Buduja meczet w Warszawie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez letme » 10 wrz 2010, 12:19 Re: Buduja meczet w Warszawie

demografia to żaden argument że europę "islamizują" ci "mniej pokojowi" muzułmanie. nie mówiąc już o tym że proces ten dotyczy tylko tych krajów które jak wspomniałem są atrakcyjne z powodów ekonomicznych i dlatego walą do nich wszyscy, łącznie z nami.

I to ty nie czytasz uważnie - mówiąc o świrach miałem na myśli to tak jak Mahol zbywa przypadki terroru powołującego się na biblię na jakiś świrów którzy ogłosili sie prorokami, tak też i muzułmanie każdy akt terroru powołującego się na koran mogą zbyć mówiąc "to nie prawdziwy islam, to jakies radykalne świry"

letme
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 10 wrz 2010, 18:53 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):Akty rasistowskiej przemocy w wykonaniu chrześcijańskich prawicowych milicji w USA i innych ugrupowań powiązanych z tzw. Christian Identity Movement

To mi się akurat podoba Amerykanie mimo,że żyją na obczyźnie mają swoją dumę,nie po to wybili Indian,żeby teraz pozwolić się panoszyć ci..a i Czarnym.

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 11 wrz 2010, 05:27 Re: Buduja meczet w Warszawie

Agaa napisał(a):(...)zgoogluj sobie statystyki demograficzne europy i napisz wreszcie jakies istotne argumenty.

Wszystko to przez to, że Wy - porządne chrześcijanki, nie dajecie nam - porządnym chrześcijanom tyle co porządne muzułmanki dają porządnym muzułmanom.
Ot i cała filozofia :D:D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez letme » 11 wrz 2010, 12:55 Re: Buduja meczet w Warszawie

eric27 napisał(a):
letme napisał(a):Akty rasistowskiej przemocy w wykonaniu chrześcijańskich prawicowych milicji w USA i innych ugrupowań powiązanych z tzw. Christian Identity Movement

To mi się akurat podoba Amerykanie mimo,że żyją na obczyźnie mają swoją dumę,nie po to wybili Indian,żeby teraz pozwolić się panoszyć ci..a i Czarnym.

dobre :) my polaczki w anglii poszliśmy na skróty - jeszcze nie wybiliśmy angoli a kraj już uważamy za swój i narzekamy na panoszenie się ci..a i czarnych :)

letme
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 11 wrz 2010, 14:15 Re: Buduja meczet w Warszawie

Nie mam nic do ci***ak niech sobie żyja, byle nie w Polsce!!!

Chociaż ekspansja na Polske już sie zaczeła.
ci..a są przebiegli, zarywają naiwne polki i już są w polskiej rodzinie:-)
A polka w siódmym niebie bo ma "podróbke latynosa"

Może ten filmik przekona obrońców muzółmanow że te oszołomy myślą tylko o świętej wojnie.
Filmik nakręcony jest w Moskque Birmingham itp.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 120245843#

"Nie każdy muzółmanin jest terrorystą ale każdy terrorysta jest/był terrorystą"
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez letme » 12 wrz 2010, 08:08 Re: Buduja meczet w Warszawie

w sprawie tego filmu to nawet policja po zbadaniu całego materiału przed edycją wydała oświadczenie że został zmanipulowany tak aby powodować napięcia między grupami społecznymi i naruszać tzw. community cohesion a nawet policja złożyła oficjalną skargę w tej sprawie do Ofcom, że film został zmajstrowany przy pomocy pourywanych z kontekstu cytatów i że przejrzenie całości 56-ciu godzin materiału całkowicie przeczy temu co zostało pokazane w filmie. Było o tym głośno w TV.

Nie mam nic do ci***ak niech sobie żyja, byle nie w Polsce

hehe, ja tam rasistą nie jestem ale bambusy wypieprzać z Polski?

ci..a są przebiegli, zarywają naiwne polki i już są w polskiej rodzinie:-)

tak tak, dniami i nocami snują plany jak tylko wydostać się z tej strasznej anglii, zamienić hańbiące obywatelstwo brytyjskie na polskie i przeprowadzić się z birmingham do słupska :)

"Nie każdy muzółmanin jest terrorystą ale każdy terrorysta jest/był terrorystą"

haha, ty, poważnie? każdy terrorysta jest terrorystą? no to rzeczywiście, ten argument mnie ostatecznie przekonał :)

letme
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 12 wrz 2010, 12:28 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):hehe, ja tam rasistą nie jestem ale bambusy wypieprzać z Polski?

Mniej wiecej.

Nie jestem rasistą, nie mam nic do czarnych ale ci***ak jakoś cieżko mi tolerować.
Mieszkam obok ci***ak, gadamy ze sobą, przynosimy sobie na przemian tradycyjne dania, oni różnej maści masale i curry a ja zmodyfikowane (urzyte halal mieso) polskie dania.
Ale to tyle, nie zapraszam do siebie, nie palimy trawy razem, chce zachować dystans.
Mam nadzieje ze dystansem dla nich i dla mnie pozostanie Polska.
Nie potrafie sie pogodzić z tym co robią zachodnioeuropejskie kraje.
Nie zaakceptowałbym tego żeby w grudniu w Polsce nie było przybranych choinek itp. Żeby policyjną czapke zastąpić policyjnym turbanem. Post boxy chodzące po ulicy itp.
Skoro ktoś decyduje sie mieszkać w danym kraju powinien sie dostosować do panującego prawa i obuczajów a nie domagać sie zmiany pod pretekstem nadwrażliwości na punkcie swojego wyznania.

Mam taką skrytą nadzieje że znajdzie sie w PL jakiś piroman amator który wypróbuje swój wynalazek pod osłoną nocy na tym meczecie.
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez letme » 12 wrz 2010, 13:00 Re: Buduja meczet w Warszawie

dostowanie sie do obyczajów do jakiego stopnia? jesli normą obyczajową jest w anglii spędzania mnóstwa czasu w pubach to trzeba się do tego dostosowac nawet jak ktoś mało pije? Jeśli religią panującą jest anglikanizm to czy polak powinien się nawrócić? Jeśli tracyjne polskie wąchole są tu nieco śmieszne to czy trzeba je zgolić? Jeśli większośc brytyjskich dziewuch idąc na broad street wygląda jak prostytutki to czy polka też musi się dostosować czy jednak może iść ubrana bardziej skromnie? Dostosowac trzeba się mój kolego TYLKO do tego stopnia który nie narusza praw i wolności innych, to co dotyczy tylko i wyłącznie ciebie to jest twoja brocha - twoja religia, twój ubiór, to co jesz lub czego nie jesz - nic z tego nie musisz dostosowywać do niczyich obyczajów. To że komuś może się estetycznie nie podobać chusta na głowie muzułmanki, turban na głowie sikha, dready rastafarianina, peruka na głowie żydówki czy wąchole polskiego katolika to juz jego problem, dopóki nie narusza to jego praw to musi to respektować i czy ci się to podoba czy nie jest to jeden z fundamentów społeczeństwa w którym obecnie mieszkasz i dziwne że do tego akurat się dostosować nie chcesz a chcesz żeby każdy inny dostosowywał się do twoich standardów estetycznych bo coś dla ciebie nieładnie wygląda. Komuś innemu się mogą nie podobać pejsy żyda, oglądanie wystającej ze spodni bielizny raperów albo praktykowanie przez polaków jakiś importowanych religijnych zwyczajów typu malowanie jajek ale dopóki nie narusza to niczyich praw ani wolności to nic nikomu do tego.

Różne jazdy związane ze świętami choinkami itd wynikają akurat nie z jakiś ządań muzułmanów tylko z idiotyzmu angielskich urzędników którym się wydaje że to może kogoś obrazić. Może gdybyś się zdobył na odwagę rzeczywiście poznać swoich sąsiadów zamiast tylko wymieniac się żarciem to mógłbyś się ich zapytać czy przeszkadza im widok choinki.

A jeśli rzeczywiście życzysz polskim muzułmanom spalenia ich meczetu to kolego jesteś w tym momencie większym ekstremistą niż większośc muzułmanów i swoje gadki o dostosowaniu się i szanowaniu obyczajów stają sie po prostu smieszne.

[ Dodano: Nie Wrz 12, 2010 14:46 ]
Na marginesie to poczytajcie sobie ile w ogóle jest prawdy w tym rzekomym zakazywaniu choinek i świąt oraz co o takich pomysłach sądzą sami muzułmanie:

http://archive.catholicherald.co.uk/fea ... 0337.shtml

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... slims.html

Kolejny po tym filmie Dispatches dowód że łykacie wszystko jak młode pelikany. Ale tak to jest jak się wierzy we wszystko co poda jakiś szmatławiec albo w telewizji powiedzą a ma się możliwość sprawdzenia choćby poprzez otwartą i szczerą rozmowę z sąsiadami ale niee, trzeba "trzymać dystans" i dwulicowo zyczyć sąsiadom smacznego w duchu życząc im wysadzania ich świątyń w powietrze. Polak wie najlepiej.

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Agaa » 12 wrz 2010, 19:53 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):dostowanie sie do obyczajów do jakiego stopnia? jesli normą obyczajową jest w anglii spędzania mnóstwa czasu w pubach

Jeśli większośc brytyjskich dziewuch idąc na broad street wygląda jak prostytutki

Ciekawe masz stereotypy o Anglikach, chyba ktos tu jest uprzedzony, moze to wynika z zazdrosci?

letme napisał(a):Kolejny po tym filmie Dispatches dowód że łykacie wszystko jak młode pelikany. Ale tak to jest jak się wierzy we wszystko co poda jakiś szmatławiec albo w telewizji powiedzą

Litosci HAhaha! osadzasz kogos o czytanie szmatlawcow i zaraz po tym dajesz linka do telegraph.co.uk az trudno uwierzyc ze lyknales ta propagande jak "mlody pelikan"

[ Dodano: Nie Wrz 12, 2010 21:03 ]
letme napisał(a):A jeśli rzeczywiście życzysz polskim muzułmanom spalenia ich meczetu to kolego jesteś w tym momencie większym ekstremistą niż większośc muzułmanów

czyli zgadzasz sie ze wiekszosc muzulmanow to ekstremisci.

Thomas napisał(a):Mam taką skrytą nadzieje że znajdzie sie w PL jakiś piroman amator który wypróbuje swój wynalazek pod osłoną nocy na tym meczecie.

A moze tego piromana trzeba wspomoc finansowo, ja bym chetnie dolozyla troche funtow na ten cel, milionerzy od nafty od dawna wspomagaja islamskich terrorystow.

Agaa
Początkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez letme » 12 wrz 2010, 20:28 Re: Buduja meczet w Warszawie

nie wkładaj mi w usta rzeczy których nie powiedziałem pani mądralo tylko może zacznij wreszcie podawać jakieś konkretne argumenty, np. co jest niezgodne z prawdą w linku z telegraph? Podaj mi proszę jakieś dowody na plany zakazania publicznego obchodzenia świąt bożego narodzenia lub też na to, że albo większośc muzułmanów albo choćby jacyś liczący się ich reprezentanci się takiego zakazu domagają. w innym wypadku daruj sobie, siedź księżniczko w swojej wieży z kości słoniowej w solihull i snuj marzenia o wysadzaniu meczetów, uważaj tylko z ich publicznym wyrażaniem bo nie mieszkasz już w polsce ale w kraju, w którym za to co mówisz możesz mieć kłopoty z prawem.

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Agaa » 12 wrz 2010, 21:31 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):może zacznij wreszcie podawać jakieś konkretne argumenty, np. co jest niezgodne z prawdą w linku z telegraph?

Ty pierwszy udowodnij dlaczego wszyscy inni czytaja tu propagande no chyba ze swoje cool powiedzonko: "lykac cos jak mlody pelikan" uwazasz za argument.

letme napisał(a):snuj marzenia o wysadzaniu meczetów

Oj powiem Ci ze mam duzo ciekawsze marzenia niz wysadzanie meczetow :smile:

letme napisał(a):uważaj tylko z ich publicznym wyrażaniem bo nie mieszkasz już w polsce ale w kraju, w którym za to co mówisz możesz mieć kłopoty z prawem.

a jednak masz poczucie humoru!

Agaa
Początkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 08:27 Re: Buduja meczet w Warszawie

Czy ty w ogóle czytasz tu cokolwiek? Podałem dowody odnośnie programu dispatches - chyba że masz jakieś silniejsze dowody w tej kwestii niż policja west midlands która obejrzała 56 godzin materiału z którego ten program zmajstrowano. Podałem artykuł udowadniający dość konkretnie że cała ta plota z rzekomym zakazem świąt jest bujdą - jeśli więc uważasz że to co podałem to "propaganda" to musisz to udowodnić, czekam więc na dowody o zakazie publicznego obchodzenia świąt. Na koniec podałem jeszcze jeden artykuł, w którym przywódcy muzułmańscy wyjaśniają, że nie ma z ich strony żadnych takich żądań - jeśli uważasz że to równiez "propaganda" to podaj na to dowody. Jak ich nie masz to nie trać czasu, zrób coś bardziej pożytecznego, może idź na zakupy do touchwood.

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 13 wrz 2010, 11:07 Re: Buduja meczet w Warszawie

Przeczytałam co piszecie... Ja podam tylko link do dokumentu, który dał mi kiedyś dużo do myślenia, otworzył oczy i przekonał do pewnych wniosków. Polecam zapoananie się z nim dla mnie rewelacyjny! Dokument składa się z 7 części, są polskie napisy.
http://www.youtube.com/watch?v=2GpRfaav ... =1&index=6
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 13 wrz 2010, 13:19 Re: Buduja meczet w Warszawie

obejrzalam juz czesc dokumentu i nie wiem czy chce wiedziec wiecej...
ostatnio tez ogladalam dokument "zony allaha".
nie wiem co napisac... jedyne co czuje to strach :sad:

nasuwa mi sie tylko jedna mysl. muzulmanie w koncu dopna swego. zobaczcie jacy oni sa silni w swojej wierze... zauwazylam, ze teraz jest straszna "moda" na ateizm. rodzice nie praktykuja swojej wiary, nie chrzcza dzieci, bo chca dac im prawo wyboru... moze kiedys zostana muzulmaninami :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 14:35 Re: Buduja meczet w Warszawie

po "dispatches" i kilku innych nie chce mi się juz oglądać żadnych dokumentów, wystarczyło mi obejrzenie pierwszych kilku sekund: "to nie jest film o islamie tylko o zagrożeniu ze strony radykalnego islamu, tylko mały procent z 1,3 miliarda muzułmanów jest radykalny". nic dodać nic ująć. większość polaczków jednak w dalszym ciągu będzie się bać otworzyć lodówkę i poznać swoich sąsiadów.

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 15:40 ]
agg napisał(a):obejrzalam juz czesc dokumentu i nie wiem czy chce wiedziec wiecej...
ostatnio tez ogladalam dokument "zony allaha".
nie wiem co napisac... jedyne co czuje to strach :sad:

A powiedz ile tych "żon allaha" poznałaś osobiście że aż tak się boisz? Ale tak naprawdę poznałaś jako człowieka a nie gdzieś powierzchownie w pracy? Myślę że Twoje zdanie, że coś tam obejrzałaś i to już ci wystarczy, nie musisz wiedzieć więcej dobrze podsumowuje główne powody twojego strachu. Coś tam jakiś mądrala kiedyś powiedział.. że ludzie się boją tego czego nie znają...czy jakoś tak... no ale widocznie to takie mądre nie było, polak wie najlepiej.

letme
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona