Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 26 paź 2010, 21:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, jak ja Cie lubie! :lol:
katik, nie kitka :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 paź 2010, 22:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi napisał(a):Jakby takk z nami pisała teraz to już by mętlik był nieziemski , katik, kitty , kitka
:mrgreen: :mrgreen:
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 27 paź 2010, 07:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

::zly-:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 27 paź 2010, 10:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi Ty chyba lubisz mój nick :-D
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 29 paź 2010, 10:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela, cos ostatnio nic sie nie odzywasz.. mam nadzieje, ze u Ciebie i brzusia wszystko ok ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 29 paź 2010, 10:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela dziś poszła do lekarza się zarejestrować, daj znać co załatwiłaś :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 29 paź 2010, 14:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Tak wszystko u nas w porzadku :) U lekarza rejestrowalam sie wczoraj ale dopiero w pon mam zadzwonic umowic sie na wiztyte bo wczoraj nie chcieli mnie odrazu umowic, no i co najgorsze to powiedzieli mojemu w recepcji ze nie zalatwia mi tlumacza wiec mam przyjsc z kims kto zna angielski i tu mam zagwozdke bo nie znam nikogo kto zna angielski na tyle dobrze zeby tlumaczyc jakies tam medyczne szczegoly i zebym sie nie krepowala przy tym kims mowic wlasnie o takich intymnych rzeczach, no i zeby jeszcze mogl akurat o tej godz :/ No ale trudno, najwyzej moj bedzie musial znowu wziac wolne w pracy
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 paź 2010, 15:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, czy ja wiem czy az takie medyczne zwroty trzeba znac,tymbardziej intymne ;) bardziej przy porodzie moze. beda cie pytac o date okresu napewno i przebyte choroby twoje i w rodzinie u ciebie czy meza,np cukrzyca ,nadcisnienie, down itp, zawsze mozesz miec slowniczek.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 29 paź 2010, 15:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No wlasnie i tu jest pies pogrzebany, mam takiego znajomego ktory mi zawsze tlumaczy, ale po pierwsze musialabym mu zaplacic, niby niewiele 15f ale jednak, no i nie wiem czy chcialabym zeby tlumaczyl on babce szczegoly pierwszej ciazy, porodu, itd, jednak to krepujace troche jest :/
Moze jestem przewrazliwiona, a w sumie to napewno jestem, ostatnie dni to pod tym wzgledem jakis koszmar, wszystko mnie drazni, wkurza, ciagle mam ochote plakac z byle powodu i ogolnie mam nienajlepszy humor, zero checi na spotkania z ludzmi chociaz zazwyczaj tylko szukam pretekstu zeby wyjsc z domu i ogolnie nie jestem chyba wymarzonym towarzyszem co widac nawet po corce mej i polowku, kiedy tylko moga ewakuuja sie z pomieszczenia w ktorym przebywam :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 29 paź 2010, 16:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nie martw sie wizyta u poloznej, na twoim miejscu poszlabym sama, wcale nie pytaja o wiele i wieze ze wszystko zrozumiesz i sama sobie poradzisz.
powodzenia!

Jak ja sie ciesze ze ja juz rozpakowana, nie bylo latwo, ale oplacalo sie.
Maly jest Kochany i jak wczesniej nie wyobrazalam sobie jak to bedzie tak teraz nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Maz spisuje sie na medal, pomaga przy wszystkim nawet nie musze mu mowic co ma robic sam o wszystkim mysli.

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 1 lis 2010, 12:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny znacie jakies sposoby na mdlosci? Bo sie normalnie wykoncze chyba :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 1 lis 2010, 13:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Poniżej prezentujemy kilka sprawdzonych metod na minimalizowanie porannych nudności:
Unikaj potraw ciężkostrawnych, wysokokalorycznych, tłustych, smażonych, kwaśnych i pikantnych (szczególnie wieczorem).

Jedz mało, ale często, nawet pomimo braku apetytu i kłopotów z utrzymaniem w organizmie posiłków – nudności nasilają się przy pustym żołądku.
Miej przy sobie herbatniki, krakersy, albo chociaż kawałek bułki lub chleba – jeśli czujesz nasilenie nieprzyjemnych „sensacji żołądkowych” zjedz trochę i chwilę odczekaj – nudności powinny ustąpić. zaczynała dzień od takiej niewielkiej przekąski. Kilka gryzów chrupkiego pieczywa przed wstaniem z łóżka powinno uśmierzyć poranne sensacje.
Pij dużo niegazowanej wody, staraj się jednak jak najwięcej pić między posiłkami, a jak najmniej w trakcie.
Wąchaj cytrynę – jej zapach minimalizuje nudności. Dodawaj też po plasterku cytryny do herbaty lub wody mineralnej.
Przegryzaj migdały - łagodzą sensacje żołądkowe i likwidują uczucie, ze jest Ci niedobrze.
Pij herbatę z imbiru lub z jego dodatkiem – ma on właściwości łagodzące dolegliwości żołądkowe. Pamiętaj, że powinien być świeży, a nie sproszkowany.
Staraj się unikać intensywnych zapachów - bez względu na to czy sa ładne, czy brzydkie. Mdłości może wywołać zapach potrawy, ulubione perfumy, a nawet odświeżacz do powietrza.
Unikaj wyziębienia organizmu - gwałtowne zmiany temperatury także nasilają mdłości i skłonność do wymiotów.
W sytuacji gdy problemy z nudnościami są nie do zniesienia, albo nie możesz utrzymać zbyt długo żadnego pokarmu w żołądku - poproś lekarza o receptę.

Wkleiłam to z pierwszej wygooglowanej strony :) mam nadzieje zPoniżej prezentujemy kilka sprawdzonych metod na minimalizowanie porannych nudności:
Unikaj potraw ciężkostrawnych, wysokokalorycznych, tłustych, smażonych, kwaśnych i pikantnych (szczególnie wieczorem).

Jedz mało, ale często, nawet pomimo braku apetytu i kłopotów z utrzymaniem w organizmie posiłków – nudności nasilają się przy pustym żołądku.
Miej przy sobie herbatniki, krakersy, albo chociaż kawałek bułki lub chleba – jeśli czujesz nasilenie nieprzyjemnych „sensacji żołądkowych” zjedz trochę i chwilę odczekaj – nudności powinny ustąpić. zaczynała dzień od takiej niewielkiej przekąski. Kilka gryzów chrupkiego pieczywa przed wstaniem z łóżka powinno uśmierzyć poranne sensacje.
Pij dużo niegazowanej wody, staraj się jednak jak najwięcej pić między posiłkami, a jak najmniej w trakcie.
Wąchaj cytrynę – jej zapach minimalizuje nudności. Dodawaj też po plasterku cytryny do herbaty lub wody mineralnej.
Przegryzaj migdały - łagodzą sensacje żołądkowe i likwidują uczucie, ze jest Ci niedobrze.
Pij herbatę z imbiru lub z jego dodatkiem – ma on właściwości łagodzące dolegliwości żołądkowe. Pamiętaj, że powinien być świeży, a nie sproszkowany.
Staraj się unikać intensywnych zapachów - bez względu na to czy sa ładne, czy brzydkie. Mdłości może wywołać zapach potrawy, ulubione perfumy, a nawet odświeżacz do powietrza.
Unikaj wyziębienia organizmu - gwałtowne zmiany temperatury także nasilają mdłości i skłonność do wymiotów.
W sytuacji gdy problemy z nudnościami są nie do zniesienia, albo nie możesz utrzymać zbyt długo żadnego pokarmu w żołądku - poproś lekarza o receptę.

[ [b]Dodano: Pon Lis 01, 2010 13:14 ]

wkleiłam to z jakiejs strony , bo Ja nie miałam mdłości :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 1 lis 2010, 14:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, ja tez mnie mialam mdlosci ale slyszalam ze pomaga herbatnik zjedzony odrazu po przebudzeniu i herbata z imbirem.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 1 lis 2010, 19:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, a mnie jak mdlilo( zawsze rano w drodze do pracy), to jednego cukierka "mini" cycalam i odrazu pomagalo ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 1 lis 2010, 19:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki dziewczyny za rady, ale te moje dzisiejsze mdlosci i wymioty to raczej nie z powodu ciazy :/ Mojej znajomej dzieci zlapaly jakiegos wirusa co objawialo sie wlasnie jednodniowymi wymiotami i goraczka, wszystkie dzieci jej chorowaly, ma ich 4 i jej maz tez, w piatek juz niby wszystkie dzieci byly zdrowe i kolezanka poprosila mnie zebym ich przypilnowala a w sobote moja mala wymiotowala, dzis ja sie od rana zle czuje i mąż też :/ Nawet kot mi dziś wymiotuje, masakra jakas :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona