Umbrella

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 26 lip 2010, 10:21 Umbrella

Witam
Mam pytanie pracuje na tak zwanym kodzie podatkowym Umbrella teraz chce się rozstać z ta praca ponieważ jest tam burdel na kolkach pracuje tam 2 lata bez 2 miechów,pierwszy rok byłam na normalnym kodzie podatkowym a teraz 8 miesięcy jestem na kodzie Umbrella
Powiedzcie mi czy należny mi sie coś tak zwany jobsiker?
pozdrawiam

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karmelek » 26 lip 2010, 18:04 Re: Umbrella

hehe nie sądzę a revenue się jeszcze upomni o to co odpisałaś :D

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez hrumek » 26 lip 2010, 21:10 Re: Umbrella

nie wiem co to jest za kod powiem szczerze nie spotkalem sie z tym jeszcze ale jezeli chodzi ci o jobsiker benefit to nie dostaniesz go jezeli sama sie zwolnisz. zeby go dostac musisz zostac zwolniona przez firme...
hrumek
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 27 lip 2010, 06:12 Re: Umbrella

magdunia22 napisał(a):jobsiker

hrumek napisał(a):jobsiker benefit

a wlasnie ze nie, bo JOB SiKER to jest swiadczenie dla tych ktorzy olali czyli oSikali prace, inaczej obryzgali ja cieplym moczem....

a moze wam chodzi o jobSEEkers allowance????? to co innego jest/

pozdr

pe

KA i PE

KobietaPostNapisane przez karmelek » 27 lip 2010, 20:55 Re: Umbrella

PE nie ważne o który jej chodzi:)

Powiedz mi czy osoba której składka na inszurans wynosi nieco ponad 1Ł, podatku wcale nie płaci, bo na tym to polega, że omija się podatek, może starać się o jakiekolwiek zasiłki??

Ja płacąc inszurans i podatek, nie wyciągam od państwa żadnych benefitów, chociaż mi się należą, ale stwierdziłam, że mi nie brakuje, to nie będę sobie tym głowy zawracać, ale pomyślę nad tym, żeby się upomnieć o swoje, jak tacy, że tak powiem "kombinatorzy" dostają to czemu ja nie?

Swoją drogą po np. 8 miesiącach pracy (7 dni w tygodniu po 8h) na rozliczeniu P60 jest wpisana kwota 2000Ł a na payslipie jakieś 7000Ł?

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Claudynka » 27 lip 2010, 21:45 Re: Umbrella

magdunia22 napisał(a):pracuje na tak zwanym kodzie podatkowym Umbrella

Po 1sze primo;) Umbrella nie jest kodem podatkowym! Jest to system rozliczen.

karmelek napisał(a):czy osoba której składka na inszurans wynosi nieco ponad 1Ł, podatku wcale nie płaci, bo na tym to polega, że omija się podatek, może starać się o jakiekolwiek zasiłki??

Po 2gie primo;) Sa 2 rodzaje Job Seekers Allowance:
Income based (nalezy przepracowac pelne 12 mies, aby go otrzymac-employed) oraz
Contribution based (zalezny od wysokosci oplacanych skladek- min 2 lata, dla self-employed)

Po 3cie primo:) Podatek oraz Insurance Contribution w przypadku Umbrelli sie placi-na zasadach PAYE, kwota podatku natomiast byc zredukowana o poniesione koszty-jasno okreslone przez Inland Revenue (Urzad Skarbowy).

karmelek napisał(a):pomyślę nad tym, żeby się upomnieć o swoje, jak tacy, że tak powiem "kombinatorzy" dostają to czemu ja nie?

Po 4te primo:) nie trzeba byc "kombinatorem", takie jest tutejsze prawo oraz system podatkowy...

Pozdrowionka:)

Claudynka
Początkujący

Neutralny