Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agniecha » 26 paź 2010, 13:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A mi sie znów bardzo podoba ten wózeczek.
http://www.bikesandprams.co.uk/product. ... &xSec=1049
Piekny wózek.Kiedy bede sie spodziewac nastepnebo dziecka od poczatku bede skladac pieniadze na niego aby zdazyc uzbieraz wystarczajaca kwote zeby ten wózek kupic.
Co o nim myslicie??

[ Dodano: Wto Paź 26, 2010 14:11 ]
Na filmiku jest wszystko ladnie pokazane
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 13:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, świetny, no ten już faktycznie jak quinny buzz 4 :) nawet te same części pasują do niego , mi sie bardzo podoba :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 13:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mi tez sie podoba, tylko jak spojrzalam na ta cene to troche mi sie slabo zrobilo :P Tylko gdzies mi umknelo czy tam do fotelika samochodowego jest ta baza ktora sie montuje w aucie na stale, bo nie chcialoby mi sie tego fotelika zapinac i odpinac pasami za kazdym razem
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agniecha » 26 paź 2010, 13:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, jest baza do tego fotelika ale to juz trzeba osobno dokupia ale nawet jesli nasz fotelik na bazie to tez trzeba pasami go przypiac..Bez bazy tez mozna ten fotelik wpinac do auta.Ja mam fotelik na bazie i myslelismy ze pasów nie trzeba juz zapinac a tu niespodzianka.Narzeczony dostal mandat mimo ze fotelik byl na bazie ale pas nie byl "oplatany"przez fotelik. :roll:
agniecha
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 13:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, fajny wozeczek :))ewela119, tak jak agnicha napoisala i tak trzeba za kazdym razem przypinac fotelik nieststy;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 13:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Szczerze mowiac pierwszy raz sie spotkalam z taka sytuacja, znam wlasnie sporo osob posiadajacych foteliki z baza, widzialam na jakiej zasadzie to dziala, wlasnie ze fotelika nie oplata sie pasami i nikt nigdy nie mial z tego powodu problemow. Jakis nawiedzony policjant Wam sie trafil :roll: Tak z ciekawosci to duzy ten mandat dostaliscie? I sama kara pieniezna czy punkty tez? Bo moj juz 9 punktow nalapal wiec wole wiedziec na przyszlosc co i jak :)

Beznadzieja, po jaka chorobe ta baza w takim wypadku?? Ja wlasnie znajomych raczej w pl widywalam z tymi fotelikami wiec tam nie trzeba bylo go za kazdym razem oplatac pasami, nop ale tu mamy anglie, ich zasady czasami mnie zalamuja :roll:
Ostatnio edytowano 26 paź 2010, 13:32 przez ewela119, łącznie edytowano 1 raz
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 13:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agniecha, dziwne , bo przecież pas używasz do bazy więc jakim cudem weźmiesz drugi by jeszcze fotelik zapiąć.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agniecha » 26 paź 2010, 13:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jak baze jest zapieta i fotelik wpiety w ta baze to trzeba pociagnac pas i z tylu fotelika jest taki zaczep gdzie trzeba ten pas tam wsadzic.policjant tlumaczyl ze baza jest po to aby fotelik nie slizgal sie po siedzeniu i nie latal na boki a pas zabezpiecza przed odsunieciem sie fotelika od oparcia duzegfo foteta.jak jest pasem opasany fotelik to fotelik jest takj sztywno przycisniety do fotela ze naprawde nie lata.mandat byl w wysokosci 70£ i bez punktów bo czesciowo fotelik byl zapiety.Moze faktycznie ten policeman jakis tegos byl bo inni nie zapinaja tak fotelików dokladnie na wszystkie sposoby.EHhh.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 13:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Moi znajomi maja 2 dzieci, synka 3 letniego i corke ktora ma roczek i w ogole dzieci nie przypinaja :roll: Maly to w czasie jazdy skacze po calym aucie, kiedys jechalismy za nimi a ten siedzial na tej polce pod szyba, jak pies normalnie, smiesznie to wygladalo ale smieszne nie bylo, mala jak jeszcze ja wozili w tym foteliku dla niemowlakow to niby byla w foteliku ale ani ona nie byla pasami do fotelika przypieta ani fotelik do siedzenia, dla mnie to skrajna glupota bo przeciez przy najmniejszym hamowaniu czy skrecaniu taki fotelik lata po calym aucie :roll: Ja mam fiola na tym punkcie i nawet jak jedziemy do Asdy gdzie mamy 5 min to wszyscy zapinamy pasy, nie tyle ze wzgledu na mandaty co na wlasne bezpieczenstwo, w zyciu bym sobie nie wybaczyla gdyby dziecku cos sie stalo dlatego ze mi sie nie chcialo poswiecic 2 min na zapiecie mu pasow
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 15:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, tym samymym pasem czasem na fotelikach jest instrukcja obslugi i rysunki jak to wykonac:P
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 26 paź 2010, 17:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja mam troche inne pytanie :) Czy ktos moze mi powiedzieć jak tu jest z opieka lekarską w czasie ciąży?? jestem w 7 tygodniu i czekam na list od poloznej bo niby tak ma sie ze mną skontaktować. Wydaje mi się że czas najwyższy żeby zrobić wszystkei wyniki,: krwi, moczu.... jestem w drugiej ciąży i poprzednim razem mialam silna anemie dlatego zalezy mi na zrobieniu chociaż wyników z krwi. Mam tyle pytań do niej a jak jej nie było tak nie ma :)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 26 paź 2010, 19:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, ci Twoi znajomi wydaja mi sie strasznie nieodpowiedzialni :roll: Jak mozna dziecka nie zapiac w trakcie jazdy??! Dla mnie bezpieczenstwo dziecka jest najwazniejsze i nie wyobrazam sobie, zeby moj synek siedzial na polce samochodowej :galy: :galy: :!: :!: Ciagle dojsc do mnie nie moze jak tak mozna :roll:

agniecha, ostatnio widzialam ten wozek na zywo i wyglada slicznie :-) Powiem szczerze, ze ja nastepnym razem chce wyprobowac 3 kolowca, bo teraz juz mamy drugi wzek 4 kolowy i ciekawi mnie jak taki 3 kolowy sie wozi ;) Takze jak narazie jestem zwolenniczka quinny buzz. W sumie jako druga opcje mam bugaboo, bo sa sliczne, tylko 4 kolowe ;)
Wogule to w Polsce przyjelo sie, ze wozki musza byc z duzymi kolami, do tego papowanym, bo inaczej nie mozna :roll: I mi tak kolezanki, kuzynki i do tego mama glowe suszyly, no i wykupilam wozek z tylnimi oponami papowanymi a przednimi ogromnymi kauczukowymi i normlanie masakra :roll: Same tylne opony razem z laczaca je rama wazyly prawie tyle ile moj obecny wozek :roll: :roll: Do tego mialam wrazenie jakbym prowadzila czolg :roll:

asiulika, w UK opieka w trakcie ciazy wyglada nieco inaczej niz w Polsce. Kilkanascie postow wyzej zaczelysmy wszystko "przypominac" ewelii, takze sobie poczytaj ;). Co do listu od poloznej, to najpierw dostalam date pierwszej wizyty, po czym zielona karte. ;) jezeli martwisz sie o wyniki krwi, popros GP o skierowanie na badanie ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 paź 2010, 19:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty ja wiem ze oni sa nieodpowiedzialni i nawet im to powiedzialam, czulam sie w obowiazku jako ze mala jest moja chrzesnica ale nie zrobilo to na nich wrazenia, oni uwazaja ze wypadek moze przydarzyc sie kazdemu tylko nie im :mad:

Co do wozkow to mi sie te duze pompowane kola nie podobaja, wole male ale za to zeby sie skrecaly, tak jest o wiele wygodniej. A te 3 kolowe wozki z tego co widze to nie sprawdzaja sie w autobusach bo sie przewracaja a juz zwlaszcza jak zawiesi sie jakies zakupy na raczce. Ja ide do lekarza w czwartek, w sumie dopiero sie zarejestrowac w ogole do przychodni ale bede nalegac zeby odrazu mnie GP przyjal i zlecil wlasnie badanie krwi i moczu
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 26 paź 2010, 20:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

"odkopalam" watek wozkowy http://bham.pl/forum/viewtopic.php?t=6459 :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 paź 2010, 20:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katik napisał(a):...tak na szybko z lozka szpitalnego...

Od soboy jestem szczesliwa mamusia.
Urodzilam w 38 tc przez cc zdrowa i sliczna corcie o wadze 4130 g. W domku domierzymy jska dluga ta nasza corcia.
Jest kochana, je i spi , a mamusia oczu oderwac od niej nie moze.
Jutro badz w czwartek pojdziemy do domku, niestety nasz pobyt w szpitalu przedluza sie przez jakas cholerna wysypke jaka dostalam 2 tygodnie temu. Poczatkowo diagnozowali u mnie cholestaze i nato dostawalam leki(ktore nie pomagaly), a teraz ze po porodzie wysypka nie znika tylko sie rozprzestrzenia wykluczono jednak cholestaze a po konssultacjach dermatologicznych stwierdzono PUPPP. Teraz mnie przetrzymuja by miec pewnosc, ze ani przez dotyk ani mlekiem nie zarazam corenki.
a nadzieje ze lada moment leki na te wysypke i potworne swedzenie caego ciala zaczn dzialac, i w pelni bede mogla sie cieszyc urokamil macieznstwa.
Choc i tak bycie Mama to najpiekniejsza sprawa na swiecie....

No agg odkopała wątek z wózkami i rzuciła mi się kitka to jest jej ostatni post , co się z nią dzieje wie ktoś może? Jakby takk z nami pisała teraz to już by mętlik był nieziemski , katik, kitty , kitka :-P
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona