 maja 2010, 19:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ja uzywam, Pampers Active Fit, huggies wydawaly mi sie jakies takie 'sztywne' :]

[ Dodano: Sob Maj 08, 2010 20:42 ]
bogini8, synek cudny :) z buzki wyglada jakby juz mial conajmniej 3 miesiace - powazny facet....ehhhhh ciocia yoko jak zwykle rozmiekczona :D
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 8 maja 2010, 22:01 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty, chyba tak :DDD
yoko, dzieki:)))) normalnie sie usmiecha ciagle a tu przypozowal -pelna powaga:DD
ja huggies tez nie lubie tez mi sie takie sztywne, krotkie jakies w sensie niskie i nie fajne wogole wydawaly i przemakaly skubance, zdecydowanie pampersy new baby na razie, active fit nastepne beda :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 9 maja 2010, 09:04 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Wczoraj wieczorem uzylam maki ziemniaczanej na krostki mojego synka, bo sie ich stan pogorszyl :cry: . Za to dzisiaj rano po calej nocy krostki sie zmniejszyly i nawet przed chwila zmienialam malemu pampersa i prawie sladu po nich nie ma :mrgreen: !!
Maka ziemniaczana dziala cuda :mrgreen: :mrgreen:

bogini8, wyprobuj tez baby dry, bo wedlug mnie sa jakby chlonniejsze, no i jest ich wiecej w value pack-ach ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

ja używam jakiekolwiek byle by pampers od 3 lat sie nie zawiodłam natomiast raz za eksperymentowałam kupiłam huggies i co 1,5 h musiałam zmieniac pieluche bo było mokro na zewnątrz naszczescie w takim tempie szybko sie skonczyły i wrociłam do pamperów :)
Bogini8 fajny ten twoj synuś wyglada poważnie jak to mowi moja tesciowa "mądrze" :)
Moje dzieci jak zwykle (zwłaszcza Roksi bo juz drugi raz) do paszportu wyszły katastrofalnie :)
Wczoraj byłam u koleżanki ma 6 tygodnową córke, jej mała wygląda jak miesięczne dziecko a mój bulinek jak 8 miesięczny :)

jak mi sie uda to wrzucę zdjęcie mojego synka z dzisiaj jeszcze ma 4 miesiące i 20 dni :)

[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 10:46 ]
próba 2.
Załączniki
350.JPG
synuś
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 maja 2010, 10:33 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Slodkie te Wasze dzieciaczki. Co do pieluch uzywanych przez nas w przeszlosci to mam dosc przykre doswiadczenia. Zawsze uzywalam Pampers active fit, moja szwagierka uzywala zwyklych tescowych i dla jej malej byly bardzo dobre, nie przemakaly i malej nic sie nie dzialo, jako ze pampers jest dosc drogi postanowilam sprobowac i przy okazji oszczedzic, pierwszy i ostatni raz, mala dostala takiego uczulenia na pupce po zalozeniu pierwszej pieluchy ze cala reszte oddalam szwagierce, musialam kupic pampersa i jeszcze mase lekow, ostatecznie nie dosc ze nie oszczedzilam to jeszcze mala sie nacierpiala niemalo :sad: Po jakims czasie zdarzylo sie tak ze pampersa nie bylo w sklepie i bylo juz dosc pozno (mieszkamy w malym miasteczku wiec wielkiego wyboru nie bylo) kupilam huggies, porazka totalna, nie dosc ze pielucha przeciekala juz po godz to jak mala raczkowala w samej pieluszcze po dywanie to sie przecierala i caly ten srodek sie wysypywal. Wiec pozniej juz zawsze tylko pampers, pozniej jak cora byla wieksza to kupowalam pampers easy up wkladane jak majteczki, byly rewelacyjne. Na szczescie juz od pol roku pieluchy to dla nas przeszlosc :-D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 maja 2010, 13:37 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi, super maluch :))
Kitty, teraz ja musze make wziasc w obroty , bo my tu gadu gadu a malemu wczoraj wyszlo odparzenie na pupce:(
jakby tego bylo malo to cale cialko ma nawet nie w krostkch tylko to sa malusienienkie plamki czerwone jakby go szpileczka pokluc taki malutkie i nei mam pojecia na co to moze bcy uczulenie, czy ja zjadlam cos nie fajnego , czy to plyn do kapieli, czy oby nie cos gorszego;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Potówki :) moze mu za ciepło , czesto jest tak ze dzieci mają zimne rączki a tak naprawde jest im ciepło a my przykrywamy , ja tak zrobiłam 4 dni temu w nocy młody sie rozkopał a ja go zamkłam w spiworku bo myslałam ze mu zimno a nie chcialam zeby sobie skopał kocyk i tak rano caly brzuszek i plecki w malenkich czeronych chrostkach teraz go wietrze dzis lezy w samym body z krotkim rekawem i pampersie i jest szcesliwy a plamki zniknęły
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 maja 2010, 19:36 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi, no u nas w sypialni w nocy to jest nie wiecej jak 18- 20 stopni, maly ma body na krotki rekawek i luzne spioszki, przyrywam go cienka kolderka czasami daje cienki kocyk jeszcze albo pieluszke tetrowa. raczkami sie nie sugeruje bo ma zawsze jak lody i czasem tak mi go szkoda ze mu nie drapki zakladam. temp malego sprawdzam na karczku przewaznie albo z przodu na wysokosci obojczykow gdzies tak:D mam nadzieje ze to tyllko potowki a nie jakas alergia uczulenie czy skaza;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 9 maja 2010, 19:41 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, tez mi sie wydaje, ze sa to potowki. Sprobuj synka cieniej ubierac. Tak jak malaroksi, pisala nie sprawdza sie raczek tylko plecki i brzuszek czy sa cieplutkie czy tez nie ;)
malaroksi, jaki ten Twoj przystojniak wyrosniety ;) Normlanie moj ma 10 miesiecy, a szczerze to nie widze miedzy nimi wielkiej roznicy ;) .
Ohh, slicznosci :-)

[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 20:42 ]
bogini8, odpisalas w trakcie gdy ja pisalam swojego posta :wink:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Kitty, no własnie wyrośnięty on ma 8 kg i nie całe 5 miesięcy a Roksana 12kg na początku to wydawał się taki leciutki a Roksi taka cięzka teraz juz ta granica sie zaciera powoli. A najlepsze jest to że on to taki niejadek w sumie jest potrafi przez 7 h nie prosić o jedzenie .
Bogini8 ja mam w domu całą noc uchylone okno w nocy jest dosyć zimno i temp w pokoju to 16 st i wtedy mi mały przesypia całą noc jak jest cieplej np 19 st to non stop się budzi i wierci .
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona