konto bankowe

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez Madlen84 » 31 paź 2010, 19:34 konto bankowe

Witam, musze zalozyc sobie rachunek bankowy tylko problem w jakim banku...:/ Znajomi polecili mi bank Halifax. Czy ktos moze sie blizej wypoiwedziec na temat tego banku? interesuje mnie zwykly rachunek bankowy( najlepiej bezplatny ;) ), rachunek oszczednosciowy oraz karta dzieki ktorej bede mogla dokonywac trasnskacji bezgotowkowych w sklepach jak i przez internet. Acha rowniez zalezy mi na przelwach przez internet do pl. czy mozecie mi doradzic jakis rachunek i prosze o uwagi na co zwrocic uwage przy zakladaniu konta bo wiem ze w niektorych bankach do konta zakladaja jakies ubezpiecznia na zycie czy w podrozy i placa pozniej po 15 funa miesiecznie... Z gory dziekuje i pozdrawiam

Madlen84
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez siwens » 31 paź 2010, 21:07 halifax

siemka. posiadam konto w tym banku i jak najbardziej polecam. przy otwarciu konta ponad rok temu zaproponowali mi 1000f overdraft i kartę fisa debit. niestety nie znam żadnego banku który prowadzi konto za free. przez 6 mieś płaciłem jakieś 5f a obecnie 12f za prowadzenie rachunku. pzdr marcin

siwens
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez greg1983 » 31 paź 2010, 21:43 Re: konto bankowe

LLoyds TSB również ma darmowe konta.

greg1983
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

PostNapisane przez Majka09 » 31 paź 2010, 21:46 Re: halifax

siwens napisał(a):siemka. posiadam konto w tym banku i jak najbardziej polecam. przy otwarciu konta ponad rok temu zaproponowali mi 1000f overdraft i kartę fisa debit. niestety nie znam żadnego banku który prowadzi konto za free. przez 6 mieś płaciłem jakieś 5f a obecnie 12f za prowadzenie rachunku. pzdr marcin

daleko nie szukac :-D
Lloyds
Classic Account
Our free Classic Account will give you all you need to make everyday banking easier. It comes packed with great features to help you make the most of your money. Manage your money 24 hours a day, 7 days a week.
zrodlo

Mam to konto od 2lat i ani razu nie zaplacilam nawet centa..sprawdzam stan konta.przelewy.itp przez internet [/quote]

Majka09

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 31 paź 2010, 21:51 Re: konto bankowe

siwens napisał(a): niestety nie znam żadnego banku który prowadzi konto za free.
Ja mam konto od 5ciu lat w HSBC i jeszcze nigdy nie zapłaciłam nic za prowadzenie. Mam karte Vise electron, możliwość zarządzania wszystkim przez neta za free, katre kredytową mastercard, i konto oszczędnościowe. Nie piszę tego by zachwalać, bo nie znam się, i nigdy nie byłam w innym banku w UK . Chodzi mi tylko o przybliżenie że są darmowe konta w bankach :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez karmelek » 1 lis 2010, 07:03 Re: konto bankowe

LLoyds TSB jak najbardziej polecam. Darmowe konto od ponad 3 lat, karta Visa Debit - płacę nią w sklepach i przez internet, konto internetowe. Można założyć konto oszczędnościowe, ale tej opcji nie używam więc się nie wypowiem. Jest też opcja z opłatą za konto i w tym masz ubezpieczenie podróżne, komórki i inne, ale to polecam poczytać na stronie.

Życzę udanego wyboru.

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 1 lis 2010, 11:04 Re: konto bankowe

Barclays, konto darmowe, obsługa via internet, karta doi bankomatu od razu, karta chipowa po 3 miesiącach.
Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kamalena » 1 lis 2010, 11:07 Re: konto bankowe

wejdz na uswitch.com lub moneysupermarket.com czy inna porownujaca stronei wybierz opcje curren account. Nie dosc ze bedziesz miala napisane co Ci daje bank, ale bedziesz mogla zlozyc aplikacje online. powodzenia.

kamalena
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xerdox » 1 lis 2010, 14:31 Re: konto bankowe

Ja mam Darmowe konto w NatWest karte visa debit darmowy dostep do konta darmowe przelewy czytnik kart wszystko za darmo tylko problemy robia przy otwarciu konta, chca jakies rachunki ze placisz za cokolwiek co robi za confirmation letter

xerdox
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 1 lis 2010, 18:55 Re: konto bankowe

Od 5 lat ma darmowe konto w RBS. Karta visa debit.
W tym można mieć także konto oszczędnościowe, które proponują jeśli masz na koncie więcej niż 500 GBP. Z konta oszczędnościowego można korzystać cały czas bez ryzyka utraty procentu.

Jeśli chodzi o konta z "dodatkowymi możliwościami" płatne, to raczej Lloyds.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez karmelek » 2 lis 2010, 06:55 Re: konto bankowe

zapomniałam dodać, że poza kartą visa debit mam kartę kredytową;)

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

PostNapisane przez KA i PE » 2 lis 2010, 07:14 Re: konto bankowe

wszystkie banki maja darmowe konta. jest to standardem w uk ze nie placi sie za prowadzenie konta osobistego. kazdy bank ma w ofercie tez "lepsze" konto za ktore co miesiac sobie pobieraja oplate. jest to moim zdaniem tylko sposob na oddzielanie frajerow od ich pieniedzy jako ze zazwyczaj "kozyscia" z takiego "lepszego konta" jest:
ubezpieczenie w podrozy (bardzo ograniczone)
znizka w oprocentowaniu pozyczki hipotecznej (oczywiscie znizka od zawyzonej oferty)
oraz takie bzdury jak: relationship manager, investment advice, family services czy golf network (HSBC)
biorac pod uwage ze trzeba za to zaplacic srednio poltorej stowy rocznie to ewidentnie ktos szuka jelenia. oczywiscie kazdy bank oferuje te platne konta jak wsciekly, bo w skali globalnej maja z tego miliony. radze trzymac sie na bacznosci i zawsze grzecznie odmawiac. darmowe konto, dostep przez internet, karta debetowa z limitem przekroczenia czy jakas drobna kredytowka to jest normalka dla kazdego kto sie do nich zglosi, i tak zarabiaja na tym ze placisz ich karta i wplywa do nich twoja wyplata.

pozdr
pe

ps. my mamy hsbc od poczatku, i choc zdaza sie ze mnie wkurwi@ja to nie sa najgorsi. pomimo tego i karte kredytowa i popzyczke hipoteczna mamy gdzie indziej.

pozdr
pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez rad » 3 lis 2010, 13:36 Re: konto bankowe

Lloyds TSB. Debetowa, kredytowa. Lecz przelew do PL... W 2006 roku, płaciłem 20 funtów. Obecnie, nie mam bladego pojęcia. Najprościej, spytać w banku.

rad
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 lis 2010, 20:59 Re: konto bankowe

W HSBC mam Current Account (na pocz. było Basic Account) od prawie 7 lat i nigdy nie zapłaciłem ani pensa, do tego Visa Debit Card i overdraft, Master Card, Saving Account i miałem również kredyt. Jest to konto z którego jestem najbardziej zadowolony, z tych co miałem (również konta w Barclays i RBS). Nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów, łatwy dostęp do konta przez internet, szybkie (kilka minut), bezpłatne przelewy przez internet, wszystkie konta można zarządzać z jednego loginu.
Najwięcej jest zawsze problemów z kartami kredytowymi, natomiast HSBC było tutaj również w porządku.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez wypasiony » 5 lis 2010, 18:48 Re: konto bankowe

Info dla tych,którzy robia przelewy do Polski.
Alior Bank dzialajacy w Polsce ma wygodna i co wazne,bezplatna usluge przelewu pieniedzy na ich konto z uzyciem zagranicznej kart Visa debit.Pisza,ze pieniadze sa przelewane w przeciagu trzech dni roboczych,ale zazwyczaj sa juz na zajutrz. Wystarczy zalozyc u nich prawie darmowe konto i uzyc wlasciwej stronki do przelewow (link ponizej).

https://www.speed.aliorbank.pl/speed/
wypasiony
Początkujący

Neutralny

Następna strona