malaroksi napisał(a):Muszę się pochwalić wynikiem :) teraz nie kumam dlaczego rano muli mi neta a wieczorem śmiga na pełnych obrotach :|
Bardzo ładny wynik, ja jestem ciekaw kiedy mi zwiększą Upload do 1Mb... Co do Twoich prędkości mam chyba na to odpowiedź, powiedz mi czy dużo ściągasz z neta różnych rzeczy filmy, muzyka etc.? bo nie wiem czy słyszałaś o tym ale Virgin ma ograniczenia w ciągu dnia i popołudnia... poniżej zamieszczam tabele tak dla jasności, zaznaczyłem na czerwono pakiet L 10Mb, który aktualnie posiadam nie wiem jak to tam jest u was :)
***Cable traffic management policy ***
Więcej informacji na temat ograniczeń znajdziecie w tym linku - klikbogini8 napisał(a):u mnie im pozniej tym gorzej ;/
Być może spadek prędkości jest spowodowany przekroczonym limitem, wtedy prędkość internetu spada do około 2.5Mb... troszkę to nie fair kiedyś tego nie było ale gdyby nie ograniczenia to wydaje mi się, że sieć była by za bardzo przeciążona i każdy wtedy by miał problemy z netem, dziwie się, że w Polsce nie mają takich ograniczeń :065: i nawet Upload mają lepszy niż my tutaj w Anglii... aż dziwne na prawdę, ale ja się na sieciach za bardzo nie znam więc nie będę się tutaj rozpisywał być może czegoś nie wiem w ogóle Anglia potrafi zaskakiwać więc tutaj to nic nowego :D
W ogóle to dzisiaj się zagalopowałem i zapomniałem o tych limitach... i teraz muszę czekać do 15stej.. aż mi się prędkość wyreguluje grr... :x zresztą sami zobaczcie jak to wygląda niby 10Mb a po przekroczeniu limitu 3GB prędkość neta spada gwałtownie :x
Przykład:
Mam nadzieję, że wam troszkę rozjaśniłem w czym polega problem, sam się dowiedziałem kiedyś tam o tych ograniczeniach a niby w umowie jest Unlimited hehe :wink:
Pozdrawiam.