Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 15 cze 2010, 07:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No własnie, nie ma co planować bo nieraz nawet gdy cesarka jest zaplanowana tydzień przed datą porodu dziecko 2 tyg wczesniej wypycha się na świat niespodziewanie i wszystko jest super poród naturalny bezproblemowy. Ja rodząc 2gie dziecko jak połozna powiedziała ze za późno na znieczulenie i ze mam juz przeć to się modliłam w duchu żeby dziecku tętno zaczło skakać i by mi zrobili cesarkę , byłam tak przerażona wizją porodu bez znieczulenia i w ogóle teraz to po prostu dziękuję Bogu że mnie nie słuchał :)
ewela to super, zyczę teraz miłego starania się i szybkiego zapłodnienia :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 15 cze 2010, 09:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jesli chodzi o blizne na zewnatrz, to po prawie 3 latach nie ma po niej sladu! :galy:
ciecie bylo w takim miejscu, gdzie skora sie "zalamuje" np. podczas siadania.
takze dopiero mozna cos zauwazyc jak naciagnie sie skore!
ktos kto o niej nie wie nawet by nie zauwazyl :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 15 cze 2010, 10:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty,porodu kleszczowego wspolczuje;//
teraz blizny po cc sa minimalne i klejone z wierzchu w srodku szyte rozpuszczalnymi,i nawet juz po paru tyg. praktycznie nic nie widac tym bardziej ze sa robione na lini majtek i zgiecia brzucha takze jak ktos nie wie to by sie w zyciu nie domyslil, po roku juz sladu nie ma.oczywiscie to indywidualne tendencje skory i zalezy gdzie jest robione cc..u jednego blizna zniknie po miesiucu u innego po pol roku
W PL kiedys to cieli jak sie ciachnelo a poozniej blizny na brzuchu wzdloz i w szerz. teraz juz sie tego tak nie robi;)
i co mi z malej blizny jak mam uda poorane rozstepami i cellulitem po tej ciazy:P
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agniecha » 15 cze 2010, 11:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Troche odstapie od tematu. ;) Dziewczyny a slyszalyscie o takich pasach poporodowych na brzuch? A moze ktoras z was uzywala takiego pasa?
O cos takiego mi chodzi:
http://www.leki24h.eu/Pas_poporodowy_Pa ... _S-96.html
Jestem 4 miesiace po porodzie i wczoraj zamówilam sobie taki pas ale nie wiem czy to cos jeszcze mi da :roll: .Nie mam ogromnego brzucha ale jeszcze troszke mi oponka wisi i obcislych ubran wlozyc nie moge bo mi waleczki widac :-( .Mam nadzieje ze cos ma da ten pas.
Jak myslicie panie?
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agness247 » 15 cze 2010, 11:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny śledze was tu na forum od jakiegos czasu i w końcu postanowilam do was napisać :) jestem juz wysoko w ciazy termin z usg mam na 11 sierpnia:) śledzac wasze pogaduszki trafiałam na niezbędne informacje ale nie moge znależć jednej a mianowicie : otrzymałam dziś czek z revenue na te 190f i szczerze nie wiem jak moge go zrealizować przy wypełnianiu aplikacji wpisywalam konto męża bo własnego nie posiadam i bylam przekonana ze na to konto wpłynie ta kwota no ale nie :( czy któraś z was wie czy moge ten czek zrealizować na poczcie poprostu?z góry dziekuje za odpowiedz

agness247
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 15 cze 2010, 12:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Chcialam podziekowac Wam za cieple slowa i zapytac co sadzicie o kupowaniu rzeczy dla dziecka przed porodem albo jeszcze w ogole przed zajsciem w ciaze? Bo ja bym chciala juz zaczac kupowac a luby chce z tym czekac, no ale patrzac na te wszystkie ceny i rzeczy ktore beda potrzebne obawiam sie ze nie wyrobimy finansowo, a z drugiej strony wszyscy w kolko jakimis zabobonami mnie tu strasza ze juz sama nie wiem :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 15 cze 2010, 12:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, osobiscie takiego pasa nie uzywalam, ale przez kilka miesiecy nosilam majtki wyszczuplajace i pomogly ;) . Szczerze powiem,ze cena tego pasa jest powalajaca tymbardziej, ze moim skromnym zdaniem majtki tansze a efekt zapewne podobny :-P .

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 13:32 ]
ewela119, jak najbardziej kupuj rzeczy przed porodem ;) Nie ma co sie zabobonami przejmowac i czekac z wszystkim do porodu, bo przeciez prosto ze szpitala w dodatku z dzieckiem na reku za wozkiem i lozeczkiem gonic nie bedziesz :roll: . Tez lepiej stopniowo kupowac niz potem miec finansowe "bum" :o .
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agniecha » 15 cze 2010, 13:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

KITTY a mozesz mi powiedziec z jakiego materialu sa te majtki?
Bo na eBAYu widzialam rozne i niewiem jakie to maja byc.
Niektóre wygladaja jak bandaz elastyczny a niektóre to jak z lajkry. No i niewiem no
agniecha
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 15 cze 2010, 13:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela kupuj sobie juz najdrozsze rzeczy po połowie ciązy , co tydzien cos i sie do rozwiazania nazbiera,warto tez odkupować od innych zazwyczaj kupisz w bdb stanie za 1/6 ceny. Ja mase rzeczy kupiłam na ebayu jeszcze z cenami np 3 kombinezony i kurtka zimowa za 99pensów i 3f przesyłka czyli kazda rzecz za funta wyszła, w marcu to sprzedałam na polskim allegro za 160zł :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 15 cze 2010, 13:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, majtki sa tak jakby z koronki, tylko jest ona grubsza no i sa po pas :-P
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 15 cze 2010, 13:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, ja mialam ten pas i ani razu go nie ubralam bo za ciasny byl dla mnie! moze po prostu powinnam wiekszy kupic :wink: ale nosilam majtki obciskajace, ktore mozesz wszedzie kupic np. marks&spencer, la senza czy nawet primark. generalnie tam gdzie bielizne sprzedaja.

[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 14:57 ]
aczkolwiek latem to troche kiepsko w tych gaciach i pas byl by lepszy
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agniecha » 15 cze 2010, 15:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty a maja takie dlugie nogawki prawie az do kolan? bede miala i pas te gatki i zobacze w czym bedzie mi wygodniej no i bede miala na zmiane jak jedno bedzie w praniu.
Kitty a w jakim sensie pomogly ci te majtochy?
Bo slyszalam ze te majtki sciagaja skore i ona sie bardziej elastyczna staje i nie wisi tak ta skóra rozciagnieta,a po dlugim stosowaniu to wogole brzuszka juz nie ma.#A dziala to cos na rozstepy?bo tego to mam szalenie duzo i nie wiem co mam z tym zrobis.
Moze znacie dziewczyny cos na te blizny?
Dzieki i pozdrawiam.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 15 cze 2010, 15:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, nie maja zandych nogawek, tylko sa wysokie az po pepek ;) .
Pomogly mi w walce z moim wiszacym brzuszkiem. Noszac je mialam wrazenie jakby moje miesnie brzucha byly ciagle napiete ;)
Jezeli chodzi o rozstepy to jakos mi sie udalo i nie mam ani jednego :-P . Nie wiem, byc moze jest to zasluga Bio Oil, ktorego uzywalam od polowy ciazy do okolo 7 miesiecy po porodzie. Tez ten to olejek pomogl mi na poopazeniowe blizny na ramieniu takze moze warto go wyprobowac. ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 15 cze 2010, 15:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, polecam pas ale ktory wyglada jak majtki wyszczuplajacy i zrobiony jest z tego samego materialu -cielistego koloru jak dla mnie wygodniejszy niz gaciochy :DD
ewela119, kupuj sobie pomalu bo sie pozniej nie polapiesz. ubranka zwlaszca newborn i 0-3 najlepiej kupic na ebayu -mozna wychwycic za super ceny a dziecko z nich ekspresowo wyrasta ..a zabobony olej :)agniecha, ja przeciw rozstepom uzywalam kremu DAX perfecta mama i na brzuchu nie mam ani jednego!, nieststy nog mi sie nie chcialo smarowac i efekty sa...rozstepy na udzichach:((
ogolnie polecam na rozstepy i cellulit kosmetyki :http://www.farmona.pl/sklep/nivelazione-perfect-body/kategoria/22_78.html nie dogie ale skuteczne- sol do kapieli boska jest uzywas sie jej jako peeling i do kapieli, super :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agniecha » 15 cze 2010, 15:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A ja widzialam takie z nogawkami prawie do kolan i praktycznie pod sam biust i takie chyba tez sobie zafunduje co by te udziska tez troszke skorygowac.
Bogini cos nie chce mi sie ta Twoja stronka otworzyc. :mad: A stosowalas ten DAX przed rosnacym brzuszkiem czy jak? bo ja smarowala sie tylko olejkiem w ciazy i i tak mam rozstepy.Wygladam jak pocieta na brzuchu,boczkach i te udziska. :cry:
agniecha
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona