Spawanie aluminium pilne metoda TIG

Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;

PostNapisane przez Guest » 15 maja 2011, 18:11 Spawanie aluminium pilne metoda TIG

Poszukuje warsztatu lub osoby, ktora zajmuje sie takimi rzeczami. Rozebralem silnik w swoim aucie i musze pospawac jedna czesc, a pilne bo auto musze koniecznie poskladac bo we wtorek rano musze czyms jechac do pracy. Takze jesli ktos tym sie zajmuje lub zna osobe ktora robi takie rzeczy prosze o kontak w temacie lub na pw. Dzieki
Ostatnio edytowano 15 maja 2011, 19:57 przez Guest, łącznie edytowano 1 raz

Guest

MężczyznaPostNapisane przez adasiek99 » 15 maja 2011, 19:33 Re: Spawanie aluminium pilne

ja przzyłączam sie do prośby, chodzi jednak o spawanie przedłużnicy, jakby co to prosze o odpowiedz tu lub na pw..

adasiek99
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 15 maja 2011, 20:07 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

Ale w twoim przypadku chodzi raczej o metode MIG MAG z tym to raczej nie ma problemu raczej wiekszosc mechanikow ma migomat. W moim przypadku to z Migiem nie mial bym problemu w pracy bym to zrobil ale z TIGIEM jest juz lipa w mojej poprzedniej pracy spawali TIGIEM ale tam to pojade juz w ostatecznosci

Guest

PostNapisane przez KA i PE » 15 maja 2011, 21:12 Re: Spawanie aluminium pilne

adasiek99 napisał(a):ja przzyłączam sie do prośby, chodzi jednak o spawanie przedłużnicy, jakby co to prosze o odpowiedz tu lub na pw..

czyli, ze masz kombi tak? bo przedluznice sa tylko w takich przedluzanych samochodach.

pozdr
pe

KA i PE

-3

PostNapisane przez Guest » 15 maja 2011, 22:00 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

Ty jak zwykle musisz sie wtracac choc nic do powiedzenia nie masz. Temat toczy sie o spawaniu roznymi metodami ale ciagle o spawaniu. To co adasiek99 chce sobie pospawac raczej jest malo warzne czy rame od roweru, "przedluznice", czy co kolwiek innego (chce to zespawac i szuka czlowieka, ktory to zrobi i o tym jest temat) jeszcze bym zrozumial jak bys zapytal z jakiego materialu jest wykonana ta czesc to by oznaczalo, ze chcesz pomoc. Ale przyszedles tu sobie popisac bo Ci sie nudzi. Robisz jak zawsze bajzel w temacie, a zaraz temat bedzie nadawal sie tylko do kosza bo przyjdzie jeszcze kilka osob i bedzie rozmowa o przedluznicy, a nie o spawaniu. DZIEKI

Guest

MężczyznaPostNapisane przez adasiek99 » 16 maja 2011, 08:01 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

ja mam punto,mechanik co mi przy nim robil powiedzial ze "przedluznice trzeba pospawac" a punto to nie kombii to juz nie wiem:P:P, nie wiem z czego to jest zrobione jestem zielony,jezeli ktos sie orientuje o co chodzi to proszę o kontakt najlepiej na pw zeby tu nie zasmiecac..pzdr

adasiek99
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 16 maja 2011, 15:24 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

xxxx napisał(a):(...) Robisz jak zawsze bajzel w temacie, (...)

No, ale dzięki temu bajzlowi autor postu się dowiedział, że może jednak jest robiony w bambuko :D
A to, że się podpiął pod Twój wątek... bywa.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 16 maja 2011, 17:47 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

ja nie mam pretensji do adasiek99 (zreszta nie mam do nikogo pretensji) ale w wiekszosci tematow jest pisane nie na temat i zawsze przez te same osoby. Adasiek dowiedz sie najlepiej z jakiego matrialu jest wykonane to co chcesz pospawac i o jaka metode chodzi jesli o metode MIG to znam osobe, ktora robi takie rzeczy, ale odrazu mowie, ze ja nigdy nie widzialem jak on spawa kiedys pracowalismy razem ale na maszynie CNC

Guest

PostNapisane przez Guest » 16 maja 2011, 20:12 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

xxxx napisał(a): kiedys pracowalismy razem ale na maszynie CNC

kolego to ja widze, ze ty niezle oblatany jestes, to jaka to ta maszyna CNC byla? bo tu akurat na moj dzial trafiles :) tu pracujesz na cnc, w innym temacie jestes oblatany o autach a jeszcze w innym szukasz pracy w tulipie na pakowaniu miesa, masz tyle etatow czy we wszystkim jestes tak dobry, ze sie zdecydowac nie mozesz? :)

Guest

-1

PostNapisane przez Guest » 17 maja 2011, 12:14 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

Oczywiscie to jest wypowiedz o spawaniu TIGIEM. Temat itak juz jest zasmiecony wiec Ci odpowiem

Wejdz na temat o Tulipie i sobie poczytaj co tam napisalem to odpowiedz bedziesz mial gotowa. W autach moze jestem oblatany moze nie motoryzacja to moja pasja poza tym jeszcze w Polsce handlowalem samochodami. Co do mechaniki samochodowej moj tato jest mechanikiem i mial wlasna firme lubialem zu pomagac i tak sie nauczylem wiec przy autach robie sobie wszystko sam bo jak wiadomo zasady pracy silnika itd nie zmienily sie od lat wystarczy wejsc na forum i poczytac to i owo co pisza ludzie na temat danego modelu.

Co do CNC to byla pieciosiowka. Zreszta dzisiaj nadal pracuje na CNC w firmie JCB chyba wiesz co to. Przy CNC trzyma mnie kasa. O tym, ze jak Ty to powiedziales trafilem w Twoj dzial nie da sie nie zauwazyc na forum. Zreszta pisal kiedys do mnie chlopak, ktory byl zwyklym operatorem (zaladowac maszyne przycisk "start" i wyciagnac gotowe yo jego obowiazki byly) a chcial pracowac jak operator ustawiacz i najpierw Ciebie pytal o rade to z poslogiwania sie mikrometrem zrobiles cytuje jego slowa "umiejetnosc nie wiele latwiejsza od kierowaniem rakieta kosmiczna" .

A tak przez chwile na temat jesli kiedysv potrzebowal by ktos pospawac jakies aluminium to panowie z tego warsztatu mi pomogli http://bham.pl/directory/POLSKI-WARSZTA ... ngham.html

Guest

PostNapisane przez KA i PE » 22 maja 2011, 21:45 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

szkoda ze w szerokiej gamie swoich umiejetnosci i talentow nie uznales za stosowne zainteresowac sie podstawowymi zasadami ortografii. proponuje popracowac nieco nad tym, bedzisz wtedy odbierany nieco powazniej.

pozdrawiam
pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 22 maja 2011, 22:49 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

skoro wątek i tak stracił już dziewictwo,
to pozwolę sobie na słów kilka nie w temacie,

XXXX,
nie mówię, że nie masz racji,
ale nie o to chodzi by być śmiertelnie poważnym,
więc się tak strasznie nie czepiaj,

PE,
no i skucha,
jak się czepiasz gościa o ortografię,
to znaczy, że....
:mrgreen:

w temacie dodam,
że tak jak XXXX polecam polski warsztat M&G na Viaduct Street,
jak nawet sami czegoś nie robią, to doradzą
pozdro

ps. Adasiek99 nic się nie martw o to przedłużanie Punto,
zapewne chodziło o podłużnice :mrgreen:
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez krisbrumm » 4 cze 2011, 17:50 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

nie ma takiego elementu jak przedłużnica, ale za to jest element podłużnica.I to w każdym aucie z nadwoziem samonośnym.
Do rzeczy: ja aluminium spawałem w takiej małej firmie spawalniczej na Mount St na Aston, w Dunton Trading estate. I byłem zadowolony i z jakości, i z ceny (wzięli "moje" spawanie na "fuchę", bez faktur, itd).Spawana była głowica samochodu wyczynowego (do drag racing'u) i była to modyfikacja.Zrobili bardzo dobrze; nigdy nie pękło.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputacja: 75
Poczciwy

PostNapisane przez Guest » 25 cze 2011, 15:38 Re: Spawanie aluminium pilne metoda TIG

KA i PE skoro Ci tak przeszkadza moja ortografia to dlaczego czytasz moje wypowiedzi. Wiesz jakos nie licze sie z opinia ludzi, ktorzy oceniaja ludzi po tym w co sie ubieraja albo jaki maja samochod. Wiec sam sobie odpowiedz gdzie mam Twoje zdanie

Guest