JAK przepisać mieszkanie

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez K.J. » 19 mar 2011, 13:00 JAK przepisać mieszkanie

Właśnie jak w temacie, jak przepisać mieszkanie w Polsce na kogoś? Chciałbym, żeby moja babcia przepisała na mnie mieszkanie, tylko oprócz notariusza co jest jeszcze potrzebne? Ona za bardzo nie może chodzić, ile kosztowałaby wizyta domowa i ile ogólnie by mnie to wyniosło? Czy ktoś wie może? Byłbym wdzięczny za pomoc.
K.J.
Stały Bywalec

Reputacja: 5
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 19 mar 2011, 22:17 Re: JAK przepisać mieszkanie

ja pierd0le......................

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez stefan1965 » 20 mar 2011, 17:45 Re: JAK przepisać mieszkanie

Pe ja też bym chciał. Podzielisz się?

stefan1965
Raczkujący

Reputacja: -3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karina78 » 20 mar 2011, 22:13 Re: JAK przepisać mieszkanie

jakis czas temu moja mama przepisala na mnie mieszkanie w formie darowizny. Notariusz kasuje jakis procent od kwoty na jaka bylo wycenione mieszkanie,oraz pobiera takse notarialna.Mysle tez ze napewno nie bedzie problemu z tym zeby przyjechal do domu...notariusz u ktorego ja zalatwialam sprawe kasowal za dojazd do klienta 100 zl. Jedynym dokumentem jaki potrzebowalam to akt wlasnosci mieszkania,kiedy nalezalo jeszcze do mojej mamy i dowody osobiste.

karina78
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Powrót do MIESZKANIE