Praca w Szkocji
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
Witam.
Wlasnie dostalem propozycje pracy w Szkocji. Czekam na dokladne detale i opis stanowiska ale zanim to nastapi, postanowilem zapytac was o opinie na temat pracy w Szkocji, wasze doswiadczenia, zarowno dobre jak i zle. Najlepiej jesli napisza ludzie, ktorzy osobiscie tam byli. Opowiesci od znajomych przekazywane z ust do ust mnie nie interesuja.
-

-
xao
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 3
Ja byłem tam prawie 1,5 rok w okolicach Glasgow, dokładniej w Paisley (tam gdzie jest lotnisko GLA International). Mieszkało mi się fajnie, fajni młodzi ludzie, udało się zawiązać parę szkockich znajomości, które trwają do dzisiaj. Wciąż jak czasami uda mi się odwiedzić tamte okolice to jest z kim się na piwo ustawić w zaprzyjaźnionej knajpie ;)
Widoki fajne, nie jestem typem, który bardzo się zachwyca naturą ale przyznać trzeba, że ładnie jest - oczywiście poza miastem ;) Jeśli bym miał wybór to z chęcią wróciłbym do Szkocji ale bardziej w okolice Edinburgh'a - miasto ma fajniejszy klimat niżeli GLA.
Z pracą niby też było OK, niby bo nie każdy Szkot mógł się pogodzić z tym, że jakiś młody chłopaczek z Polski jest jego szefem, he he.
Generalnie polecam, jeśli męczy Cię ilość osób pochodzenia indi, hindi i paki (bez urazy dla nikogo) to tam sobie od nich odpoczniesz troszkę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Aro
-

-
Aro23
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 1
Powrót do PRACA