Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez agniecha » 26 paź 2010, 12:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agniecha
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 12:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
;0 http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/sto ... uinny-buzz
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 12:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 26 paź 2010, 12:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):ja od poczatku nie chcialam gondoli i nie zaluje
wlasnie wszystko zalezy od tego co kto chce i co sie komu podoba ;)
ewela taka mala rada ;) Z kupnem wozka i lozeczka poczekaj do grudnia, bo wtedy sa ogromne poromocje i wszystko kupisz za grosze!
Co do lozeczek, to jestem fanka drewnianych.Dla mnie lozeczko turystyczne jest jak sama nazwa wskazuje przeznaczone do wyjazdow turystycznych ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 12:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 26 paź 2010, 12:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agniecha, spacerowki(czy tez wozki z gondolka i cala reszta) przewaznie sa ze spiworkami, a jak ich nie ma w zestawie to mozna dokupic ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 12:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
otoz to:PKitty napisał(a):Co do lozeczek, to jestem fanka drewnianych.Dla mnie lozeczko turystyczne jest jak sama nazwa wskazuje przeznaczone do wyjazdow turystycznych
mi ono sluzy tylko po to zeby malego wlozyc na chwile zeby sie pobawil jak ide do wc naprzyklad:P
bo w sypialni mam drewniane a w salonie travel ale jako kojec bardziej i do zabawy:P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 12:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do lozeczek to ja dla swojej mialam drewniane, na poczatku z okraglymi szczebelkami a pozniej jak sie przeprowadzilam to dostalam drugie z takimi rzezbionymi szczebelkami a ze corka juz wtedy byla wieksza i wstawala to ciagle obijala sobie glowe :/ Na allegro znalazlam fajne lozeczko turystyczne wlasnie z dodatkowym materacem do spania w domu dla dziecka, regulowana wyskokosc, lampka, pozytywka, jakies tam wibracje, no full wypas, zarowno jako lozeczko i jako kojec dla starszego dziecka za jakies 350zl.
Poki co jeszcze nie mam zamiaru nic kupowac tylko wlasnie chce sie rozejrzec w cenach, wozki oczywiscie bede ogladac w sklepach bo ja wszystko lubie pomacac zanim kupie :)
Pamietam ze moja mala urodzila sie we wrzesniu wiec ja jej na poczatku wozka wcale nie kupowalam, mialam pozniej bo dostalam ten wlasnie z gondola od kuzynki, a teraz dzidzia urodzi sie jakos w czerwcu wedlug moich wyliczen wiec musze miec wozek bo bede sporo chodzila, ok 8 km dziennie odprowadzajac i przyprowadzajac pierworodna z przedszkola
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 12:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 26 paź 2010, 12:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):otoz to:PKitty napisał(a):Co do lozeczek, to jestem fanka drewnianych.Dla mnie lozeczko turystyczne jest jak sama nazwa wskazuje przeznaczone do wyjazdow turystycznych
mi ono sluzy tylko po to zeby malego wlozyc na chwile zeby sie pobawil jak ide do wc naprzyklad:P
bo w sypialni mam drewniane a w salonie travel ale jako kojec bardziej i do zabawy:P
My w tym celu kupilismy play pen ;) A teraz sluzy on jako kacik zabaw. Jest caly czas otwary(odpielismy "bramke wejsciowa"), synek sobie tam wchodzi i wybiera zabwaki, ktorymi chce sie w danym momencie bawic ;)
ewela jestem takiego samego zdania ;) Powiem Ci, ze moja gondolka miala podnoszony tyl, takze jak wychodzilismy na spacer to synek sie rozgladal po czym zasypial i ja wtedy obnizalam zaglowek, a On mial wygodnie ;) Tez duzo dzieci lubi spac na brzuszku, a jak tu w foteliku na brzuszku sie polozyc? ;) Lub w sapcerowce, ktora m.in. nie jest wystarczajaco sztywna i nigdy nie zastapi gondolki ;) Takie jest moje zdanie na ten temat ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 12:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
http://www.mothercare.com/Mothercare-My ... 1&mcb=core
ogolnie wole zgrabne wozki ,poreczne szybko skladane , jezdze czesto autobusem i naprawde to jest bardzo wazne,
te standardowe polskie ciezkie wozki wielkie kola pompowane itd to jest naprawde problem w autobusie:D
wybor wozka zalezy tez czym sie podrozuje itd gdzie mieszka( pietro ,schody) itd no i pora roku przyjscia na swiat dzidzi
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 13:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 13:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
no chyba ze ma sie zamiar dziecko w foteliku wozic non stop ale dla mnei to meczenie dzieciak a, jak jezdze autobusem to nie uzywam fotelika bo to juz nonsens:D tylko spacerowke.ewela119 napisał(a):No bo jak dziecko ma byc tak czy siak w foteliku to po co ta spacerowka?
to zalezy ile ma sie zamiar dziecko wozic w gondoli..siedzacego dziecka nie bedziesz raczej wozic w gondoli i takie dziecko ci juz nie wylezy w niej spokojnie, wiec chyba w tym wypadku idzie w ruch wlasnie spacerowka ;)Kitty napisał(a):Lub w sapcerowce, ktora m.in. nie jest wystarczajaco sztywna i nigdy nie zastapi gondolki Takie jest moje zdanie na ten temat
ja na oparcie w swojej nie narzekam jest wystarczajaco sztywne i wykgodne i rozkladane na plasko;)
dlatego tez dziei jezdza w gondoli srednio z 7 mcy, moj sie rodzil w kwietniu wiec stwierdzilam ze mi nie potrzebna gondola,ktorej w tej chwili juz bym nie uzywala natomiast jesli maly mialby sie urodzic jesienia zima wtedy kupilabym wozek z gondola
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 13:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Wozek w tym stylu miala dla swojej corki moja niedoszla szwagierka i to byla jakas kompletna porazka, ich mala musiala byc kolysana wiec spala w wozku od urodzenia, a ze byla dosc ciezka bo lubila sobie podjesc :D w pewnym momencie wozek zaczal sie zapadac pod nia, okazalo sie ze caly ciezar dziecka utrzymuje sie tam na jednym drucie ktory sie wygial i zaczal wypadac, pozniej zaczely odpadac kola, byl duzy a mieszkali na pietrze wiec przy wyjsciu na spacer byly problemy. Wozek ten zamowili na allegro i kosztowal ich wtedy ponad 600zl i zalowali okropnie wiec ja napewno teraz nie kupie nic czego na zywo nie zobacze
Ja sporadycznie jezdze autobusem, naczesciej jezdzimy autem wiec wlasnie zalezy mi na tym zeby jadac na zakupy latwo bylo, wstawiasz fotelik na podstawe ktora sie zatrzaskuje a pozniej wyjmujesz i wkladasz na rame wozka. I ja osobiscie uwazam ze noworodek czy to lato czy zima musi miec gondole, ze spacerowki balabym sie ze mi wypadnie :p Dodatkowo sugeruje sie tym co bylo w przypadku pierwszego dziecka (chociaz zdaje sobie sprawe ze teraz moze byc calkiem inaczej), moja mala wcale nie rwala sie do siadania i ogladania swiata, ona sobie spokojnie lezala baaaaardzo dlugo :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 13:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
niewiem jakis taki zgrabniejszy mi sie wydaje, albo slepa jestem:Dmalaroksi napisał(a):ten wózek wygląda jak podróba Quinny
[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 14:07 ]
ewela119, moj od urodzenia spal w wozku na dole :) bo sypialnie mamy na pietrze, teraz wazy 9kg jak na razie nic sie nie wygina :) to tez zalezy od modelu, sa wozki i wozki, czasem wyda sie 2000 i nie bedzie sie zadowolonym a czasem za 500zl mozna kupic cos dobrego i fajnego
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-