BT line rental. Pytanie o gniazdo telefoniczne :)

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez Sebool_uk » 22 maja 2010, 02:10 BT line rental. Pytanie o gniazdo telefoniczne :)

Witam wszystkich forumowiczow :) mam do was pytanie. Czy ktos z was orientuje sie czy gniazda telefoniczne ktore posiadam w domu (zdjecie ponizej) beda dobre aby zalozyc linie telefoniczna z BT? Dokladnie chodzi mi o to czy te gniazdo sie nadaje do tego bo nie wiem czy bede musial zmienic te gniazdo na BT a to wiaze sie z kosztami ok. 128 funtow (jednorazowa oplata) troche przydrogawo sobie krzyczka za takie gniazdko :neutral: W zeszlym roku mialem telefon z Virgina podpiety pod to gniazdo i wszystko bylo dobrze ale nie wiem czy linie BT bede mogl aktywowac na tym gniezdzie. Z gory dziekuje za zainteresowanie tematem :wink:

Zdjecia gniazdka telefonicznego.

ObrazekObrazek

Pozdrawiam.
Sebool_uk
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

gniazdka telefoniczne wszędzie wyglądają tak samo.
Kwestia - kto jest właścicielem kabla i czy BT ma podpisaną umowę z BCC, czy też odwrotnie. A tego na zdjęciu nie zobaczysz. Nawet jak by się rozebrało gniazdko to uwierz-kable nie są podpisane :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 22 maja 2010, 19:11 Re: BT line rental. Pytanie o gniazdo telefoniczne :)

Jeśli miałeś już na tym gnieździe telefon virgin to znaczy, ze linia należy do virgin. Więc jesteś skazany na virgin.
BT dużo chce bo musieliby ci całą nową linie pociagnać.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

najlepiej zadzwon do bt oni sprawdzą i powiedzą czy mają pod twoim adresem linie

zygfryd32
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 23 maja 2010, 13:34 Re: BT line rental. Pytanie o gniazdo telefoniczne :)

A ta opłata (jednorazową)to nie tak,wystarczy powiedziec ze ci maja na raty rozłożyc rozkładaja na 6 m-cy .

Guest

KobietaPostNapisane przez sandra » 23 maja 2010, 19:55 Re: BT line rental. Pytanie o gniazdo telefoniczne :)

ja moze zaproponuje cos co sama mam w domu :]
tez mialam gniazdko BT i za instalacje( ktora faktycznie mozna rozlozy na raty ) musialbym zaplacic 128 funtow ....
zdecydowalam sie jednak na TALK TALK i za instalacje i kable bo mieszkam na 2 pietrze nad sklepem zaplacilam 60 funtow + jesli sie bede przeprowadzac to juz za reinstalacje zaplace tylko 30 funtow

za telefon + darmowe rozmowy do krajow UE ale tylko na domowy place 13.50+ 6.5 za internet 40 gb miesiecznie

instalacje mialam tez rozlozona na 2 raty

wiec moze zamiast BT talk talk :] ?

sandra
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny