Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 24 lis 2010, 11:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny, wczoraj zaczelam krwawic, jasnoczerwona krwia i dosc intensywnie, wiec pojechalam do szpitala, spedzilam tam 2 godz i odeslali mnie do domu. Powiedzieli ze wszystkie wyniki z poprzedniego tyg sa dobre, scana mi nie zrobia teraz bo mialam tydz temu i mam czekac do przyszlego tyg, jedyne co mi zaproponowali to badanie ginekologiczne zeby ustalic nasilenie mojego krwawienia, powiedzieli ze na tej podstawie nie stwierdza ani przyczyny tego krawienia ani czy z ciaza jest wszytko ok wiec zrezygnowalam z tego badania i wrocilam do domu :/ Oczywiscie nie dostalam nic na zatrzymanie krwawienia, powiedzieli zebym przyjechala w razie bym zaczela mocno krwawic czyli z tego co sie domyslam jak dostane krwotoku, watpie tylko zebym wtedy tam zdazyla dojechac o wlasnych silach :( Oczywiscie wszyscy mi tam mowia ze te krwawienia jeszcze o niczym nie swiadcza ze moga byc oznaka poronienia ale nie musza, ale ja juz stracilam nadzieje ze utrzymam ta ciaze :(
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 24 lis 2010, 13:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, niektore kobiety krwawia nawet do polowy ciazy , i maja okresy przez pierwsze miesiace takze badz dobrej mysli:*
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 24 lis 2010, 13:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, trzymaj sie kochana :*
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez adamirus » 24 lis 2010, 13:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, wiem jak straszna jest ta bezradność ....i to czekanie :-(

trzymaj się kochana dzielnie ........ :*

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 24 lis 2010, 13:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Nie mam zamiaru siedziec z zalozonymi rekami, w sobote jade do Londynu do pl ginekologa, a jak ten nie pomoze to polece do pl, tam jakos mimo ze kraj zacofany ratuja tak wczesne ciąże, daja zastrzyki z progesteronu, luteine, dupashton czy jak sie ten lek zazywa na podtrzymanie, tylko tutaj k***a nic nie moga lewusy jedne, juz mi tak cisnienie podniesli wcozraj ze masakra, wychodzi na to ze dopoki nie umieram z wykrwawienia to nikt palcem nie ruszy, a niby taki kraj rozwiniety i system opieki medycznej jeden z najlepszych w europie :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 24 lis 2010, 13:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela Bardzo mi przykro, że masz tyle niepewności :sad:
W Coventry jest polski ginekolog, nie korzystałam z jego usług, skoro masz zamiar się wybrać to może ten u Ciebie cos Ci pomoze...
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 24 lis 2010, 13:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Chodzi Ci o ta polska przychodnie w Nuneaton? Rozwazalam zeby sie tam wybrac ale przeczytalam na necie wiele niepochlebnych opinii na temat ginekologa z tej przychodni, osobiscie nie znam nikogo kto korzystal z ich uslug i moglby cos powiedziec z wlasnego doswiadczenia wiec opieram sie na tym co czytalam a ten w Londynie jest sprawdzony, moja kuzynka do niego chodzila bo tez miala problemy w ciazy i jest bardzo zadowolona
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 24 lis 2010, 14:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela Myślałam, że ta przychodnia jest w Coventry :-| W każdym razie ja również nie mam znajomej, która była tam u ginekologa.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 24 lis 2010, 15:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No potocznie mowi sie ze Nuneaton to dzielnica Covnetry, ale w zasadzie tak nie jest, tak samo jak West Brom nie jest dzielnica Bham
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 24 lis 2010, 15:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119,
ewela119 napisał(a):tylko tutaj k***a nic nie moga lewusy jedne,
to nie jest kwestia lenistwa, oni wychodza z zalozenia ze jesli cos jest nie tak z plodem i ciaza to zostawiaja to po prostu biologi i naturze i co ma byc to bedzie..
dlatego do 12 tygodnia nie uznaja ciazy bo rozne rzeczy sie zdarzaja.
wiem jak sie czujesz i naprawde mosi byc ci ciezko..
mojej kuzynce lekarz w pl powiedzial ze czasami przyczynami sa wady genetyczne i lepiej dla dziecka zeby to sie stalo wczesniej jak pozniej..;/
wiem ze to nie jest wcale pocieszajace ale niestety czasami natura i Bog wybiera i decyduje za nas , i nie mamy na to zadnego wplywu i niestety nie mosimy sie z tym zgadzac:(
ale caly czas trzymam kciuki za ciebie :588:

[ Dodano: |24 Lis 2010|, o 15:08 ]
ewela119 napisał(a): to polece do pl
oze wstrzymaj sie z tym bo nie wiem czy w twoim stanie to ci pomoze czy zaszkodzi, chodzi o duza ilosc podrozy;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 24 lis 2010, 15:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

I moim zdaniem to jest bledne zalozenie, w pl ratuje sie ciaze od samego poczatku i rodzi sie wiele zdrowych dzieci, moja kuzynka wlasnie tak miala ze juz w 10 tyg miala problemy ale dawali jej leki, pozniej zalozyli jej szew na szyjke macicy bo ciagle bylo zagrozenie przedwczesnym porodem i donosila ciaze do konca, dziecko urodzilo sie zdrowe, w tej chwili ma juz 12 lat i nic jej nie jest. Tak naprawde to oni nie ratuja tutaj tych ciaz nie z powodu wad plodu tylko z powodow finansowych, taka pacjentke trzeba przetrzymac w szpitalu, dawac jej leki a dziecko tez czesto rodzi sie jako wczesniak wiec wymaga specjalistycznej opieki co kosztuje, wiec wola wyslac kobiete do domu i niech sobie sie dzieje z nia co chce, lepiej niech poroni wtedy nie musza ponosci zadnych kosztow, dla mnie tak to wyglada niestety. To sa bezdusznicy poprostu
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 24 lis 2010, 15:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, strasznie Ci wspolczuje tego przez co teraz przechodzisz. Mimo wszystko mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i za rok o tej porze bedziesz nam pisala o tym,ze masz rece pelne roboty przy szkrabach ;) ewela119, tez uwazam, ze nie powinnas teraz nigdzie latac i narazac sie na dodatkowe stresy. Ponoc do 3 miesiaca wogole nie wolno udawac sie w podroze lotnicze :roll: Tez, jezeli jestes gotowa placic kupe kasy za samolot, po czym za ginekologa w Polsce, moze powinnas pomyslec o zaglednieciu do jednej z angielksich prywatnych przchodni?

Osobiscie jestem zadowolona NHSu. W ciazy mialam wspaniala opieke, przy porodzie towarzyszyly mi niesamowite polozne, wszystkie USG wspominam bardzo milo, GP zawsze byl pomocny(ostatnio nawet do tego stopnia, ze sam przyjezdzal i dzwonil z zapytaniami jak sie czuje) i moglabym tak jeszcze troche wymieniac, ale nie chce zanudzac ;) . Fakt faktem, ze wielokrotnie zetknelam sie z niemilym presonelem, ale to jednym slowem olalam i poprosilam o opinie lub pomoc kogos innego ;) . Tez patrzac na to jaki personel szpitalny jest w polskich szpitalach powinnismy byc szczesliwi, ze nie jestesmy skazani na ich "uslugi". Jeszcze jedno slowo. Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od podejscia. Jezeli czlowiek jest caly czas na "NIE" i uwaza ze w anglii to "ble" i tamto "ble" to chocby wszyscy stawali na glowach i tak sie takiemu osobnikowi nie dogodzi. Oczywiscie ewelko nie jest to do Ciebie skierowane!! Tak sobie zaczelam rozmyslac i przypomnialy mi sie rozne sytuacje ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 24 lis 2010, 17:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, http://www.mums.me.uk/ ja bylam w yej klinice prywatnie co prawda tylko na ush w 7 tygodniu ale obsluga super zero lekcewarzenia, pelen profesjonalizm, napawde godna polecenia.

[ Dodano: |24 Lis 2010|, o 17:15 ]
Kitty napisał(a):Osobiscie jestem zadowolona NHSu. W ciazy mialam wspaniala opieke, przy porodzie towarzyszyly mi niesamowite polozne, wszystkie USG wspominam bardzo milo

ja srednio, polozna z gp fajna, cala reszta.....usg jak juz pisalam kobieta tragiczna....
porod ...2 polozne ktorych rownie dobrze moglo nie byc;/ plotkowaly caly porod czasem sprawdzajax tetno oje i malego, aaa i zlapaly go jak ze mnie wyskakiwal...
zero pomocy nic!
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 24 lis 2010, 21:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

niestety ewela wlasnie tutaj tak jest dla nich strata dziecka do 3 miesiaca to rzecz normalna,a moga ja przecierz uratowac przynajmniej wlasnie w polsce tak sie robi.Ja pojechalam do szpitala w 14 tygodniu z mocnym krwawieniem i co nic odeslali mnie do domu umowili spotkanie na scan na za tydzien i dali tabletki przeciwbolowe tylko ze te tabletki oga sobie wsadzic tam gdzie slonce niedochodzi bo 4 godziny pozniej poronilam we wlasnej lazience i zadnego jeb... lekarza to niezdziwilo dla nich to normalne a czlowiekowi swiat sie wali jak traci wyczekiwane dziecko a dla nich to kolejne poronienie.Ewela nielicz na nich i nieczekaj dluzej rob co w twojej mocy jedz do polskiego lekarza i staraj sie ratowac ciaze nawet jezeli mialaoby sie nieudac(oby tak sie niestalo)bedziesz wiedziala ze zrobilas co moglas.Trzymam kciuki i zycze powodzenia

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiulika » 29 lis 2010, 18:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, co u Ciebie? Jak się czujesz?? Mam nadzieje że wszystko dobrze...
Pozdrawiam cieplutko :)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona