pilnie potrzebuje alergologa..

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez asia5 » 29 cze 2010, 09:02 pilnie potrzebuje alergologa..

kochani potrzebuje pilnie lekarza alergologa, dla mojego synka ma 11 lat i strasznie przechodzi pylenie traw i drzew.juz nie mogę patrzeć jak cierpi.opuszcza z tego powodu szkole.mam leki przepisane z Polski od lekarza,ale jakoś mało pomagają.może ktos z Was wie gdzie jakiś lekarz alergolog przyjmuje proszę o namiary z gory dziękuje.pozdrawiam. asia.
asia5
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez fionka » 29 cze 2010, 09:24 Re: pilnie potrzebuje alergologa..

Szczerze mówiąc, to nie znam żadnego alergologa, ale mi bardzo pomógł mój GP. Przepisał mi spraj steroidowy do nosa "Nasonex", do tego biorę klasyczne tabletki na Alergię i mam spokój. Dodam jeszcze, ze alergię mam po raz pierwszy w tym roku i też bardzo się męczyłam zanim mój lekarz odkrył co mi jest. Spraj jest najlepszy na rynku, ale zaczyna działać dopiero po dwóch tygodniach, tabletki diałają od razu (najtańsze można kupić w Asdzie za 89p). Jakbyś miała więcej pytań to służę pomocą :smile:
fionka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 29 cze 2010, 11:37 Re: pilnie potrzebuje alergologa..

Nie wiem jakie masz tabletki, ale dla mnie najlepszy jest stary poczciwy Zyrtec. Mniejsze ilości (6 szt) bez recepty. Bierzesz _jedną_ na 24 h - nie więcej. Próbowałem innych opartych o inne środki farmakologiczne jak również i te oparte nawet na tej samej substancji czynnej - cetirizine dihydrochloride, ale jedynie Zyrtec mi pomaga skutecznie.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany