Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 24 lis 2010, 21:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8 napisał(a):agg, czy jawiem czy to samo, nie wydaje mi sie. jedne matki siedza i nic nie robia a dzieci bawia sie w pokoju obok a inne caly dzien sa z dzieckiem a nie tylko obok, bawia sie,wyglupiaja itd.
takze jak napisalaKitka,
Kitka napisał/a:
Myślę, że są mamy i mamuśki i nie ma co generalizować Wszystkich do jednego worka nie można wrzucać.

:)) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

widze, ze mnie nie zrozumialyscie... :roll:

chodzilo mi o to, ze wszystkie (bynajmniej tu na forum) jestesmy normalne i robimy podobne rzeczy w ciagu dnia...
min. odwiedzamy fora takie jak to i sie "produkujemy" :lol:
takze nie doszukujcie sie podtekstow czy jakiegos zaszufladkowania.
i ktos kto mnie zna wie, ze jestem ostatnia osoba, ktora wrzuca wszystkich do jednego worka (widac to zreszta nawet w moich ostatnich wypowiedziach) :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

hej dziewczyny mam takie pytanie za 2 tygodnie rodze i chcialm zapytac jakie zeczy byly wam przydatne w szpitalu dla dzidziusia i dla was;)>?

[ Dodano: |7 Gru 2010|, o 15:17 ]
hej diewczyny mam takie pytanie za 2 tyg rodze i chcialam zapytac co bylo wam potrzebne w szpitalu dla was i dla maluszka?:)
marzenka2332
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

marzenka2332, dla siebie mialam kapcie, cienki szlafrok, skrpetki 2 rozpinane koszule nocne, wielkiee podpaski, zel pod prysznic, 3 pary bokserek,ubranie na wyjscie, stanik do karmienia.
dla dzidzi:2 pary body na krotki erekaw newborn,1 body 0-3m, spiochy 2x, 2 cienkie czapeczki,niedrapki, pampersy, chusteczki do pupy, snowsuit na wyjscie ze szpitala

:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

marzenka2332, dla mnie tez bardzo przydatne byly wkladki laktacyjne bez nich ani rusz ,powodzenia

anarek7
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

dzieki dziewczyny ;) pozdrawiam!
marzenka2332
Przyczajony

Neutralny

marzenka2332, napisz sobie tez birth plan:)) jest bardzo przydatny jak czlowiek nie moze myslec:DD
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, trzeba jeszcze umiec pisac po angielsku zeby napisac ten plan hehe;)
marzenka2332
Przyczajony

Neutralny

moge pomoc jak chcesz:)

[ Dodano: |8 Gru 2010|, o 14:23 ]
http://www.childbirth.org/interactive/ibirthplan.html tu sie zaznacza opcje , masz mozliwosc wydrukowania?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, jak bys mogla pomuoc byla bym bardzo wdzieczna;)
marzenka2332
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 8 gru 2010, 16:17 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

marzenka, bede wspierac wirtualnie! chyba cos kolo swiat sie porod szykuje? :wink:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agg, termin na 5 stycznia ale cos czuje ze bedzie wczesniej hehe
marzenka2332
Przyczajony

Neutralny

marzenka2332, w zielonej książeczce ciążowej masz taką stronę na plan porodu i powinnaś to z położną do której chodzisz omówić i pozaznaczać, na pewno masz tłumacza na spotkaniach to korzystaj i niech Ci wszystko tłumaczy , zadawaj masę pytań , najlepiej napisz sobie pytania na kartce i weź na spotkanie bo potem człowiek zapomina o co chciał zapytać i kończy się na ALL RIGHT :) Powodzenia :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, niestety ale mi polozna powiedziala ze przy porodzie mam im powiedziec co i jak ;/
marzenka2332
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 9 gru 2010, 22:59 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

marzenka2332 napisał(a):malaroksi, niestety ale mi polozna powiedziala ze przy porodzie mam im powiedziec co i jak ;/

podczas porodu wiele tych "zaplanowanych" punktow moze ulec zmianie :wink:
najlepiej zaraz po przyjeciu do spzitala podczas rozmowy z polozna powiedziec swoje prefernecje...
ja np. mialamnapisana, ze od zadnym pozorem maja mnie nie ciac! i co? sytuacja tak sie potoczyla, ze musieli...

mamusie, tak sobie ostatnio rozmyslalam... czy zastanawialyscie sie nad przyszloscia swoich dzieci? jakie bede, co moga w zyciu robic, jakie zainteresowania bedziecie staraly sie w nich rozwijac, itp?
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 10 gru 2010, 00:29 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

mamusie, tak sobie ostatnio rozmyslalam... czy zastanawialyscie sie nad przyszloscia swoich dzieci? jakie bede, co moga w zyciu robic, jakie zainteresowania bedziecie staraly sie w nich rozwijac, itp?

Ja chyba jestem nienormalna bo ja sobie pomyslalam ze ja swojemu dziecku nic nie chce narzucac, mam kuzynke ktorej corka w wieku lat 4 brzdakala sobie na organkach dzieciecych i ta sobie ubzdurala ze ona ma jakis talent i teraz dziecko ma lat 12 i siedzi pare godz dziennie i gra na pianinie ze lzami w oczach, ja sobie pomyslalam ze ja nigdy taka nie bede wiec moje dziecko w wieku lat 4 najbardziej lubi ogladac bajki w tv i to jej najwiekszy talent :mrgreen:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona