Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 mar 2011, 19:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

korbobor, gratulacje :) dasz rade moze dobrniesz do konca:))))pozdrawiam
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez korbobor » 20 mar 2011, 21:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 pewnie masz racje :-)
Może i dam radę w końcu mam jeszcze parę miesięcy przed sobą ;)
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 21 mar 2011, 13:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

korbobor,gratuluje :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez korbobor » 21 mar 2011, 13:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziękuje bardzo :mrgreen:
A tak przy okazji to czy któraś w Was miała jakiekolwiek doświadczenia z Birmingham Women's Hospital ?
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez umisiak » 21 mar 2011, 14:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc Dziewczyny, jestem dziś dzień po terminie i zniecierpliwienie dopada mnie okrutne... Przyszłam się Wam wyżalić ;)

umisiak
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiulika » 29 mar 2011, 20:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny, jako że zostało mi tylko 9 tyg do porodu, postanowiłam zacząć kompletować wyprawkę dla dzidziusia... Przyznam się szczerze że jeszcze nie mam kompletnie nic. Ale w związku z zakupami mam takie pytanie, jakie polecacie kosmetyki dla noworodka? Jakoś zawsze w oczy rzuca mi się johnsons baby, ale wolałabym uniknąć tych kosmetyków bo wiem że uczulają (moja córeczka nie mogła używac kosmetyków tej firmy). Przy pierwszym dziecku używałam nivea baby i uważam że są to najlepsze kosmetyki, jednak niestety nie widzialam ich w anglii... No chyba że przeoczyłam ten fakt i któras z dziewczyn wie gdzie mogę je kupić, albo może doradzicie mi jakies inne kosmetyki :)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 29 mar 2011, 20:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, ale zlecialo :) Co do kosmetykow to zadnych z tutejszych nie moge polecic dla takiego malenstwa ale nivea baby napewno mozesz kupic w pl aptekach internetowych, jest tutaj takich mnostwo, wrzuc w google "polska apteka w uk" i wybierz ktora Ci odpowiada
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 mar 2011, 22:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, ja dla swojego malego uzywam johnsona ale wczesniej uzywalam Ojlatum, z tego co wiem nie powinny uczulac. ojlatum uzywalam od razu po urodzeniu, a z czasem przerzucilam sie na johnsona.
Ojlatum sa super po porodzie ,moj maly mial strasznie sucha luszczaca sie skore. kapalam go w ojlatum i smarowalam kremem i szyciutko zeszlo.
kosmetyki sa bezzapachowe.
http://www.boots.com/en/Oilatum-Junior- ... mula_7518/
http://www.boots.com/en/Oilatum-Junior- ... ml_846527/ te kosmetyki znowu polecila mi kolezanka i kuzynka bo uzywaly dla swoich dzieci, u mnie rowniez sie sprawdzilo.

jesli chodzi o kosmetyki do pielegnacji pupy to od malego uzywam pudru johnsona i sporadycznie bepanthen jak widze lekkie zaczerwienienie.Maly przez rok mial odpazona pupe tylko raz i po bepanthenie od razu zniklo.
dla mnie najgorszy byl rozreklamowany sudocrem, tlusty ciezko go domyc skora nie oddycha po 2 dniach dalam sobie spokoj.

Jesli koniecznie chcesz polskie kosmetyki to sprowadz sobie zapas z Polski :)kurierem jedna opcja 32kg za 23 funty, lub druga opcja np 10 kg za 15 funtow+1unt za kazdy nastepny 1 kg.
oczywiscie bardziej oplaca sie pierwsza opcja ; )( britport.net)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 30 mar 2011, 19:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzięki za odpowiedz ;)

ewela119, oj zleciało... Ale czytałam że Ty niedługo też będziesz miała dzidziusia :) Gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko było ok ;) :)

Widzę że tylko te dwie marki wchodzą w gre :) Pewnie narazie zakupuię johnsona, a najwyzej jakby cos było nie tak, to poproszę mame o paczke z polskimi kosmetykami ;)

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 10:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, jak juz Bogini wspominala fajne sa kosmetyki Oilatum badz E45 ktorych ja teraz uzywam dla swojej malej (chociaz juz wcale nie jest taka mala :) ) A jesli chodzi o polskie kosmetyki to moim zdaniem lepsza opcja jest skorzystanie z internetowej apteki tutaj, logujesz sie za darmo i trwa to 5 min, ceny nie sa wysrubowane i najczesciej jak zamowisz towaru na okreslona kwote, tez niezbyt wygorowana przesylke masz gratis, ja zamawialam kiedys z jakiejs apteki z Londynu to 2 dni pozniej juz mialam swoje rzeczy. A tak musisz prosic mame zeby poszla kupic, pozniej jeszcze placisz za wysylke, czekasz kolo tyg i musisz uzbierac conajmniej 10 kg, no chyba ze mama zapakuje Ci cos jeszcze bo samych kosmetykow to sporo by musialo byc, ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie.

No ja to jeszcze nie tak szybko, termin mam na 3 listopada dopiero. Kalkulator w necie tyg ciazy mi wyliczyl na 11 obecnie, bylam w pl przychodni ponad 2 tyg temu to wtedy lekarz mi wyliczyl ze to 8 tydz a dzis poszlam do poloznej i ona mi powiedziala ze teraz jest 9 wiec juz sie pogubilam normalnie w tych tyg :roll: Ale mniejsza z tym :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez korbobor » 31 mar 2011, 18:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, coś się zdecydować nie mogą :) Ja według wyliczeń kalkulatora, lekarzy i położnej jestem w 11 tyg a od jutra zaczynam 12 . Termin mam na 21 października :wink:
i terminowo to jest między nami ok 1,5 tyg różnicy więc chyba wychodzi na to ,że jesteś w 10tygodniu :smile: Super bo bałam się, że nie będzie tu nikogo w podobnym terminie :)
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 31 mar 2011, 19:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, korbobor, i nawet niedaleko siebie mieszkacie :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 20:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Faktycznie :) Co prawda po drugiej stronie miasta ale to i tak blizej niz wiekszosc z uzytkownikow tego forum :)

korbobor, na jaki szpital sie zdecydowalas? Ja dzis ku wielkiemu oburzeniu pielegniarki wybralam szpital w Warwick. Do Uniwersity Hospital na Walsgrave po ostatnich moich przygodach na ginekologii wolami mnie nie zaciagna chocbym miala rodzic na ulicy :roll: Uprzedzajac odpowiedzi wiem ze ginekologia i poloznictwo to 2 rozne oddzialy, niechec mi pozostala

A w ogole to jaka tlumaczka moja (z councilu) dzisiaj dala plame to masakra, byla mowa o badaniu na zespol downa u dziecka, czyli badanie krwi i badanie usg przeziernosci karku, co moja tlumaczka przetlumaczyla mi tak ze wbija mi igle w kark i beda pobierac moj plyn rdzeniowy do badania, wystraszyla mnie tym tak ze malo nie zrezygnowalam, dopiero w domu doczytalam na czym to polega i sie uspokoilam, nawet sie troche usmialam :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 31 mar 2011, 20:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, jeśli chodzi o mnie to pewnie i bym zamowila z tej apteki :) ale jak moj ślubny sie dowie ze specjalnie kupuje polskie kosmetyki to stwierdzi ze oszalalam juz do konca ;)) pewnie kupie oilatum badz johnsonsa. Zreszta moja mama przyjedzie zaraz jak urodze, wiec wrazie czego zaopatrzy mnie w najwazniejsze kosmetyki... zreszta razem z moja tesciowa ostatnio szaleja i tylko szukaja okazji co by tu kupic i przywiezc... (moja tesciowa nazbyt czesto nas odwiedza...)

jeśli chodzi o termin porodu to nigy sie nie trafi w 100% :) na poczatku mialam na 26 czerwca wg GP co wydalo mi sie dziwne bo doskonale wiedzialam kiedy zaszlam w ciąże :) Potem polozna wyliczyla mi na 19 czerwca, a na usg wyszlo ze jest to 9... ja kozystalam z tego kalkulatora, http://dziecko.haczewski.pl/ i on wyliczyl mi dokladnie tak jak wyszlo na skanie.

A jak się czujecie?? ;)

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 21:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, zapomnialam jeszcze o najlatwiejszej opcji kupna kosmetykow, poprostu w polskim sklepie, praktycznie we wszystkich spozywczakach maja podstawowe polskie kosmetyki. Ja swojej corce uzywalam na poczatku wylacznie mydelka i oliwki bambino bo bardzo mi sie podobal ten zapach :) I tylko tyle tych kosmetykow bylo bo ja osobiscie uwazam ze im mniej tym lepiej.

Ja czuje sie fatalnie o czym pisalam juz w innym babskim temacie, mam ciagle mdlosci i zawroty glowy co jest najgorsze :/ Ale jakos moze dam rade ;)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona