NIN
Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Witam wszystkich :wink: Potrzebuję informacjii jak mogę starac się o national insurance number nie pracując ,ponieważ jestem w uk od dwóch miesięcy i mam dzieci w wieku szkolnym a agencja nie może mi wydac listu polecającego ponieważ nie pracuję.Może ktoś z Was spotkał się z takim samym problemem i chciałby się podzielic swoimi poradami.Z góry dziękuję :wink:
-

-
xxNikolaxx
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
hej,
moja mam nie pracowala i nie pracuje a Insurance nie byl zadnym problemem, nie wymagali jakiegos listu od pracodawcy (bylo to w zeszlym roku). Moze sie cos zmienilo, poczytaj na necie czego od Ciebie wymagaja i umow sie na spotkanie przez internet. Jezeli o mnie chodzi to ja nie widze problemu...
[ Dodano: Wto Cze 01, 2010 19:44 ]
poza tym, jak agencja mialaby dac Ci jakies pismo skoro u nich nie pracujesz? Nie rozumiem tego...
-

-
dagus
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 2
no wlasnie o to chodzi ze czytalam ze musi byc od pracodawcy pismo,a wiem ze do niedawna jak sie bylo zarejestrowanym w agencjii to bez problemu wystawiali jakies pismo :wink:
-

-
xxNikolaxx
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Kiedyś było tak, że jak osoba niepracująca starała się o NIN to musiała przynieść na spotkanie dwa dowody na to, że aktywnie szuka pracy. Ja w ten sposób załatwiłem swój NIN. Ale to było 3 lata temu. Listę pozostałych dokumentów znajdziesz pewnie w aplikacji.
-

-
Coolisty
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 3
Witam. Ja przyleciałam do Anglii jakieś 1,5 roku temu razem z synkiem. Już po tygodniu pobytu miałam spotkanie w sprawie NIN. Na spotkaniu pytano się mnie czy mam jakiś dowód na to, że poszukuję pracy.Ponieważ mój synek miał wtedy 3,5 roku i nie chodził jeszcze do szkoły powiedziałam im, że szukam pracy, ale ponieważ mam dziecko jest to dla mnie utrudnione i że staram się znaleźć taką pracę która nie będzie mi kolidowała z opieką nad synkiem czyli jakiś part-time.Poza tym powiedziałam, że mając NIN będzie mi łatwiej znaleźć pracę. Pan tylko odpowiedział mi OK i po jakimś czasie otrzymałam numer.
-

-
Guest
-
-
A ja dostalam NIN automatycznie,gdy zlozylam aplikacje o Child benefit,fakt ze czekalam na niego dosyc dlugo,ale nawet zadnego wniosku o niego nie musialam pisac poprostu po jakims czasie przyszlo do mnie pismo ze tego i tego dnia mam stawic sie na interview w sprawie NIN Bylo to 5 lat temu,moze teraz sie cos tam u nich pozmienialo... :roll: A dodam ze pracy wcale nie szukalam
-

-
Anastazja
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 27
Powrót do RODZINA I DZIECKO