Problem z BT
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
Witam, na poczatku chciałem sie serdecznie przywitać bo jestem nowy na forum :) mam pewien problem z BT i licze na wasze fachowe rady ;) za kture z góry dziekuje, mam neta up to 8 mb z bt home hub 2.0 , problem polega na tym ze testy łącza wykazują zaledwie 2 mb, podobny problem miałem wczesniej na starym mieszkaniu , wtedy zadzwonilem do bt ale szczescie chciało ze trafiłem naprawde na fachowego kolesia który cos pocudował weszedł przez internet na mojego kompa i naprawił problem nie mam pojecia jak on to zrobił, teraz sie przeprowadziłem i problem powrucił, drzwonie do bt chyba juz z 5 razy ale ciagle jakies hindusy odbieraja z jakimis debilnymi pytaniami nikt mi nie moze konkretnie pomuc, dzisiaj przyjechal koles sprawdzac linie powiedzial ze jest ok ale jego zdaniem mieszkam zadaleko od centrali, a mieszkam moze 5 min na nogach do centrum ( mieszkam w coventry ale na waszym forum widze bardziej fachowe posty ; ) sam sprawdzalem mozliwosci lacza w mojej dzielnicy i pokazuje 5,5 mb ok to nie 8 ale lepiej niz 2 :/ jak drzwonie do bt to mi wciskaja kity ze moze cos z kompem i takie tam, ale wszystko jest ok nowy komp , specjalnie formata robilem swiezy system wszystko swiezutkie a z tym netem dalej lipa, ogolnie o komputerach mam nieco pojecie ale w kwestiach wlasnie takich jak łacza internetowa i te sprawy jestem zielony, wiec prosze was o pomoc bo wiem ze to da sie zrobic tylko musze trafic na kogos fachowego, do bt juz nie mam sily drzwonic wiec licze na was ;)
-

-
Seki
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Zadzwoń do BT i powiedz że chcesz zerwać umowę bo nie dopełniają warunków umowy. Działa to na nich jak kubeł zimnej wody. W ostateczności możesz zmienić na Virgin są bardziej rzetelni jeśli chodzi o prędkości dostarczanego internetu.
-

-
Mordorzg
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 10
Seki napisał(a):(...)sam sprawdzalem mozliwosci lacza w mojej dzielnicy i pokazuje 5,5 mb (...)
Jak to sprawdziłeś?
A faktem jest, że dużo zależy od odległości od tzw. szafy, w której jest zainstalowana półka. Ja tez mam podobne kłopoty, ino, że z Orange :)
Wszystko cacy, jak CHCESZ kupić - obiecują gruszki na wierzbie A rzeczywistość jest zupełnie inna.
A z tym kubłem zimnej wody, to prawda :D
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 183

dzieki za odpowiedzi panowie, test łacza w mojej dzielnicy robilem na stronie BT mozesz tam normalnie wpisac sobie postcode i sprawdzic jaki internet moze u ciebie chodzic, to że odległość od szafy ma znaczenie to sie zgodze, tylko kwestia jest taka że mieszkam praktycznie w centrum coventry więc nie chce mi sie troche wierzyć żeby ta ich szafa była na końcu miasta, wczesniej mieszkałem na obrzeżach coventry i też ,,niby,, było daleko do centrali a jednak prędkość oscylowała w okolicach 5-6 mb, z zerwaniem umowy to nie jest taka prosta sprawa, bo w kontrakcie masz zaznaczone to magiczne słowo że prędkość wynosi ,,do 8 mega,, wiec teoretycznie możesz mieć 0,5 mega i to i tak jest w przedziale do 8 mega więc oni za to winy na siebie nie wezmą i będą chcieli zwrot kosztów za zaległe miesiące co mi sie lekko nie oplaca, wiec póki co prubuje to sam jakoś rozwiazać bo na ich fachową pomoc nie ma co liczyć, najbardziej dobija mnie to że kiedyś jak się połonczyłem z tym fachowym kolesiem to on to zrobił tylko żebym wiedział jak on to zrobił to by było super, udało mi sie dostać tak jak by do centrum mojego konta internetowego przez cmd >> ipconfig /all ale nie wiem co tam pozmieniać żeby było dobrze, a pamietam że ten koleś coś tam chyba kiedyś grzebał, ogólnie z drzwonieniem do nich to już mam dośćbo jak czytam jakie ludzie mają cuda z tym BT to tak naprawde moj problem nie jest najgorszy aczkolwiek wiem z góry że ktoś kto odbiera tel i pyta się mnie o takie brednie że szok np czy jakiś dzieciak sie nie bawił gniazdkiem internetowym to z góry wiem że ta osoba mi zbytnio nie pomoże...
-

-
Seki
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Ja uciekłem z BT jak najszybciej się dało.Teraz mam neta z O2, przed podpisaniem umowy wysyłałem smsa, żeby sprawdzić prędkość.Napisali, że będzie do 4, a oscyluje w granicach 3,7.Co ciekawe w BT w tym samym mieszkaniu miałem tylko 2.Różnie to bywa.
-

-
chmiel
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 13
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA