Gdzie kupić bombki?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez passingby » 27 sie 2010, 15:42 Gdzie kupić bombki?

Jeszcze trochę i będę miał pierwsze Święta w Londynie, zwożenie bombek z Polski sensu za bardzo chyba nie ma, więc zaczynam zbierać zapasy. Gdzie kupujecie (albo wiecie, że można kupić bombki)? Nie jakieś chińskie plastiki, ale porządne, szklane, zdobione? Jakieś butiki, sklepy z wyposażeniem wnętrz? Nie moje środowisko bytowania, więc nie wiem.
Jestem w rozjazdach, będę w Birmingham na pewno kilka razy do grudnia, więc mogą być nawet jakieś lokalne sklepiki, niekoniecznie sieci handlowe.

passingby
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 27 sie 2010, 15:52 Re: Gdzie kupić bombki?

przed swietami na pewno w centum bedzie zatrzesienie bombek. Narazie sezonu jeszcze nie ma wiec radze poczekac kilka miesiecy z zakupem dekoracji swiatecznych
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 27 sie 2010, 17:23 Re: Gdzie kupić bombki?

Wiem, że nie odpowiadam na pytanie, ale nie mogę się powstrzymać - dzięki, nieźle mnie rozbawiłeś tą wiadomością...
Pierwszy raz widzę, żeby ktoś w sierpniu się martwił gdzie by tu kupić ozdoby choinkowe :-D Naprawdę rozczulające :-D
A słyszy się narzekania, że handel JUŻ od października rozstawia świąteczne dekoracje - jak widać jednak ma rację skoro jest zainteresowanie :-D

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez passingby » 27 sie 2010, 17:36 Re: Gdzie kupić bombki?

Cóż, normalnie tak rzecz jasna nie robię, ale w Polsce mam zbierane latami bombki i chciałbym tutaj mieć chociaż namiastkę takiej choinki, zamiast paru pierwszych lepszych pudełek kupionych na tydzień przed Świętami. A bombki produkują cały rok, więc na pewno jakieś sklepy je mają i w sierpniu :mrgreen:

passingby
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 27 sie 2010, 17:49 Re: Gdzie kupić bombki?

No to Cię muszę zmartwić, bo już poważniej mówiąc - jeśli jakieś sklep ma coś takiego w sierpniu (a wątpię, bo naprawdę nie widziałam...) to są to niesprzedane resztki z zeszłego roku. Chyba nie o to Ci chodzi.

Sam się zastanów: handel miałby przewidzieć zachciankę jednej osoby, dla której - jak przyznajesz - też jest to sytuacja wyjątkowa, bo normalnie by teraz tego towaru nie szukała?
I w jasnowidzącym przewidzeniu wyjątkowej sytuacji tego jednego klienta mieliby przez cały rok finansować magazynowanie niesprzedawalnego asortymentu?

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez passingby » 27 sie 2010, 20:13 Re: Gdzie kupić bombki?

Hmm... nie wiem, jaki oni tam rynek zbytu mają. Wiem, że w rodzinnej mieścinie jest fabryka i jadą pełną parą cały rok, więc ktoś to kupuje.
Ale nieważne w zasadzie, nie będę przecież kupował bombek już jutro. Po prostu chcę wiedzieć zawczasu czy są jakieś fajne lokalne miejsca, bo jeżdżę po kraju. Wiem już np., że w 2. sobote grudnia w Norwich jest polski kiermasz przedświąteczny. Takie rzeczy.

passingby
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kamix1234 » 27 sie 2010, 20:18 Re: Gdzie kupić bombki?

na ebay kupisz o kazdej poze roku :mrgreen:

kamix1234
Raczkujący

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 27 sie 2010, 22:16 Re: Gdzie kupić bombki?

Ojjj czepiacie sie chlopaka... :-D
Moj maz mi powiedzial wlasnie dzisiaj,ze juz w gazecie jakiejs widzial z tylu na okladce reklame swiateczna,wiec wszystko mozliwe...
A jezeli chodzi o autora postu,to widac,ze dla niego swieta sa bardzo wazne i wystroj rowniez,wiec oczekuje odpowiedzi na pytanie.
W Birmingham nie widzialam zeby jakis sklepik mial juz bombki,ale w maju z mezem pojechalismy do Stratford upon avon i tam niedaleko domu Szekspira jest sklep,gdzie sprzadaja przerozne ozdoby swiateczne i to caly rok.Takze moze tam sie wybierz a i przy okazji pojdziesz "sladami Wiliama Szekspira".Pozdrawiam :wink:
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 27 sie 2010, 22:19 Re: Gdzie kupić bombki?

passingby napisał(a):Wiem, że w rodzinnej mieścinie jest fabryka i jadą pełną parą cały rok, więc ktoś to kupuje

Ktoś to kupuje dopiero kiedy handel to zamówi i dostanie od producenta. Bo chyba nie mówimy o przyfabrycznym sklepie producenckim...
Właśnie tłumaczę, że handlowcom się tego akurat typowo sezonowego towaru nie opłaca zamawiać/trzymać/sprzedawać przez cały rok, bo ludzie kupują to tylko przed świętami.
Nie wiem, którego fragmentu nie rozumiesz.

Powodzenia w szukaniu, choć Twoje pytanie będzie dla mnie przykładem jednego z najbardziej odjechanych jakie tu widziałam...

Galadriela
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 sie 2010, 23:05 Re: Gdzie kupić bombki?

passingby, czesc sklepikow z bombkami pojawia sie dopiero przed swietami niewiadomo skad:D ale powodzenia ;))) proponuje najpierw pomyslec o halloween :) calorocznie jak juz kamyk wyzej napisala jest ebay amazon i tym podobne sklepy internetowe. przez internet mozna kupic wszystko caly rok:) powodzenia
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez marfefka26 » 28 sie 2010, 08:44 j.w.

Nie śmiejcie się z kolegi... Z moich obserwacji wynika,że tutaj już we wrześniu można pomału nabyć ozdoby choinkowe,także bombki :mrgreen:

marfefka26
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 28 sie 2010, 19:37 Re: Gdzie kupić bombki?

marfefka26, masz racje, już pozbywają się rzeczy ogrodowych i szkolnych by móc wprowadzać ozdoby świąteczne i na Halloween. Tylko w większości MADE IN CHINA a takie to kolegę nie interesuje ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kamyk69 » 28 sie 2010, 22:24 Re: Gdzie kupić bombki?

tu Was zaskocze byłam dziś w latiws i są już gadżety na święta w tym bombki http://www.latifs.co.uk/ :D

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez roslinka_zielona » 29 sie 2010, 21:15 Re: Gdzie kupić bombki?

a ja postaram sie odpowiedziec na to pytanie,
a mianowicie jesli chcesz miec tradycyjnie ubrane drzewko i chcesz zbierac zapasy chocby od dzis to polecam caloroczny sklep bozonarodzeniowy

http://www.nutcrackerchristmasshop.co.u ... pe=Aboutus

jezeli ktos byl juz w stratford u Szekspira to bedzie sie mogl latwo zorientowac jak trafic i do tego miejsca poniewaz jest ono dokladnie naprzeciwko jego domu. miejsce przecudne urokliwe i bajkowe. dodam od razu ze ceny sa dosc wysokie ale jesli ktos nie ma ograniczen finansowych to polecam serdecznie.
pozdrawiam kasia
roslinka_zielona
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez passingby » 2 wrz 2010, 11:39 Re: Gdzie kupić bombki?

Dzięki za odpowiedzi wszystkim.
Jakby kiedyś ktoś miał podobny problem, to daję listę sklepów, które udało mi się zebrać na razie. Jak ktoś jeszcze ma coś do dorzucenia, to proszę.

Marks&Spencer, Homebase, Wilkinson, Asda, Selfridges, Notcutts, Argos, 99p Stores, Tesco,
Latifs, Harrods
The Nutcracker - http://www.nutcrackerchristmasshop.co.u ... ype=stores
Christmas Emporium - http://www.thechristmasemporium.co.uk/Home.asp
http://www.christmastimeuk.com/

I takie coś:
http://www.christmasmarkets.com/UK.html

passingby
Przyczajony

Neutralny