Buduja meczet w Warszawie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez Agaa » 13 wrz 2010, 14:51 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):Na koniec podałem jeszcze jeden artykuł, w którym przywódcy muzułmańscy wyjaśniają, że nie ma z ich strony żadnych takich żądań - jeśli uważasz że to równiez "propaganda" to podaj na to dowody

Ty nie rozumiesz o czym sie do Ciebie mowi. Zarzucasz ludzia ze czytaja szmatlawce piszace propagande. Sam dales artykol z telegraph co oznacza ze wedlug Ciebie nie jest to szmatlawiec i zgadzasz sie z tym co tam pisza, w takim razie przyjmij do wiadomosci to:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... itain.html

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 15:57 ]
letme napisał(a):większość polaczków jednak w dalszym ciągu będzie się bać otworzyć lodówkę

Swoich rodakow pogardliwie nazywasz "polaczkami" to za kogo sam sie uwazasz? za cos lepszego? to nawet nie wymaga dalszego komentarza...

Agaa
Początkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 15:08 Re: Buduja meczet w Warszawie

nie bądź śmieszna i nie wkładaj ludziom w usta czegoś czego nie powiedzieli. Nikomu nie zarzuciłem czytania szmatławców, zarzuciłem naiwne wierzenie we wszystko co jakiś szmatławiec napisze bądź w telewizji powiedzą i podałem przykłady na to jak czasem taka wiara ma się do rzeczywistości - w dalszym ciągu czekam na twoje dowody że moje przykłady były "propagandą", gdzie twoje dowody o zakazie publicznego obchodzenia świąt i muzułmańskich żądaniach takiego zakazu?

nie osmieszaj się wmawiając mi teraz że muszę uwierzyć we wszystko co napisze ta czy inna gazeta tylko dlatego że raz sie na nią powołałem - jeśli artykuł jest oparty na rzetelnych faktach to choćby był w daily mail, pozostaje rzetelnym artykułem i tyle. A jeśli coś jest manipulacją to moga to puścić nawet w publicznej telewizji i pozostanie to manipulacją czego najlepszym przykładem jest dispatches. Tak czy inaczej, o sądach szariackich w anglii wiem, i co z tego? Prawo angielskie dopuszcza tak zwane sądy arbitrażowe z których korzystają wszystkie społeczności religijne i nie tylko - są więc np. żydowskie sądy halachiczne itd. Jest to całkowicie dobrowolne, w przypadku cywilnej dysputy każda osoba włącznie z tobą może dobrowolnie oddać sprawę w ręce wybranego przez siebie arbitra. Jeśli więc muzułmanie chcą swoje sprawy cywilne dobrowolnie oddawać w ręce muzułmańskiego sędziego a żydzi w ręce rabina to co z tego? Ich wybór, zawsze mogą iść do zwykłego sądu. A to że jakiemus oszołomowi może się marzyć jakieś przełożenie tego również na prawo karne i włączenie tego do oficjalnego sądownictwa angielskiego to wiesz...tak jak ty możesz snuć senne marzenia o wysadzanych meczetach tak inni marzą o innych bajeczkach które nie będą miały miejsca i nie ma co nimi straszyć dzieci.

A słowa "polaczek" używam tutaj świadomie i celowo - żeby sprowokowac właśnie taką pełną hipokryzji reakcję jak twoja - kali kogoś brzydko nazywać to dobrze, kalego ktoś brzydko nazywać to źle.

letme
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 13 wrz 2010, 15:37 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme wyluzuj gumke w gaciach, bo cos Cie cisnie :-P
czytaj uwaznie, ja nikogo nie ocenilam. mam prawo sie bac. znam tez "dobrych" muzulmanow :wink: ale jak widac radykalowie sie nie poddaja wiec boje sie, ze zawladna kiedys swiatem. boje sie tego tak samo, jak wojen, kataklizmow, glodu i cierpienia... ot tyle :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 13 wrz 2010, 15:57 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme Nie chce Ci się oglądać... może jadnak warto. Prawda w oczy kole ? Skoro nie obejrzałeś to nie wiesz o czym tam mowa :roll: Początek dokumentu nie daje żadnej wiedzy. Tam są wypowiedzi np. samych muzułmanów i naprawdę nie sądziłam, że Ci ludzie mają tak wyprane mózgi i taką nienawiść w sobie.

Zgadzam się z Agg Boję się, zalania Świata/Europy przez tą religię. Gdyż ta religia wydaje mi się najbardziej brutalna w swym postepowaniu. Nie podoba mi się ich radykalizm w poglądach i twierdzenie, że i tak Islam zapanuje światem :roll: Dążenie do tego za wszelką cenę , nawet z bronią w ręku lub tworzenie tajnych ugrupowań i przenikanie do władz i innych stanowisk, które będą im pozwalac rządzić.
Kobieta w tej religi jest nic nie wartą istotą z którą mąż może zrobić wszystko. No przepraszam, ale nie życzę sobie ani moim dzieciom, żeby kiedyś takie zasady panowały w kraju w którym będa żyć :!: Mam do tego prawo i już :!:
Jak oglądam programy czy jakieś newsy w wiadomościach, to przeraża mnie widok latających w piżamach, krzyczących jak zwierzęta i wymachujących bronią muzułmanów :roll: Czuję się nie komfortowo, jak widzę na ulicy zasłonięte kobiety, bo tak naprawde nie wiem, kto sie kryje pod tymi szmatami. Niech żyją, jak chcą, ale u siebie i niech nie próbuja zmieniać naszych zachodnich wartości i sposobu życia!

Jestem przeciwna wszystkim religiom, które wkraczają w politykę, ustalają zasady dla ogółu, twierdzą że ich religia jest najważniejsza i nie ma dyskusji w tym temacie. Państwo powinno być wolne od nacisków, ze strony jakiejkolwiek religi! Ja rozumiem wolność wyznania... Skoro jednak, niektóre religie wykraczają poza ramy ogólno przyjętch norm i ustalaja swoje własne to powinno być to zatrzymane przez odpowiednie instytucje.

To moje zdanie i nikt nie musi się ze mna zgadzać.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 15:58 Re: Buduja meczet w Warszawie

agg, ok, spoko, zwracam honor :) do tej pory zabierają głos głównie ludzie według których w ogóle nie ma czegoś takiego jak "dobry" muzułmanin, już meczety chcą wysadzać :) więc może trochę jestem przewrażliwiony w tym temacie :)

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 17:11 ]
widzisz kitka, cały problem w tym, że przekładasz poglądy radykalnej mniejszości na cały islam i wszystkich muzułmanów. tak polecasz ten film* ale mimo tego że sam ten film przyznaje że mówi o małym procencie muzułmanów ty wypowiadając się dalej używasz słów "islam", "ta religia", "muzułmanie" - obejrzałaś jeden filmik o radykałach i skreśliłaś grubą krechą 1,3 miliarda ludzi i z tym mam problem. bo to że zagrożenie jest ze strony radykałów to tego nikt nie neguje włącznie ze mną. ale nie ma odpowiedzialności zbiorowej i jako ktoś kto mówi o "zachodnich wartościach" powinnaś o tym dobrze wiedzieć. chyba że "zachodnie wartości i sposób życia" to dla ciebie tylko nie wychylanie się z tłumu przez noszenie jakiś "dziwacznych" ciuchów z innych kultur.

*na marginesie jeden z powodów dla których tego filmu nie obejrze jest taki że widziałem juz wiele podobnych i ogólnie bardzo się interesuję religiami i o islamie wiem dużo więc ten film niczym mnie raczej nie zaskoczy. Nie dlatego że "nie chcę wiedzieć" albo "prawda w oczy kole" - mogę odwrócić pytanie, powiedz mi, i powtarzam to już tu raz n-ty - z iloma muzułmanami na te tematy rozmawiałaś osobiście? A jesli nie rozmawiałaś to dlaczego, boisz się że cię "prawda w oczy zakole"? Niby dlaczego "prawda" jednego oszołoma z drugim w takich filmikach ma być bardziej "prawdziwa" od "prawdy" normalnych muzułmanów którzy może i piżamy noszą ale są zwykłymi ludźmi, chcą spokojnie i dobrze żyć i tyle. Tak ci przeszkadzają piżamy?

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 13 wrz 2010, 17:21 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme Tu Cię zaskoczę. Pisałam przez jakiś czas na wątku muzułmańskim na pewnym forum, na którym piszą Polki-mamy muzułmanki w UK :mrgreen: Tam własnie po części wyrobiłam sobie zdanie na temat tej religi i sposobu ich myślenia.

Mam swoje poglądy na temat religii i sekt. W pewnym czasie interesowałam się tym tematem z racji pisania pracy magisterskiej :wink:

Jeśli chodzi o ubrania to wszystko jest do zaakceptowania, ale zakryta prawie całkowiecie twarz to dla mnie przesada. To jedna z rzeczy, która uderza w przyjęte normy. Może pewnego dnia znajdzie się grupa ludzi, która będzie wierzyć, że ich Bóg kazał kobietą chodzić z nagimi piersiami, bo tak napisane jest w ich świętej księdze i co wtedy...??? Są pewne granice, których nie powinno się przekraczać.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 13 wrz 2010, 17:38 Re: Buduja meczet w Warszawie

mysle, ze kitka chciala jeszcze cos innego przkazac... to, ze muzulmanie "wchodza z butami" w zycie innych ludzi poprzez wlasnie swoje praktyki. tak jak pokazane bylo w filmie na przelomie wiekow opanowywali coraz to wieksza czesc europy, afryki, azji oraz ameryk. u nich w krajach trzeba sie dostosowac do ich religii i zasad ale ich juz to nie obowiazuje w odwrotna strone. o czyms to swiadczy, ze jednak chca przejac wladze nad swiatem "w imie allaha". i patrzac na to co sie dzieje na swiecie, sa na dobrej drodze ku temu.
i popieram zakaz noszenia burek i innych okryc uniemozliwiajacych identyfikacje czlowieka. na co zdaly sie te wszystkie wojny o niepodleglosc i wolnosc...

dobra wiecej nie pisze, bo ja sie na polityce ani religiach nie znam :-P

[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 18:47 ]
cos znalazlam w archiwum
http://bham.pl/pl/aktualnosci/muzulmani ... dzi_2.html
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Agaa » 13 wrz 2010, 18:22 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):nie bądź śmieszna i nie wkładaj ludziom w usta czegoś czego nie powiedzieli. Nikomu nie zarzuciłem czytania szmatławców, zarzuciłem naiwne wierzenie we wszystko co jakiś szmatławiec napisze

Pogubiles sie juz do reszty zaprzeczajac sobie samemu. Jezeli wedlug Ciebie wierzymy we wszystko co napisze szmatlawiec to chyba rzecz jasna ze musimy tego szmatlawca czytac.

letme napisał(a):w dalszym ciągu czekam na twoje dowody że moje przykłady były "propagandą", gdzie twoje dowody o zakazie publicznego obchodzenia świąt i muzułmańskich żądaniach takiego zakazu?

Najpierw mnie nekales zebym odwiedzila forum polskich muzulmanow a teraz mam Ci udowadniac twoja propagande, podam Ci linka to Ty mi napiszesz ze to szmatlawiec... i tak w kolo macieju.

letme napisał(a): jeśli artykuł jest oparty na rzetelnych faktach to choćby był w daily mail, pozostaje rzetelnym artykułem i tyle. A jeśli coś jest manipulacją to moga to puścić nawet w publicznej telewizji i pozostanie to manipulacją

I skad ty to mozesz wiedziec ze to artykul na rzetelnych faktach? byles tam, widziales? masz na to dowody? naocznie widziales policyjne oswiadczenie na ten temat? czy jedynie widziales co napisala gazeta.

Rzetelne artykuly to te ktore odpowiadaja twoim pogladom a te ktore nie to manipulacje. Jako argument wspierajacy ta teze jest fakt ze wykazujesz symptomy obsesji na tym punkcie piszac o tym nawet w tematach nie majacych z tym nic wspolnego. Masz ogromny zal ze znaczna wiekszosc nie podziela twoich pogladow i silna chec przekonania ich do nich doprowadzila do zatracenia obiektywnego oceniania faktow i automatycznego odrzucania ich w momencie gdy sa sprzeczne z twoim postrzeganiem rzeczywistosci.

Agaa
Początkujący

Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 18:36 Re: Buduja meczet w Warszawie

sorry ale daruj sobie próby psychologicznej analizy mojej obsesji mające odwrócić uwagę od prostej prośby: podaj mi artykuły na dowód planów zakazania publicznego obchodzenia świąt oraz domagania się takiego zakazu przez większośc muzułmanów lub przynajmniej ich liczących się reprezentantów. Moje twierdzenie o tym, że to nieprawda poparte artykułami prasowymi określiłaś mianem propagandy - w takim razie musisz być w posiadaniu jakiś informacji którymi możesz się z nami podzielić, przecież o dużo nie proszę.
A skoro znowu poruszyłaś kwestię programu dispatches to podaj również jakieś artykuły przeczące oświadczeniu policji West Midlands w tej sprawie oraz jej skardze w tej sprawie do Ofcom.

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 wrz 2010, 18:38 Re: Buduja meczet w Warszawie

Ja bym tylko chcialam przypomniec o czym wiekszosc zdaje sie zapomniala ze watek ten zostal zalozony na temat konkretnej budowli w konkretnym miejscu czyli na temat budowy meczetu w Warszawie, ja rozumiem ze my jako polacy tutaj w uk mamy stycznosc na codzien z muzulmanami z przenajrozniejszych krajow, ale doprawdy nie sadze aby pakistanczycy i inne narodowosci zaczely masowo zjezdzac sie do polski tylko dlatego ze w Warszawie zbudowali meczet, a zabraniajac jego budowy pozbawiono by swiatyni iles tysiecy muzulmanow ktorzy juz w polsce sa i chca miec swoje miejsce do modlitwy, to by bylo poprostu niesprawiedliwe. Pomyslcie sobie co by sie dzialo w polsce jakby zabroniono budowy kosciola katolickiego, bo ja patrzac co sie dzieje przy probach przeniesienia krzyza to az sie boje o tym pomyslec :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 13 wrz 2010, 18:47 Re: Buduja meczet w Warszawie

ewela119 napisał(a):Pomyslcie sobie co by sie dzialo w polsce jakby zabroniono budowy kosciola katolickiego, bo ja patrzac co sie dzieje przy probach przeniesienia krzyza to az sie boje o tym pomyslec :roll:

a co by sie dzialo jakby w kraju muzulmanskim mialby zostac wybudowany kosciol katolicki... :?:
chyba nie w ta strone odwrocilas sytuacje ;)
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 wrz 2010, 18:54 Re: Buduja meczet w Warszawie

Mysle ze jakos by sie to dalo polaczyc, np w Egipcie (wiem to z relacji mojej siostry ktora tam byla i widziala to na wlasne oczy) w niedalekim sasiedztwie meczetu jest kosciol katolicki i jakos ludzie zyja. W duzej mierze wszystko zalezy od mądrych duchownych, w ich rekach spoczywa odpowiedzialnosc za to czy bedzie spokoj miedzy religiami czy nie.

A tak na marginesie to moim zadniem admin powinien juz zamknac ten kontrowersyjny watek poniewaz juz od jakiegos czasu nikt nie przedstawia tu zadnych sensownych argumentow tylko kazdy lapie sie za slowka i "odbija pileczke" oby tylko cos napisac zeby nie bylo ze odpuscil zeby strona przeciwna nie pomyslala ze "zwyciezyla" na argumenty
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Agaa » 13 wrz 2010, 19:17 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):sorry ale daruj sobie próby psychologicznej analizy mojej obsesji mające odwrócić uwagę od prostej prośby: podaj mi artykuły na dowód planów zakazania publicznego obchodzenia świąt

Daruj sobie? To Ty daruj sobie nieustannego nekania mnie o dowody.Czytaj uwaznie, juz Ci odpowiadalam na to w poprzednim poscie. Zarzucilam Ci obsesje, dalam argument, Ty jakos nie masz argumentow obronnych, prawda w oczy kole?

letme napisał(a):oraz jej skardze w tej sprawie do Ofcom.

I co ty myslisz ze jak uzywasz takich terminow jak Ofcom co dla wiekszosci laikow sa nie znane, to sprawisz wrazenie ze masz jakies pojecie o dziennikarstwie? tzw googlowy madrala :)

Agaa
Początkujący

Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez letme » 13 wrz 2010, 20:25 Re: Buduja meczet w Warszawie

masz już te artykuły na poparcie swoich słów czy nie? bo twoje drobne złośliwości i kolejne próby odgadywania moich intencji przez panią psycholog nic nie wnoszą, a na nic mi w poprzednim poście nie odpowiedziałaś, wykręciłaś się tym że jak cos podasz to to odrzucę. Podasz wreszcie czy jednak przyznasz że takich dowodów nie ma?

letme
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Agaa » 13 wrz 2010, 20:58 Re: Buduja meczet w Warszawie

letme napisał(a):bo twoje drobne złośliwości i kolejne próby odgadywania moich intencji przez panią psycholog nic nie wnoszą,

wedlug mnie wnosza bardzo wiele, odpowiedz na moje pytanie.

apropos zlosliwosci to nie mam zamiaru byc zlosliwa ale Ci powiem ze masz szczescie ze internet jest anonimowy i mozesz tu pisac swoje dyrdymaly bez ujawniania sie.

Agaa
Początkujący

Wyśmiewca

Poprzednia stronaNastępna strona