Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
bogini8, przede wszystkim solidne i z pasami do zapięcia bo dzieciak zawsze próbuje wstać wspinać sie itd. Ja mam chicco takie bardzo szeroko rozstawiane nogi grube można zniżać , kilka możliwości pochyleń i ściagany blat tak więc mozna dostawić potem do stołu zwykłego i dziecko większe może jesc z rodzicami przy stole.Roksana do dziś urzywa , mały dostaje szału bo się wydostać nie może. Ważne jest by było solidne bo jak ci dziecko się wywinie to może spaść z całym krzesłem , widziałam już kilkarazy taki przypadek, dlatego wybrałam może mniej zgrabne ale 3latka może się na nie wspinać i nie mam obaw że runie na nią.
Natomiast moja siostra kupiła takie 2 czesciowe drewniane że potem sie robi osobny stolik z krzesełkiem i jedyna wada to brak pasów , no i nie moze w takim krzesełku np po obiadku się zdrzemnąć.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

bogini8, ja polecam Chicco

Obrazek

:-)

nigdy się nie przewróciło z dzieckiem,dzidzia może spać,odpoczywać
stoliczek regulowany,oparcie również,i ma duuuuuży pojemny koszyk - choćby na zabawki :wink:

a to już jest droższa wersja ale własnie plusem jest to że jest obniżane

Obrazek

co do tych drewnianych to właśnie różne opinie słyszałam
że lepiej przydają się przy większych dzieciach .....
takich które już nie wyskoczą nam z fotelika :wink:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 8 lis 2010, 14:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, zdecydowanie z regulowanym oparciem i duzym sciaganym stoliczkiem, bo tak jak malaroksi pisala, pozniej mozna stoliczek sciagnac i krzeselko przystawic do stolu. My mamy krzeslko Chicco Happy Snack Highchair i jestesmy z niego bardzo zadowoleni. Synus sobie w nim slicznie je, maluje, czyta ksiazki. Krzeslko jest duze, wygodne i przede wszystkim stabilne! No i ma pasy, ale ich nie uzywamy, bo nasz Misio bardzo ladnie siedzi w nim no i nigdy Go samego nie zostawiamy.
Jak kupowalismy nasze krzeselko, to patrzylam na te dwuczesciowe, ale wydawaly mi sie takie, hmmm niepewne, jakby pod wplywem ruchow dziecka mialo sie rozpasc :roll:

aha, i moim zdaniem koszyk pod spodem jest bardzo przydatny ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 8 lis 2010, 15:45 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ja mialam to drugie - chicco polly i jest bardzo fajne. zalezalo mi zeby mialo 4 kolka i udalo mi sie takie wychaczyc. corka jednak krotko z niego korzystala, bo jak miala ok roku to zasiadla na malym krzeselku przy stoliku w salonie. niedawno krzeselko sprzedalam.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

dzieki dziewczyny, no wlasnie bylam w sklepie z malym i ,,przymierzalismy,, go do krzesel heheh

ogladalam drewniane 2 czesciowe ale kicha jakies male na mojego kluska:D
Załączniki
krzeslo2bear.jpg
chyba wybiore to, ma regulowane oparcie wysokosci zdejmowane 2 tacki pasy i maly mial duzo luzu jeszcze takze jak podrosnie to tez bedzie dobre.jak myslicie?
krzeslo2bear.jpg (15.71 KiB) Przeglądane 24683 razy
krzeslo1.jpg
te mi sie podobalo i rowniez regulowane ale jakie bylo przyciasne;/ bardzo alo miejsca bylo.
krzeslo1.jpg (17.46 KiB) Przeglądane 24683 razy
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 8 lis 2010, 16:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

z tych 2 wybieram 1 za funkcjonalnosc :)
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Ja dla swojej Gochy mialam drewniane, rozkladane na 2 czesci i bylam bardzo zadowolona z niego. Pasy do takiego krzeselka mozna dokupic albo i zdarzaja sie juz z pasami w zestawie, mi sie podobalo to ze wlasnie pozniej moglam je rozlozyc na dwie czesci, to ktore ja mialam bylo bardzo stabilne i solidne i moja mala ciagle z niego korzysta jak jestesmy w pl. Tutaj kupilismy jej taki zwykly maly stolik w Ikei za 5f i krzeselko drewniane za 7f bo juz jest na tyle duza zeby z nirgo kotzystac. Co do drewnianych krzeselek to nie sa one wszystkie jednakowej szerokosci wiec trzeba patrzec na wymiary poszczegolnych krzeselek u poszczegolnych sprzedawcow.
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119, no wlasnie waskie byly kurde te co widzialam;/ no nic:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

dziewczzyny przepraszam, ze wtrace inny temat,ale nie chce pisac kolejnego posta, a wiem ze tutaj was spotkam :-). a mianowicie chcialabym zapytac o jedna rzecz. jestem bardzo przeziebiona, zawalone gardlo, powiekszone wezly chlonne, zapchany nos i oslabienie, do bani jednym slowem, ale mam 2 miesiecznego dzieciaczka, ktory jeszcze nie byl szczepiony, w przyszla srode mamy to pierwsze szczepienie(a dlatego tak pozno, bo u Dewana na lyng lane maja tylko jedna pielegniarke, o zgrozo, :evil: ktora na zwolnieniu i dziecko tak dlugo musialo czekac na to szczepienie, karmie piersia, lekow nie moge brac zabardzo ratuje sie domowymi sposobami.ale nie o to mi chodzi, do rzecxzy... maly troszke pokasluje ale poza tym jest ok, czy jezeli mam jakies podejrzenia ze sprzedalam mu jakiegos wiruska czy odwolac szczepienie czy nie przeszkadza to w zaszczepieniu go, nie mam pojecia, powiedzcie co sadzicie, pozdrawiam i dziekuje za wasze opinie!

izabellka81
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 lis 2010, 21:57 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Przed szczepieniem dziecko powinien obejrzec lekarz i to on powinien zdecydowac czy dziecko mozna szczepic czy nie. Najlepiej zadzwon do przychodni, przedstaw sytuacje i spytaj czy masz przyjezdzac czy nie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 12 lis 2010, 22:15 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

przed szczepieniem health visitor spyta sie o stan zdrowia dziecka.
kaszel sam w sobie nie jest przeciwskazaniem :) pozdrawiam
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

izabellka81, Chodziłam kiedyś tam właśnie do lekarza. Pielęgniarka jest bardzo miła i wypytuje się o wszystko, powiedz ,że ty złapałaś wirusa i mały pokasłuje, ona zdecyduje co dalej.
Możesz brać paracetamol jak masz , tabletki do ssania jakieś łągodne też nie zaszkodzą jak domowe sposoby zawiodą. No i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Dziewczyny mama chce kupic mi kojec dla Malego wiem, ze to jeszcze za wczesnie ale skoro chce to niech jej bedzie. I tu moje pytanie do Was jakiego kojca Wy uazywacie
Mama mowi ze najllepiej to kupic travel cot, ja uwazam ze taki kojec jest lepszy tylko ze moze troche duzy
http://www.amazon.co.uk/Lindam-Safe-And ... 401&sr=8-1
poradzcie czego wy uzywalyscie :wink:

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 13 lis 2010, 11:56 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ja mam travel cot . otwierane po boku ze maly bedzie mogl sobie wychodzic, ogolnie lubi ta siedziec, bedzie mogl sie tam bawic pozniej w domek :)
szczerze te kraty jakos do mnie nie przemawiaja,aly by poobijany chodzil ciagle wkladal by tam nogi i rece:D ale kazdy kupuje to co lubi :)

http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne- ... 50437.html jeste z niego bardzo zadowolona
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 lis 2010, 12:02 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja sobie juz upatrzylam lozeczko-kojec:

http://allegro.pl/piekne-lozeczko-kojec ... 31273.html

Tylko te kolory troche niezbyt mi pasuja, mam jednak nadzieje ze zanim bede je kupowala dodadza jakies nowe, a jak nie to wezme to blekitno zielone, napewno nie te rozowe czy bordowe, nie wiem nawet jak okreslic ten kolor
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona