Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 25 cze 2010, 22:58 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa napisał(a):Tez bym sobie wyskoczyla gdzies na kawke,pogadac,pochodzic po centrum,brakuje mi takich wyjsc.

zawsze mozemy cos zorganizowac :-D

kitka zapisywac wczesniej musisz jak chcesz na te darmowe godziny lub reception class. normalnie do zlobka, dziecko moze zaczac uczeszczac kiedy chcesz (o ile maja miejsce w danej grupie).
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 cze 2010, 00:00 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kurde tez bym gdzies wyskoczyla poplotkowac :( brakuje mi tego;/ ale moj maly jest za maly i mosialabym cycka sobie odciac zeby go zostawic z mezem w domu:DDD
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Hej , ja klikam z Polski :) Szoku termicznego doznałam bo w UK wczoraj ukrop a tutaj 15st i lało ale dziś się powinno rozpogodzić no i funt 5zł :-)
Ostatnio oglądałam program na tvn style na temat kubeczków i jeden "mądry" pan się wypowiadał żeby nie podawać dzieciom kubeczków niekapków ew bardzo rzadko np podczas podrózy czy spaceru bo dziecko nienaturalnie często musi ułożyć szczękę i gryść ten ustnik potem może mieć wade wymowy i takie tam. Co do butelki i smoczka to chodzi o próchnice zębów, pan bardzo polecał butelki ze słomką i kubki normalne tylko z wyżłobioną rynienką do picia no i mówił że należy być cierpliwym i dać sie kilkanaście razy dziecku oblać zanim nauczy się pić jak przystoi :) ale wiadomo dzieci wszystkiego się uczą ..
Co do łóżeczka to ja uwielbiam zmiany i nie wyobrażam sobie np kupić jedno łóżko i mieć je z 4lata ... Kupiłam córce łóżeczko turystyczne z graco z lampką pozytywką wibracją przewijakiem i zabawkami i wzmocniłam tylko pod materacykiem prętami bo lekko sie zapadało i przespała w nim 1,5roku, potem je pożyczyłam koleżance dla jej córki i tez w nim przespała ponad rok teraz ma mój syn i jest strasznie zadowolony , a Roksanie po roku kupiłam większe łózko i pamiętam jej radość jak po nim skakała wchodziła schodziła i nawet w dzień chciała iść się położyć :) Ech ale już mnie korci żeby kupić inne ale poczekam aż mały podrośnie i kupie im jakieś fajniutkie na pare lat :)
Jej może jakąś karoce jemu wyścigówke :)
Dzieci mi fantastycznie zniosły lot Roksana była pod wrazeniem patrzałą przez okno i tylko wow patrz autko wow patrz chmurki wow patrz słonce :) a Grzesiu sobie śpiewał zaczepiał wszystkie kobitki potem spał godzine i jak sie obudził to znowu się cieszył i kontynuował podrywy. Potem się tak wybawiły że nie umiałam młodego nawet do jedzenia wybudzić wstałam juz o 6tej czyli 5tej i cycki jak kamień a ten nieprzytony nawet mu sie usta nie rozszerzyły by coś pociągnąć :)
Dziś spotkam sie z siostrą super, jutro z rodzicami i potem z drugą siostrą :)
muszę prezenty przyszykować.
Kupiłąm sobie tu wczoraj płyn do kąpieli bambino i krem bambino jak fajnie wrescie dziecko mi pachnie jak bobasek a nie tylko tym oilatum śmierdzącym dziś zobacze czy mu nie podrażniło skóry i czy mogę dalej stosować. Wczoraj poszliśmy na takie małe zakupy do reala po własnie kosmetyki, moj jakieś piwko, napoje, troche słodyczy i za 4 reklamówki zapłaciliśmy 380zł po 2ch latach cięzko mi się przestawić i wydaje mi sie to to tak dużo ale po chwili sobie myślę że przecież nie kupuję najtańszych rzeczy tylko dobre a za to się zawsze płaci więcej więc trzeba się liczyć że kasy pojdzie dużo dużo więcej niż jakbym siedziała w uk .:)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez fasolka » 26 cze 2010, 08:08 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

czesc dziewczyny:) jestem nowa na forum, ale mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona. mam 4-miesiecznego synka:) i mieszkam w okolicy dudley.
zainteresowal mnie temat tych darmowych przedszkoli dla dzieciaczkow od 3 roku zycia
wiem,ze to jeszcze za wczesnie dla mojego synka ale ciekawi mnie jak to dokladnie wyglada? ile wczesniej trzeba zapisac dziecko do takiego przedszkola? i czy mozna wybrac jakie sie chce przedszkole czy tylko do jakis konkretnie wyrozionych mozna dziecko zapisac na te bezplatne zajecia? jesli wiecie cos wiecej w tym temacie, to prosze, dajcie znac jak sie zalatwia takie przedszkole? z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie:)

fasolka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 26 cze 2010, 08:21 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindziulina, wcale tak daleko nie mieszkasz ;) . Ja to dopiero mam wszedzie nie po drodze :-D I do tego ani jednej polskiej rodziny tu nie ma i wszedzie daleko ;) . Ale na spotkanie i tak sie pisze, tazke dziewczynki moze powinnysmy sie sprezyc i cos zorganizowac :-D ?!
bogini8, zawsze malego mozesz wziac ze soba :-D Malutki jeszcze jest wiec i tak wiekszosc czasu spedzi w blogim snie, tylko od czasu do czasu krzyknie "cyca mama daj" :-D
malaroksi, a widzisz, tutaj nikt nie mowi, zeby uwazac z kubeczkami. Wszyscy tylko, ze butla nie jest dobra grrr. Moj tak sie oblewa i dlawi podczas picia juz od 6go miesiaca. Bedziemy probowac tych z rureczka i innych cudactw wiec moze cos dobrego znajdziemy. Ehh, zazdroszcze Ci pobytu w Polsce, tez bym chciala :-P . Dobrze, ze dzieciaczki Ci dobrze lot zniosly. A podczas startu i ladawania tez nie mialy problemow ?Zauwazylam, ze wiele dzieci wtedy placze. Moj nawet sobie radzi, tylko jak widze, ze cos jest nie tak to daje mu lyczka wody i mu sie uszka przetykaja. Milego pobytu Ci zycze i udanych spotkan rodzinnych i nie tylko :-D

[ Dodano: Sob Cze 26, 2010 09:22 ]
Ahhh, i witam nowa mame na forum :-D

[ Dodano: Sob Cze 26, 2010 09:24 ]
Jeszcze dodam, ze maz mi dzisiaj dal sobie pospac ;) . Nawet nie wiedzialam kiedy synek sie obudzil, bo wzial Go na dol, dal sniadanko, a ja spalam jak zabita do 8 :-D :-D Teraz to sie czuje jak nowo narodzona :-) . Kochany ten moj mezus jest :-P :-P
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez fasolka » 26 cze 2010, 09:04 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ps. ale dzis piekna pogoda:)) grzechem by bylo nie wybrac sie z moim malym brzdacem na spacerek
ciekawe czy w polsce bedzie taka ladna pogoda w te wakacje? mam nadzieje ze tak bo wybieram sie na urlopik:)

fasolka
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 26 cze 2010, 09:56 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi napisał(a):Ostatnio oglądałam program na tvn style na temat kubeczków i jeden "mądry" pan się wypowiadał żeby nie podawać dzieciom kubeczków niekapków ew bardzo rzadko np podczas podrózy czy spaceru bo dziecko nienaturalnie często musi ułożyć szczękę i gryść ten ustnik potem może mieć wade wymowy i takie tam.

pewnie Pan Zawitkowski :wink: nic do niego nie mam, ale wydaje mi sie, ze juz lekko przegina :neutral: na poczatku jego rady wydawaly sie takie "madre", teraz takie "naginanie" :neutral: Jak ogladam program "mamo, juz jestem" to smiac mi sie chce :wink:
malaroksi, ja tam wole nivea :-) oliwka bambino strasznie mi smierdzi, a po mydelku moja mala wysypalo, gdzie ona na nic nie uczulona :roll:

kitty ale Ci dobrze :-) my dzis spalysmy do 10 :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 cze 2010, 10:05 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty napisał(a):Malutki jeszcze jest wiec i tak wiekszosc czasu spedzi w blogim snie
Kitty hyba nie mowisz o moim synu...blogi sen w dzien praktycznie nie istnieje..on potrafi nie spac nwet przez 6 godzin:P chce sie bawic i juz:P z cycem na przemian :mrgreen:
fasolka, witamy :)
malaroksi, fajnie ci ja w polowie lipca lece na 3 tyg.az sie boje jak maly zniesie ta podroz..tym bardziej ze lece z bham do gdanska a stamtad samochodem mam z 5-g godzin jazdy samochodem;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Musimy sie kiedys zgadac dziewczyny na jakis wypad.Tylko ja sie pisze w godzinach przed lub popoludniowcyh i tylko w weekendy.Ostatnio jakos tak mi zaczelo brakowac takich wyjsc z kolezankami,no ale moje psiapsioly z Pl zostaly wiec pomyslalam,ze moze tu by trzeba bylo sprobowac :grin:
Malaroksi,fajnie ze dzieci dobrze zniosly podroz samolotem :-) Rodzina sie nacieszy Waszymi szkrabkami.Co do cen w Pl to naprawde sa z kosmosu,nic tylko spac na pieniadzach...
Fasolka,witaj :-) Wczesniej pisalam troszke na temat przedszkola.Jezeli masz jakies pytanie to pisz smialo.
Pozdrawiam :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 26 cze 2010, 18:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa napisał(a):Musimy sie kiedys zgadac dziewczyny na jakis wypad.Tylko ja sie pisze w godzinach przed lub popoludniowcyh i tylko w weekendy.Ostatnio jakos tak mi zaczelo brakowac takich wyjsc z kolezankami

Mi najbardziej pasuja godziny przedpoludiowe, bo wtedy mozna sobie dluzej posiedziec ;) Nie chce sama pociagiem wieczorami wracac....oczywiscie jezeli ktos chce sie ze mna spotkac, hehe ;)

bogini8, to w takim razie ja pomoge Ci w nianczeniu synka :-D Ponoc dzieci bardzo mnie lubia wiec pewnie i z Twoim szkrabem nie bede miala problemu ;)

agg, no tak, od czasu do czasu maz sie do czegos przydaje hehe ;) A do 10 to juz daaaaawno nie spalam :o ;)

ehh, dzisiaj z zakupow nici :-( Po moim powrocie z siolowni maz oswiadczyl z rozradowana mina, ze zaprosil sasiadow na grilla, bo w koncu taka ladna pogoda ;) . Takze cale popoludnie grillowalismy :-D . Bylo naprawde milo wiec nie narzekam ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Dziewczyny pomocy jestem w 6 miesiacu ciazy i strasznie juz puchna mi nogi a kostki to jak banie mam. Poradzcie co mam robic lub nie robic!
Wy przez to juz przeszlyscie to wiecie najlepiej! :grin:

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

Kitty,no ja jestem za spotkaniem.Teraz jeszcze reszta chetnych dziewczyn niech napisze czy weekend pasuje i wtedy sie ugadamy na jakis termin(miejmy nadzieje) :-)
dorcik,puchniecie nog w ciazy to normalka.Jeszcze teraz takie upaly to juz w ogole puchna.Jak bedziesz odpoczywala,to miej nogi zawsze wyzej niz reszte ciala,na noc zawsze mozesz sobie podkladac poduszke,zeby bylo wyzej.Jak to mozliwe to staraj sie za dlugo nie stac,ogranicz sol,nos buciki na niskiej podeszwie no i mozesz jeszcze chlodna woda polewac nogi.Pozdrawiam :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitka » 26 cze 2010, 21:40 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

W weekednowe przedpołudnia ja odpadam (praca). Dałabym radę na 17-stą dopiero.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 cze 2010, 09:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

weekendy pasuje a gdzie to mialoby sie odbyc:P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 27 cze 2010, 12:25 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):weekendy pasuje a gdzie to mialoby sie odbyc:P

Najlepiej w centrum :-D Bo ja po za TkMaxxem nie wiem co gdzie jest :-P :-P

[ Dodano: Nie Cze 27, 2010 15:19 ]
A my dzisiaj znowu bylismy na basenie :-D Synek tak myrdal nogami jakby zaraz mial odplynac :-D
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona