gry fabularne

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 1 mar 2011, 13:14 Re: gry fabularne

Aha, to nawet lepiej, ze nie zdarzyliscie sie wpelni zorganizowac, to moze bede miala czas zeby ogarnac w miare ten system, bo przyznam szczerze, ze o nim nie slyszalam. Macie jakies okreslone dni w ktore sie spotykacie czy to kwestia planowania na bierzaco? A tak z ciekawosci juz, to z ilu osob sklada sie wasza druzyna?
MockingSoul
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Pablo XIII » 1 mar 2011, 14:21 Re: gry fabularne

Spotkania planujemy na bierzaco, nastepne wypada o ile wszystko pojdzie zgodnie z planem na weekend za 2 tygodnie. Wtedy to juz zamierzamy rozegrac pierwsza sesje.

Jest nas na te chwile 4 osoby przy czym nastepuje rotacja mistrza gry. Tak wiec jesli zdecydujesz sie do nas dolaczyc przygotuj sie na to iz wczesniej czy pozniej bedziesz musiala poprowadzic jakis scenariusz dla reszty graczy :P

Jesli uda ci sie w miare szybko ogarnac (mniej/wiecej) podrecznik i bys bardzo chciala to mozemy pomyslec o organizacji jakiegos spotkania jeszcze przed planowana sesja, aby dogadac szczegoly postaci i sie nawzajem poznac. Wiem ze Acid raczej na takie spotkanie sie nie zalapie w zwiazku z praca. Jest jednak szansa ze Poszukiwaczowi czy tez Mackowi uda sie troche wolnego czasu znalezc. Trzeba jednak poczekac i zobaczyc co maja do powiedzenia na ten temat.
Pablo XIII
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 1 mar 2011, 19:49 Re: gry fabularne

Jej przestraszyłeś mnie z tym mistrzem gry, nie jestem pewna czy podołam zadaniu :D ale z drugiej strony przynajmniej jest uczciwie :)
A z tym spotkaniem to nawet niezły pomysł i zapewne jeszcze mój chłopak dołączy, zakładam, że znajdzie się i dla niego miejsce ?
MockingSoul
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez poszukiwacz » 1 mar 2011, 20:16 Re: gry fabularne

1.Moge ewentualnie w piatek ten sie spotkac wieczorkiem po treningu czyli tak po 20.00
2.MockingSoul, nie ma czego bac, gotowe scenaruisze mozna sciagnac z netu
3. Napisalem wczesniej ze pocz. zasobe gotowki to 6k kordinow + 30 pierscieni. Oczywiscie to blad. 6k kordinow przeklada sie na 3 wsie + 30 pierscieni.
poszukiwacz
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 1 mar 2011, 22:13 Re: gry fabularne

Hehe no jakoś sobie poradzę, ale jakoś na chwilę obecną nie uśmiecha mi się korzystanie z gotowych już scenariuszy. Jak już przyjdzie moja kolej to zapewne wolałabym wymyślić coś sama, no chyba, że już nie będę w stanie nic wykrzesać : )
Ja tam właściwie mam czas każdego dnia po 15.30 z wyjątkiem środy, więc jeśli mamy już się umawiać na jakieś spotkania to ja spokojnie mogę się dostosować do waszych potrzeb.
MockingSoul
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez poszukiwacz » 2 mar 2011, 06:04 Re: gry fabularne

poprawka
przepraszam nie dam rady jednak w ten piatek cos mi wypadlo nieoczekiwanie
poszukiwacz
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 2 mar 2011, 09:05 Re: gry fabularne

Oj szkoda, ale co poradzic. Jakis inny termin moze odpowiada? Hehe jakos ciezko mi uwierzyc ze tak malo macie czasu w ciagu tygodnia.
MockingSoul
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Pablo XIII » 2 mar 2011, 09:49 Re: gry fabularne

Odrobina czasu pewnie na tygodniu by sie znalazla, ale z tego co sie orientuje to Poszukiwacz ma treningi i jest w razie w wolny dopiero po 20. Maciek wczesniej niz 21 tez sie nigdzie nie wyrwie, Acid to juz kompletnie inna bajka jego ogranicza praca a raczej 2 ktore posiada wiec pewnie ma zwiazane rece. Zostaje ja ale zanim wroce z pracy i sie pozbieram do kupy to jest juz z regoly 18.

A na weekendzie mozna sie na spokojnie w knajpie spotkac napic piwa, zrelaksowac i nie myslec za bardzo o tym ze trzeba z rana do pracy sie zrywac. To tak w kwestii poznania sie i omowienia na luzno systemu, postaci etc.

W kazdym badz razie, ja rowniez nie mam specjalnych ograniczen czasowych wiec ewentualne decyzje sa uzaleznione od reszty ktora jest nieco bardziej zajeta obowiazkami domowymi/rodzinnymi/osobistymi etc.

BTW: Widze ze kolezanka gra w LOL-a. Zapraszam do friendsow, mozna bedzie razem pociupac. :)

Nick w LOLu: Draug
Ostatnio edytowano 2 mar 2011, 09:58 przez Pablo XIII, łącznie edytowano 1 raz
Pablo XIII
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 2 mar 2011, 09:55 Re: gry fabularne

No to w takim razie weekend brzmi najlepiej. Kojarzycie moze taki maly pubic Scruffy? Nie wiem jakie tam macie preferencje muzyczne, ale mam wrazenie, ze to moze byc rock i metal :P wiec jesli tak to tam moznaby sie spotkac.
Dobra, to niech pozostali PANOWIE wybiora sobie czas i my sie dostosujemy jak trzeba :)
A co do LoLa, to niezupelnie :) niewiele map mam za soba. Ogolnie to nie przepadam za pvp, bo zwykle, ze tak sie wyraze daje dupy. Chyba najlepiej mi szlo Sona, bo nie musialam zbytnio angazowac sie w walke, tylko dbac o swoich towarzyszy :P ale po za tym to nie warto mnie miec w druzynie, wierz mi :D
Ale jesli szukasz kogos do gry to zagadaj do mysticalhunter.
MockingSoul
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez poszukiwacz » 2 mar 2011, 17:23 Re: gry fabularne

Scruffy Murphys jak najbardziej tyle ze tam nie pogadamy. Za glosno tam w weekendy, a i stolik znalezc nie latwo jak zapewne wiesz.
poszukiwacz
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 2 mar 2011, 19:45 Re: gry fabularne

A faktycznie... nigdy właściwie tam nie byłam w weekend, dlatego zapomniałam o tym małym szkopule :D hehe więc jeśli nie scruffy to już nie wiem gdzie, bo nie znam żadnych innych miejscówek.
MockingSoul
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez poszukiwacz » 2 mar 2011, 19:51 Re: gry fabularne

3 z nas mieszka na erdingtonie wiec moze gdzies tutaj. Jest taki pub Charlie's Hall. Cos wymyslimy. Ja w piatek i tak odpadam. Masz juz podrecznik? Co myslisz o swiecie i zasadach. Jak dla mnie mechanika walki pogmatwana. Tak wiec powodzenia dla Pablo XIII, bo on pierwszy prowadzi....
P.S. swoja droga myslac o zaklepaniu kolejki do tej zaszczytnej funkcji, wolalbym prowadzic jako jeden z ostatnich :P
poszukiwacz
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Acid Drinker » 2 mar 2011, 22:05 Re: gry fabularne

poszukiwacz, mozesz prowadzic jako 3 od konca :P

Co do terminu to w tym tygodniu jestem wolny do 14 kazdego dnia :) ewentualnie po pracy, tak okolo 1:00 ;) W przyszlym baaardzo mi odpowiada piatek po 16, jesli chodzi o sesje.

Odezwe sie jutro lub pojutrze jak juz ogarne moja postac. A wlasnie....poszukiwacz...czym grasz? :P
Acid Drinker
Stały Bywalec

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez poszukiwacz » 3 mar 2011, 06:16 Re: gry fabularne

haha cos mi podpowiadalo ze ktos tak napisze:))) Co do postaci to zdecydowalem sie na zwiadowce z Ragady. Nastepny piatek tj 14.3.11 mi rowniez baaardzo pasuje, pozostaje czekac na odpowiedz reszty.
poszukiwacz
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Pablo XIII » 3 mar 2011, 07:47 Re: gry fabularne

14.03.11 to mi w poniedzialek wypada. No chyba ze planujesz wg. jakiegos chinskiego kalandarza. ;)

W kazdym badz razie piatek i mnie pasuje.

Robimy cos w ten weekend? Poszukiwacz piatek ci nie pasuje wiec moze sobota? jakies spotkanie w knajpie z Mockingsoul?

Chcialbym uniknac sytuacji w ktorej postacie sa twozone na 5 min przed sesja. Zreszta nie bede owijal w bawelne, taka sytuacja mi kompletnie nie odpowiada wiec w razie w dojdzie do tego iz przed sesja postac bedzie co najwyzej omowic a do odegrania beda co najwyzej jacys NPC-e.
Pablo XIII
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK