gdzie kredyt???

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez reniatom » 23 sty 2007, 08:54 gdzie kredyt???

hej, czy moze ktos z was staral sie tutaj o kredyt?powiedzcie ci gdzie mozna go najszybcie dostac? mieszkam tutaj 2 lata, ciaglosc pracy, dobre zarobki a wszyscy mi odmawiaja kredytu na 10 000 funtow.

reniatom
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez John.Q » 23 sty 2007, 12:31 Re: gdzie kredyt???

Witam

Byc moze cos jest nie tak z twoim "credit scoring".Byc moze gdzies czegos nie zaplacilas w terminie, lub zalegasz?. Dobrze by bylo zapytac dlaczego nie chca Ci pozyczyc takiej kwoty.
Ostatnio edytowano 23 sty 2007, 21:08 przez John.Q, łącznie edytowano 1 raz

John.Q
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 23 sty 2007, 12:34 Re: gdzie kredyt???

To dziwne. Moze sobie zmien bank. Niektore banki same wciskaja kredyt np. Lloyds.

A znajomy ostatnio zalatwil sobie karte kredytowa na 5000 funtow. Ale nie wiem czy to mozna tak latwo dostac. Jak przypomne nazwe tej karty to wkleje to pozniej.
A mnie kiedys sami wciskali na lotnisku na 2000.

A to co Ty chcesz dostac to wcale nie jest jakas zawrotna suma. Moze masz zla historie kredytowa albo wcale nie trzymasz pieniedzy na koncie.
Np czasami wystarczy byc kilka funtow ponizej zera na zwyklej karcie i pozniej trzeba czekac pol roku na karte kredytowa. Znajomi mieli taki przypadek.
mio
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mio » 23 sty 2007, 12:35 Re: gdzie kredyt???

Widze ze chyba zle sie wyrazilem z tym kredytem.
mio
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Adam » 23 sty 2007, 15:59 Re: gdzie kredyt???

Moj znajomy nie dostal kredytu poniewasz nie miał historii kredytowej.
Powiedzieli mu ze poniewaz nie bral wczesniej zadnych kredytów Bank nie moze ocenic jego zdolnosci kredytowej. Dodatkowo nie posiadal nic co bank mogl by przejac w razie nie splacania kredytu.
Koles chcial pozyczyc 15000 w banku mu powiedzieli ze maksymalnie co moga mu dac to 2000.
Nie pomoglo to ze pracowal ponad 2 lata w uk i ma bardzo dobre zarobki.
Adam
Administrator

Reputacja: 33
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 23 sty 2007, 17:48 Re: gdzie kredyt???

a ja jestem poltora roku w uk, mam kredytowke jakies 6 miesiecy, bank hsbc i moga mi dac 7tys od reki :mrgreen:
nawet na morgage chcieli sie ze mna umowic.
co inna osoba to inaczej na to patrza.
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jasin01 » 23 sty 2007, 20:03 Re: gdzie kredyt???

hmmm......sam sie zastanawiam nad kredytem,takim nieduzym np 2-3tys funtow
potrzebuje pieniedzy zeby splacic polskie dlugi

Myslicie ze jakis bank udzieli mi kredytu bez stalej pracy(tzn caly czas pracuje z agencji)
jestem tutaj dopiero 3miesiace,mam konto w hsbc
jasin01
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 23 sty 2007, 21:08 Re: gdzie kredyt???

jasin01 napisał(a):Myslicie ze jakis bank udzieli mi kredytu bez stalej pracy(tzn caly czas pracuje z agencji)
jestem tutaj dopiero 3miesiace,mam konto w hsbc

Ojejq, jasin..
Czy to jest forum B-ham czy wrozka/jasnowidz?
Pojdz do banku to dostaniesz 100% pewne odpowiedzi. Na kazdego klienta patrza inaczej, co innego biora pod uwage.

ps. zupelnie subiektywnie: nawet na 500L kredytowki nie licz..
Lukaas85
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jasin01 » 24 sty 2007, 17:37 Re: gdzie kredyt???

Lukaas85 napisał(a):ps. zupelnie subiektywnie: nawet na 500L kredytowki nie licz..

a ty jestes wrozka czy jasnowidz ze tak mowisz?
jasin01
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 24 sty 2007, 19:23 Re: gdzie kredyt???

jasin01 napisał(a):
Lukaas85 napisał(a):ps. zupelnie subiektywnie: nawet na 500L kredytowki nie licz..

a ty jestes wrozka czy jasnowidz ze tak mowisz?

a czy ktorykolwiek z nas na forum jest ze zadajesz takie pytania?
przejdz sie do banku to ci powiedza. ja uzylem swojego przykladu (praca full time i nie przez agencje, po ponad roku prowadzenia konta zaproponowali karte).
naprawde trzeba pisac 2 razy..
Lukaas85
Wtajemniczony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez reniatom » 25 sty 2007, 19:19 Re: gdzie kredyt???

u mie jest taka sytuacja, 1.5 roku mam konto w barclays bank. jestem tutaj dwa lata i nigdy nie bylo dnia zebym nie pracowala wiec wplaty na konto sa regularne, prosto od pracodawcy, nigdy nie wyczyscilam konta do zera, rachunki place zawsze na czas i na dodatwek wiekszosc z nich to direct debit.najpierw poszlam do ojego banku pyatc o kredyt i powiedzieli mi ze nie mam szans bo oni bardzo zadko robia update na koncie i maja stare dane o moim koncie i na dzien dzisiajszy nie moga mi dac nic:( w innych miejscach jak probowalam to mowili ze za malo punktow zdobylam, zaczynam sie zastanawiac czy to czasem nie jest wina mojego miejsca zamieszkania.ktos narobil dlugow na ten adres i sie wyprowadzil a ja teraz nic nie moge zalatwic.

reniatom
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez x.x.x...x.x.x » 25 sty 2007, 19:58 Re: gdzie kredyt???

Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą ... w UK istnieje cos takiego jak Credit Report, i kazdy w UK go ma (lepszy lub gorszy), jak ktos go nie ma to moze zapomniec o jakimkolwiek kredycie.
To jest przykład jak taki raport wygląda https://www.checkmyfile.com/sample.asp
I kazdy bank sprawdza ten Twój raport zanim Ci cos da (pozyczy - jak masz mało punktów to mogą Ci jedynie zyczyc powodzenia).
Na wyrobienie sobie punktów sklada sie wiele czynników (szczególy w przykładzie) ale przede wszystkim czas ... wiec cierpliwosci i róbcie cos aby punkty rosły.

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez tecko » 10 lut 2007, 12:02 Re: gdzie kredyt???

wkleje ciekawy post, który znalazłem na www.gbritain.net

..."w takiej histori kredytowej odnotowywane jest nie tylko to czy splacasz karty kredytowe czy pozyczki ale tez to czy placisz rachunki regularnie za prad/wode/gaz, czy nie zalegasz z oplatami, etc. duzo tez zalezy od prowadzonej polityki banku/sklepu/pozyczkodawcy... najszybciej dostaniesz pozyczke czy karte kredytowa w swoim banku niz gdziekolwiek indziej. zeby poprawic sobie credit score proponuje zarejestrowac sie do lokalnych wyborow http://www.aboutmyvote.co.uk/ mozna tez kupci sobie swoj Credit Report od Experian (http://www.experian.co.uk), zaplacic £3 i dostac swoja historie kredytowa i dowiedziec sie dlaczego nie przyznali ci rat/pozyczki/ karty kredytowej. tyle ze zanim ja przysla, chca od ciebie kopie jakiegos ID i jakies proofs of address. uwazam ze warto im to wyslac bo wtedy oni maja wieksza pewnosc ze ty to ty, ze istniejesz, ze mieszkasz tam i tam, itd. wtedy jak ktos bedzie sprawdzal twoja credit history, experian przedstawi mu wiarygodne info i sadze ze zadziala to raczej na twoja korzysc niz odwrotnie. pozdrawiam pozyczkobiorcow. z doswiadczenia: im dluzej siedzisz na wyspach, tym wieksze szanse ....

/post skopiowałem bez zgody autorki/

tecko
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mycha » 10 lis 2007, 12:10 Re: gdzie kredyt???

ja sie zastanawiam jak tp jest historia kredytowa historia kredytowa ale kiedys trzeba dostac ten pierwszy kredyt staramy sie o kredyt tylko w wysokosci 3000 funtow hsbc i lloyds w ktorym mamy zalozone kontp nie przyznali nam kredyty czy wiecie moze czy istnieje miejscca gdzie mozna to zalatwic bez sprawdzania historii kredytowej na zasadzie jak w polsce kredyty na dowod

mycha
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez x.x.x...x.x.x » 10 lis 2007, 13:10 Re: gdzie kredyt???

kazda tego typu instytucja w UK sprawdza credit sccoring... (no moze nie provident - ale on dobija odsetkami) ... a te tzw. "na dowód" to tez sciema ... daja na dowód ale jak wczesniej sie u nich brało i spłaciło wszystko bezproblemów, zaleglsoci.

Proponuje zobaczyc tutaj http://www.moneysupermarket.com/loans/
na podstawie danych ajkie podasz określi twóji prawdopodobny scoring i poda możliwe opcje
(banki które prawdopodobnie udzielą ci kredytu ale na troce wyzszym oprocentowaniu)

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny