szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MężczyznaPostNapisane przez Danielos » 3 paź 2010, 17:17 Re: szukam pracy

Piotrek a z jakiej miejscowości wyjeżdżasz z Polski, czy też lecisz :) ?

Danielos
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez piotrektons » 4 paź 2010, 09:39 Re: szukam pracy

Lecę lecę:) muszę spróbowac

piotrektons
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mena 33 » 5 paź 2010, 18:43 Re: szukam pracy

ktos ma adresy i namiary na agencje gdzie przyjmuja polacy z gory dziekuje :wink:

mena 33
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Iwona_Sz » 10 paź 2010, 15:51 stresy

hej, ja też 15go przylatuję na Wyspy. Poradźcie czy lepiej znaleźć agencję gdzie pracują polacy czy lepiej się napocić i spróbować coś powiedzieć w angielskiej agencji pracy? A może lepiej pochodzić po knajpkach itp i bezpośrednio pytać o pracę?
Mój angielski jest podstawowy z podstawy :)) więc obawiam się, że może być ciężko :))
Iwona_Sz
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Baku » 11 paź 2010, 17:52 Re: szukam pracy

Polecam Extra Personel i TimePrime. W tej pierwszej agencji dużo polaków robi ( znaczy się, jest zatrudnionych przez tą agencje) . Więc jest duża szansa że będziecie robić z polakami. Ja trafiłem, że 70% osób tam gdzie pracuje to Polacy, do tego zacząłem prace w ten sam dzień co się zarejestrowałem.

Baku
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 11 paź 2010, 19:22 Re: szukam pracy

problem dodatkowy przy pracy w większej grupie rodaków jest taki, że jak przyjeżdżasz z podstawowym angielskim, tak i wyjedziesz z takim...
Praca bez otoczenia rodaków daje wyraźnego kopa w języku.
Ino taką znaleźć :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Iwona_Sz » 11 paź 2010, 19:31 Re: szukam pracy

no właśnie, z jednej strony boję się że sobie nie poradzę wśród Angoli, a z drugiej wiem że jeśli będę wciąż wśród polaków nie przełamię się i nie będę uczyć języka..
Iwona_Sz
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agniecha500 » 12 paź 2010, 19:36 Re: szukam pracy

hej! a czy moze kto ssie orientuje czy extra personel albo time prime wymaga home office??? interesuja mnie agencje ktore nie wymagaja...dziekuje

agniecha500
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 12 paź 2010, 19:42 Re: szukam pracy

agniecha500, prime time , nie time prime :)
W każdej agencji można zacząć prace bez home office ale do 4tyg należy przedstawić chodźby kwitek z poczty że się juz wysłało papiery do WRS . Czasem gdy agencje mają za dużo kandydatów to wtedy ograniczają np do ludzi z HO czy nawet NIN , ale teraz się chyba sezon przedświąteczny zaczął więc myślę że potrzebi będą pracownicy wszędzie, powodzenia.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 13 paź 2010, 18:10 Re: szukam pracy

mam nadzieje, ze moderator nie wykasuje postu bo nie szukam pracy a pracownika :) nie jestem pracodawca a jedynie szukam osoby, ktora bedzie pracowala ze mna na zmianie. wiec do rzeczy: szukam operatora maszyn cnc, frezarki, jedna tokarka. do zadan nalezy w sumie tylko i wylacznie wymiana detali i sprawdzanie ich po wykonaniu. wymagam dobrej znajomosci rysunku technicznego i przyzadow pomiarowych. dobrze jesli osoba wie na jakiej zasadzie dzialaja te maszyny a wiec potrzebna chociaz minimalna wiedza i doswiadczenie. jesli jestes cwaniaczkiem lub sciemniaczem to nie marnuj mojego i swojego czasu, szkolilem juz wiele osob, rowniez w osrodkach szkoleniowych u producentow maszyn wiec w przeciagu jednego dnia okresle czy wiedza jest jedynie w gadce, czy rowniez w glowie. pozostale chetne osoby prosze o kontakt na priv.

Guest

MężczyznaPostNapisane przez Baku » 13 paź 2010, 19:13 Re: szukam pracy

Przecież napisałem, że jest dużo polaków, ale nie wszyscy. Cały czas rozmawiam z Super Wizerem ? tak to się pisze? bo nie wiem. To samo kumple z działu, gdzie pracuje to polacy ale i Łotysze i 2 Litwinów. Cały czas z nimi rozmawiam po Angielsku. Co prawda najtrudniej jest się przełamać, potem leci z górki

Baku
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bartsimson » 28 paź 2010, 18:34 Re: szukam pracy

Witam ma ktoś namiary gdzie by potrzebowali spawacza mig z góry bardzo dziękuje

bartsimson
Raczkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 29 paź 2010, 14:15 Re: szukam pracy

Szukam roboty dla dwoch chlopakow. Jesli ktos ma jakies namiary, albo wie, ktore agencje maja prace, prosze o kontakt na priv lub 07773003779.
Kazda praca bedzie dobra ;) Aha, jezyk, jeden mowi biegle po angielsku, drugi ledwo.
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

PostNapisane przez zdzisium » 29 paź 2010, 20:14 Re: szukam pracy

dostalem dzisiaj wiadomosc od starego znajomego: know any Kitchen Porters who want a job in Brindley Place?... start ASAP ?
Jak ktos zainteresowany to prosze o maila: zed@zed-art.co.uk

zdzisium

MężczyznaPostNapisane przez fryzjer1982 » 15 lis 2010, 18:11 poszukuje pracy na budowie Birmingham i okolice

czy ktos moze wie o pracy na budowie w Birmingham?mam doswiadczenie tylko troche kiepsko u mnie z angielskim

fryzjer1982
Przyczajony

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona