Odtwórstwo średniowieczne - drużyna wikingów i słowian!!

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
Witam!!
Bardzo chciałbym stworzyć tutaj w Birmingham drużynę odtwórczą z okresu panowania wikingów, drużyna zajmowała by się rzemiosłom średniowiecznym, pokazami walk z bronią epokową jak i wyjazdami na terenie całej europy.
Mile widziane są osoby które bawiły się w to już wcześniej jak i też takie które chcą mile spędzać czas i oderwać się od czasu do czasu od problemow życiowych :)!

To pionierski plan jako, że nie mam wystarczająco licznej grupy ludzi którzy zajeli by się tym na poważnie z tąd i ogłaszam się tutaj :)...

Dla zainteresowanych wygląda to tak :

http://www.youtube.com/watch?v=Xu_Y_pxs ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=m7niAprU ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=TFnbe-ZwgmQ&translated=1

To znakomita okazja by poznać świetnych ludzi jak i dobrze się pobawić więc naprawdę warto!!
Ossey
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

Fajne, fajne.
Zawsze marzyłam o rycerstwie, ale jakoś nie wyszło. Trochę moich znajomych w rycerstwo się bawi. Świetna sprawa.
A w zeszłym roku odwiedziłam Biskupin i tak mnie na nowo zainspirowało.
Jakby wszystko dobrze wyszło to może bym się zaciągnęła :mrgreen:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

Aaa fajne...
A palenie, grabienie i gwałcenie jest przewidziane w planach?
No i czy będzie kawiarenka internetowa
:D:D

Pozdrawiam
PS. oczywiście żart, bo pomysł świetny

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Palenie na niektórych imprezach jest, grabienie też (można zgarnąć(zagrabić) na turniejach fajne nagrody), a co do gwałcenia - za pozwoleniem turystek bądź samotnych kobiet uczestniczących w tego typu wyjazdach myśle, że też sie coś zorganizuje :)...
Z własnego doświadczenia wiem, że w kwestii gwałtów nie trzeba robić nic na siłe bo turystki lubią "dzikich ludzi morza" ;p...

Luiza serdecznie Cie zapraszam skoro masz pojęcie w temacie!! Jak tylko coś sie poruszy na pewno Cie powiadomię :)!
Ossey
Raczkujący

Neutralny

Ossey napisał(a):Luiza serdecznie Cie zapraszam skoro masz pojęcie w temacie!! Jak tylko coś sie poruszy na pewno Cie powiadomię :) !

Pojęcia za wiele to nie mam. Opowiadania znajomych i niewielkie zainteresowanie historią i archeologią kiedyś. ;)
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

Ossey ja sie pisze brzmi interesujaco, ale pojecia nie mam o niczym ;)

sandra
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

Witam, po przerwie - z racji problemów rodzinnych troszkę milczałem i "uśpiłem" swoje działania, ale przez zbliżającego się sezonu wznawiam rekrutacje!
Wszelkie osoby zainteresowane działalnością w kwestii odtwórstwa, oraz miłego spedzania czasu w grupie która, może stać się naprawdę zgraną paczką - oraz oczywiście dorobić sobie na boku oferuje spotkanie informacyjne oraz wstępne opracowanie planu działań i wyjazdów na rok 2011 !
Wszelkie informacje dodatkowe na pw,albo w temacie !

Slava bracia!
Ossey
Raczkujący

Neutralny

Spoko.Niezla sprawa.Zawsze mnie krecilo bieganie z dzida po polach :)Kumpel z Polski nalezy do grupy wojow i jak opowiadal to sluchalem z zapartym tchem
Myslalem juz o tym aby przylaczyc sie do jakis grup historycznych maniakow np.do Rzymian bo to tu jest dosc popularne a tu prosze takie zaskoczenie. :-)
Jedyny problem to to ze jestem z Worcester i moglybyc czasem problemy czasowe.No ale pomysle co by wykombinowac.Hej

Jarek

jastrzab24
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Słuchajcie z racji tego, że napisało do mnie już parę zainteresowanych osób chciałbym w jakiś weekend zorganizować spotkanie gdzie byśmy na spokojnie sobie obgadali co i jak...
Rys historyczny jaki zaplanowałem jest na około Xw. Kiedy to Anglicy płacili Polskim Wikingom w srebrze by nie napadali na ich księży i klasztory w Anglii...

Wstępnie chce zorganizować spotkanie bez sprzętu na 5 marca w sobote - co Wy na to ?? Termin jeszcze nie jest sztywny więc prosze pisać by pasowało jak największej grupie ludzi ;)!

[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 16:40 ]
A tutaj dodam stronkę drużyny której będziemy tzw kolonią ;p...

http://arkona.xon.pl

Dużo informacji znajdziecie też tam, chociaż z racji tego, że sprawującym rządy będe ja wkradną sie w niektóre rzeczy pewne zmiany :)....

[ Dodano: |22 Lut 2011|, o 13:13 ]
Przypominam o potwierdzaniu na PW obecności na 1 spotkaniu przyszłej grupy odtwórczej :)!!
Ossey
Raczkujący

Neutralny

Z ust mis to wyjal ;).

Chetnie bym sie sprobowal przylaczyc. Mam caly swoj sprzet tutaj w Anglii.

O mnie to obecnie jestem dowodca jednej z Druzyn dzialajacej na Dolnym Slasku. Zajmujemy sie glownie Wikingami i Slowianami. Okresy od VI do XI wieku. Mam jakies 10 lat doswiadczenia zarowno normalnej organizacji jak i walki. Obecnie trenuje w niedziele w Londynie z Jomsvikingami. Bylem tez z nimi na kilku wyjazdach w tamtym roku, zaliczylem "pedalskie" Hastings tak wiec... moze sie przydam jakos ? ;). Jesli interesuje Cie moja osoba w postaci freelancera poki co, to daj znac :). Ja nie mam nic przeciwko zeby zalapac jakies nowe kontakty :), popukac sie stala po glowie i generalnie dobrze pobawic :).

Mi osobiscie 5 marzec nie pasuje, bo w tym terminie bede sie bawil w Danii. Tak wiec moze 12? :).
Thorwald
Rozeznany

Reputacja: 11
Neutralny

Thorwaldzie taka osoba jak Ty jest dla mnie błogosławieństwem, bo ludzie którzy do mnie pisali są zieloni w temacie i będzie łatwiej cokolwiek zwojować w temacie mając kogoś takiego jak Ty ;)!

Jestem gotów przełożyć datę spotkania, bo dla mnie jesteś aktualnie "perełką" i cegłą pod fundament który może zapoczątkować coś dużego ;)!
Ossey
Raczkujący

Neutralny

No to bawimy sie w takim razie ;).
Thorwald
Rozeznany

Reputacja: 11
Neutralny

No więc oficjalna data spotkania to 12 marca - Myśle, że najlepszym miejscem na spotkanie będzie centrum i bull ring, a dalej wybędziemy gdzieś do spokojnego pubu gdzie przy kufelku poznamy sie lepiej i dogadamy szczegóły Drużyno :)...
Ossey
Raczkujący

Neutralny

Ciekawy temeat. Strasznie wam zazdroszcze. Szkoda ze nie mam moliwosci uczestniczenia w takich zlotach. Zycze milej zabawy. Mam nadzieje, ze jak cos wam wyjdzie zalaczycie jakies zdjecia. Pozdrawiam
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

Czemu nie Marzenko :)?
To naprawdę świetne hobby i możliwość spędzania czasu! Oraz w brew pozorom idzie to pogodzić z życiem codziennym :)...
Każdy poza wikingowaniem radzi sobie w szarym świecie...
Zapraszam, może akurat Ci się spodoba :)?
Ossey
Raczkujący

Neutralny

Następna strona