Co was drazni w uk??

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 22 cze 2010, 18:35 Re: Co was drazni w uk??

W sumie tak.Nie wiem jak bym zareagował gdyby po moim powrocie do PL okazało się,że połowa mojego miasta zamieszkana jest przez "ci..a".
Mój kolega kiedyś po 24-godzinnej podróży z UK do PL zatrzymał się w barze coś zjeść,obsługiwał ich Azer lub Ormianin a kumpel,fakt zmęczony po dobie za kółkiem powieział "ja p....dole taki kawał drogi i pierwszą spotkaną osobą jest ci..a"

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jed » 22 cze 2010, 21:11 Re: Co was drazni w uk??

Agaa napisał(a):Nic dziwnego ze Brummies stali sie rasistami, wystarczy spojzec na mniejszosci etniczne tego miasta: Nigeria, Somalia, Pakistan, Afganistan, Bangladesz. Najgorsze bydlo jakie kiedy kolwiek chodzilo po ziemi. My tu wpadlismy jak sliwka w kompot a oni musieli powoli patrzec sie na proces ich osiedlania, to nie moglo nie zostawic jakiegos sladu na psychice.

Mam nadzieje, Agnieszko, ze masz na to papiery. Dawno tak doglebnej analizy spolecznej nie bylo mi dane przeczytac.

jed
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 23 cze 2010, 06:52 Re: Co was drazni w uk??

Agaa napisał(a):Nic dziwnego ze Brummies stali sie rasistami, wystarczy spojzec na mniejszosci etniczne tego miasta: Nigeria, Somalia, Pakistan, Afganistan, Bangladesz. Najgorsze bydlo jakie kiedy kolwiek chodzilo po ziemi. My tu wpadlismy jak sliwka w kompot a oni musieli powoli patrzec sie na proces ich osiedlania, to nie moglo nie zostawic jakiegos sladu na psychice.

nie ma to jak porzadne aryjskie pochodzenie..... zapewne jestes wysoka, niebieskooka blondynka zaczesana w dwa grube warkocze ubrana w tradycyjne lederhosen. i pewnie roznosisz piwo w kuflach z grubego szkla podczas oktoberfest. no coz, moge jedynie zapytac czy odpowiesz na przyjazne heil adolf....

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez jed » 23 cze 2010, 07:02 Re: Co was drazni w uk??

:) Piekny jak Goebbels, sprawny jak Goring, wysoki i blondwłosy jak Hitler - oto ja.
A kolezanka niekoniecznie roznosi te piwa.
Nigeria, Somalia, Pakistan, Afganistan, Bangladesz. Najgorsze bydlo jakie kiedy kolwiek chodzilo po ziemi.
Znaczy sie jezdzi po swiecie, swiatowa!

jed
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 23 cze 2010, 07:55 Re: Co was drazni w uk??

ehh, wy tu gadu gadu, a mnie najbardziej denerwuja te krany :!: Kto wymyslil osobny do zimnej i osobny do cieplej wody powinien dostac Nobla :-P
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 23 cze 2010, 10:34 Re: Co was drazni w uk??

Kitty napisał(a):ehh, wy tu gadu gadu, a mnie najbardziej denerwuja te krany :!: Kto wymyslil osobny do zimnej i osobny do cieplej wody powinien dostac Nobla :-P
No taaa... Ja już tu 5 latek siedzę i jeszcze nie rozgryzłam jaka czai się za tym filozofia i jak tego używać :roll:

A jak kiedyś angielskiemu koledze, że my w PL nie mamy dwóch kranów to odpowiedział zdziwiony:"jak to? To tylko zimną wodę macie?" :mrgreen:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 23 cze 2010, 12:27 Re: Co was drazni w uk??

Luiza napisał(a):
Kitty napisał(a):ehh, wy tu gadu gadu, a mnie najbardziej denerwuja te krany :!: Kto wymyslil osobny do zimnej i osobny do cieplej wody powinien dostac Nobla :-P
No taaa... Ja już tu 5 latek siedzę i jeszcze nie rozgryzłam jaka czai się za tym filozofia i jak tego używać :roll:

A jak kiedyś angielskiemu koledze, że my w PL nie mamy dwóch kranów to odpowiedział zdziwiony:"jak to? To tylko zimną wodę macie?" :mrgreen:

haha, ciekawe pytanie kolega zadal :-P
A ja uslyszalam jeszcze inna odpowiedz;"jak chcesz ciepla wode to odkrecasz ciepla, a jak zimna to zimna", haha :-D wiec zapytalam "a co jak chcesz miec cos po srodku?" odp"to wtedy nalewasz wode do miski" :-D :-D
Podobnie jak Ty tych kranow nie moge rozgryzc, mimo tych jakze szczegolowych wyjasnien :-D .Nie wiem, moze my jakies straszne ciemnoty jestesmy i sie na rzeczy nie znamy :-P
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 23 cze 2010, 13:39 Re: Co was drazni w uk??

to jest zaszlosc z czasow kiedy ciepla woda byla w cenie. jak zapewne zauwazyliscie umywalki z podwojnymi kranami wyposazone sa zazwyczaj w korek na lancuszku. nalezy wiec zatkac dziure korkiem, nalac pol mniej wiecej umywalki wody z obydwu kranow i wymyc w tym rece. po zakonczonym zabiegu oprozniamy umywalke poprzez wyjecie korka.

o tyle o ile taki scenariusz jest do zaakceptowanie we wlasnym domu, i we wlasnej umywalce, o tyle ciarki mnie przechodza gdy pomysle ze mialbym tak postapic na przyklad na stacji benzynowej.

pozdr

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 cze 2010, 13:44 Re: Co was drazni w uk??

A ja słyszałem inne wyjaśnienie. Woda do domów jest doprowadzana osobnymi rurami. Zimna jest zdatna do picia. Ta do podgrzewania niekoniecznie.
Nie wiem ile w tym prawdy. Nie widziałem angielskich mieszkań rozbebeszonych i nie pracowałem tutaj na budowach :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez daavid » 23 cze 2010, 13:46 co mnie drażni, co mnie w...wia

.... mnie najbardziej głupi Polacy podnoszący sobie swoje niskie "ja" poprzez gatki o "ci***ak" i głupich Angolach.

daavid
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 23 cze 2010, 17:34 Re: Co was drazni w uk??

KA i PE napisał(a):to jest zaszlosc z czasow kiedy ciepla woda byla w cenie. jak zapewne zauwazyliscie umywalki z podwojnymi kranami wyposazone sa zazwyczaj w korek na lancuszku. nalezy wiec zatkac dziure korkiem, nalac pol mniej wiecej umywalki wody z obydwu kranow i wymyc w tym rece. po zakonczonym zabiegu oprozniamy umywalke poprzez wyjecie korka.

o tyle o ile taki scenariusz jest do zaakceptowanie we wlasnym domu, i we wlasnej umywalce, o tyle ciarki mnie przechodza gdy pomysle ze mialbym tak postapic na przyklad na stacji benzynowej.

No właśnie ten sam problem mam. W domu jakoś sobie z tym poradzę ale co mam zrobić w toalecie publicznej?

A poza tym w Polsce ciepła woda jest droga, ale nikt jakoś 2 kranów z tego powodu nie zakłada.
AdamBoltryk napisał(a):A ja słyszałem inne wyjaśnienie. Woda do domów jest doprowadzana osobnymi rurami. Zimna jest zdatna do picia. Ta do podgrzewania niekoniecznie.
Nie wiem ile w tym prawdy. Nie widziałem angielskich mieszkań rozbebeszonych i nie pracowałem tutaj na budowach :)

Może to też jakieś wytłumaczenie z przeszłości, bo w moich wszystkich dotychczasowych domach była woda z jednej rury.

Ja jeszcze kiedyś coś słyszałam ,że jest problem z uzyskaniem tego samego ciśnienie ciepłej i zimnej wody w jednym kranie. Ale teraz mają polskich hydraulików i już można ciśnienie wyrównać.

W starym mieszkaniu tak miałam że ciepła woda ledwo leciała, a zimna mało kranu nie urwała.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 23 cze 2010, 17:45 Re: Co was drazni w uk??

Luiza napisał(a): Ale teraz mają polskich hydraulików i już można ciśnienie wyrównać.

No też mi się coś o uszy obiło, że polscy hydraulicy potrafią podnieść ciśnienie...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez VA » 23 cze 2010, 18:36 Re: Co was drazni w uk??

AdamBoltryk napisał(a):A ja słyszałem inne wyjaśnienie. Woda do domów jest doprowadzana osobnymi rurami. Zimna jest zdatna do picia. Ta do podgrzewania niekoniecznie.

Wytłumaczenie dobre jak każde inne, gdy nie ma lepszych pomysłów. :-D
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 23 cze 2010, 19:07 Re: Co was drazni w uk??

Zawsze i wszędzie zimna woda idzie inną rurą a ciepła inną tzn podgrzewamy ją sobie sami a do zlewu dochodzi w 2ch osobnych i albo miesza się w baterii albo każda ma osobne ujście, do tego wszystko jest uziemione umywalka, kibel wanna , a w kiblach i tak nie ma kontaktów , w Polsce kontakty przy samej umywalce i wannie a nic nie jest uziemione. Nam kiedyś tutejszy mieszkaniec powiedział że chodzi przede wszystkim o oszczędność , by ludzie używali misek , nie przelewali na daremno tyle wody, specjalnie ciepła woda jest zazwyczaj podgrzewana do granic wytrzymałości by w publicznych miejscach używać tylko zimnej wody. Znajomy Anglik we własnym domu ma normalne baterie takie jak u nas w Polsce a na domach do wynajęcia wszystkie z 2ma kranami no cóż albo by być tradycyjnym albo oszczędnym albo upierdliwym :razz:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez VA » 23 cze 2010, 19:12 Re: Co was drazni w uk??

malaroksi napisał(a):... do tego wszystko jest uziemione umywalka, kibel wanna , a w kiblach i tak nie ma kontaktów , w Polsce kontakty przy samej umywalce i wannie a nic nie jest uziemione.

Skąd te informacje??
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK