Wczasy jakie biuro ?
Napisane przez Mustafa75 » 24 cze 2010, 17:53 Wczasy jakie biuro ?
-
- Mustafa75
- Rozeznany
- Reputacja: 1
Napisane przez Ewelina Wagner » 24 cze 2010, 21:26 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- Ewelina Wagner
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez Yuki » 24 cze 2010, 21:29 Re: Wczasy jakie biuro ?
Angielskie Thomas Cook i Tui są droższe niż pozostałe, ale najczęściej mają oferty w lepszych hotelach. Nie znaczy, to że nie można spędzić cudownych wakacji z innego biura podróży, w dodatku tańszego.
Zauważyłam, że spora większość cen wczasów z biur angielskich, w przeliczeniu na złotówki jest tańsza niż w Polsce. Także, w odpowiedzi na pytanie: ja rozglądałabym się za wczasami w biurach angielskich.
Nie jest prawda, że polskie biura oferują gorsze warunki. Złe i dobre warunki są tak samo w polskich jak i angielskich biurach :)
Dodatkowa rada:
szukaj wczasów on-line. Jeśli znajdziesz coś co Cię zainteresuje, wydrukuj sobie tą ofertę i porównaj cenę - po prostu idź do biura z kórego są te wczasy i zapytaj o ten konkretny hotel, czas pobytu itp.
Jak już się dowiesz wszystkiego i cena będzie się różniła, pokaż przedstawicielowi ten wydruk i zapytaj czy w biurze możesz kupić po cenie jaką oferuje to samo biuro podróży on-line.
Myślę, że biuro sprzeda Ci to w cenie ze stronki, bo i tak na tym zarobi. A na stronce jest taniej, bo nie ma kosztów utrzymania biura, pracowników itp. A kupując w noralnym biurze od razu dostajesz wszystkie papiery, możesz zapytać, itd.
Kolejna rada:
jeśli kupujesz wycieczkę w angielskim biurze pewnie będą chcieli dodatkowej kasy za ubezpieczenie. Zazwyczaj wszędzie chcą dodatkowej kasy jeśli je wykupujesz. Ja spotkałam się z tym, że od obcokrajowców chcą większej opłaty, bo nie jesteśmy angolami. Powiedz, że masz NIN (bo zakładam, że masz) wtedy pewnie zapłacisz kilka lub kilkanaście funtów. Pewnie tyle ile jest normalnie przewidziane dla angoli. Dobrze, jak byś miał ze sobą kartę NIN.
Mam do Ciebie pytanie: dlaczego Egipt?? Nie neguję Twojego wyboru, bo każdy ma prawo do własnego. Osobiście Egipt mi się nie podobał, a miałam dobry hotel itp. Jeżeli Afryka to bardziej polecam Tunezję. Według mnie Egipt jest mocno przereklamowany. Wielu znajomych, którzy byli i w Egipcie i w Tunezji również wolą Tunezję. Poza tym, moja koleżanka z biura podróży powiedziała mi kiedyś, że Egipt jest jednym z krajów z najniższej półki i jeździ tam najwięcej "hołoty".
Polecam inne kraje np. Turcję czy Portugalię. Piękne kraje z przyjaźnie nastawionymi ludźmi :). Przyjaźnie, tzn. bez nastawienia tylko na zysk, traktującego turystę jak dojną krowę, jak np. w Grecji. Ponadto Grecja dla kieszeni turystyj est drogim krajem, przy tym grecy są bardzo chamscy i bezczelni. Np. mała, najzwyklejsza słodka bułka kosztuje 3,00 €.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pytaj :)
-
- Yuki
- Przyczajony
Napisane przez Mustafa75 » 25 cze 2010, 01:39 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- Mustafa75
- Rozeznany
Napisane przez Yuki » 25 cze 2010, 06:31 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- Yuki
- Przyczajony
Napisane przez VA » 25 cze 2010, 07:13 Re: Wczasy jakie biuro ?
Yuki napisał(a):Egipt i Tunezja praktycznie niczym się nie różnią. Ten sam kontynent, bardzo podobna kultura, potrawy, klimat, powietrze, poza tym spojrz na mapę jak blisko siebie są te dwa państwa.
Tylko jakieś 1500km :-D
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
Napisane przez Yuki » 25 cze 2010, 14:54 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- Yuki
- Przyczajony
Napisane przez hanoka77 » 25 cze 2010, 16:23 Re: Wczasy jakie biuro ?
Mustafa75 napisał(a):Zastanawiam się czy wybrać polskie czy angielskie biuro podróży. Jeśli ma ktoś doświadczenie to proszę o jakieś opinie
polecalabym angielskie thomas cook,thomson,first choice :-)
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez adamirus » 25 cze 2010, 18:52 Re: Wczasy jakie biuro ?
hanoka77 napisał(a):polecalabym angielskie thomas cook,thomson,first choice :-)
dokładnie poleciłabym to samo
Yuki napisał(a):jeśli kupujesz wycieczkę w angielskim biurze pewnie będą chcieli dodatkowej kasy za ubezpieczenie. Zazwyczaj wszędzie chcą dodatkowej kasy jeśli je wykupujesz. Ja spotkałam się z tym, że od obcokrajowców chcą większej opłaty, bo nie jesteśmy angolami. Powiedz, że masz NIN (bo zakładam, że masz) wtedy pewnie zapłacisz kilka lub kilkanaście funtów. Pewnie tyle ile jest normalnie przewidziane dla angoli. Dobrze, jak byś miał ze sobą kartę NIN.
nie trzeba wcale wykupowac u nich ubezpieczenia ;)
jest wiele innych firm na necie gdzie mozna kupic ubezpieczenie on-line i to w lepszych warunkach jakie proponuje biuro podrózy :-)
oczywiscie za wcale nie wyższą cene
Yuki napisał(a):traktującego turystę jak dojną krowę, jak np. w Grecji. Ponadto Grecja dla kieszeni turystyj est drogim krajem, przy tym grecy są bardzo chamscy i bezczelni. Np. mała, najzwyklejsza słodka bułka kosztuje 3,00 €.
to prawda :roll:
drogo i przesadnie
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Yuki » 25 cze 2010, 22:47 Re: Wczasy jakie biuro ?
adamirus napisał(a):nie trzeba wcale wykupowac u nich ubezpieczenia
jest wiele innych firm na necie gdzie mozna kupic ubezpieczenie on-line i to w lepszych warunkach jakie proponuje biuro podrózy
oczywiscie za wcale nie wyższą cene
Racja, tylko że większość osób o tym nie wie i kupuje ubezpieczenie razem z wczasami, albo po prostu kupuje bo tak woli:) mój wpis miał na celu ostrzeżenie przed potraktowaniem nas Polaków jak ludzi gorszej kategorii.
-
- Yuki
- Przyczajony
Napisane przez marfefka26 » 26 cze 2010, 09:42 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- marfefka26
- Rozeznany
Napisane przez Mustafa75 » 5 lip 2010, 19:18 Re: Wczasy jakie biuro ?
-
- Mustafa75
- Rozeznany
Napisane przez Yuki » 6 lip 2010, 21:02 Re: Wczasy jakie biuro ?
Spójrz np. na to:
http://www.co-operativetravel.co.uk/che ... -holidays/
a tu masz stronę główną: http://www.co-operativetravel.co.uk/holidays/
Stronka ta, niestety jak dla mnie, jest mało czytelna, no i gdy chcesz wrócić do porzedniej stronki to kryteria wyszukiwania znikają i musisz je ponownie wprowadzać.
Coś za coś, pomęczysz się dłuższą chwilę tym wyszukiwaniem ale jak widać ceny są niższe, niż te o których wspominałeś.
Powodzenia i daj znać co ciekawego znalazłeś:)
-
- Yuki
- Przyczajony
-