Wideokonferencje- co zamiast skype?

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez zmielna » 25 maja 2011, 20:16 Re: Wideokonferencje- co zamiast skype?

Wtrace 2 grosze, Skype dziala na zasadach peer 2 peer wiec im wiecej ludzi to teoretycznie lepsza jakos polaczenia a wiec argument o "przeludnieniu" nie ma sensu :-)
http://www.skype.com/intl/en-us/support ... explained/
Aha, no i jesli zostawiasz Skype'a wlaczonego to tez mozesz brac udzial w rutowaniu polaczen innych uzytkownikow, a to tez moze zzerac lacze - wiec lepiej Skype wylaczac jak sie nie uzywa.

Wazna jest jak juz ktos wspomnial jakos polaczenia po OBYDWU stronach druta, cudow nie ma.

HTH :-)
zmielna
Rozeznany

Reputacja: 14
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 25 maja 2011, 21:46 Re: Wideokonferencje- co zamiast skype?

malaroksi, o kurde tylko pozazdroscic:/ u mnie im pozniej tym gorzej ;/ Obrazek
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Sebool_uk » 26 maja 2011, 11:43 Re: Wideokonferencje- co zamiast skype?

malaroksi napisał(a):Muszę się pochwalić wynikiem :) teraz nie kumam dlaczego rano muli mi neta a wieczorem śmiga na pełnych obrotach :|
Bardzo ładny wynik, ja jestem ciekaw kiedy mi zwiększą Upload do 1Mb... Co do Twoich prędkości mam chyba na to odpowiedź, powiedz mi czy dużo ściągasz z neta różnych rzeczy filmy, muzyka etc.? bo nie wiem czy słyszałaś o tym ale Virgin ma ograniczenia w ciągu dnia i popołudnia... poniżej zamieszczam tabele tak dla jasności, zaznaczyłem na czerwono pakiet L 10Mb, który aktualnie posiadam nie wiem jak to tam jest u was :)

***Cable traffic management policy ***

Obrazek

Więcej informacji na temat ograniczeń znajdziecie w tym linku - klik

bogini8 napisał(a):u mnie im pozniej tym gorzej ;/

Być może spadek prędkości jest spowodowany przekroczonym limitem, wtedy prędkość internetu spada do około 2.5Mb... troszkę to nie fair kiedyś tego nie było ale gdyby nie ograniczenia to wydaje mi się, że sieć była by za bardzo przeciążona i każdy wtedy by miał problemy z netem, dziwie się, że w Polsce nie mają takich ograniczeń :065: i nawet Upload mają lepszy niż my tutaj w Anglii... aż dziwne na prawdę, ale ja się na sieciach za bardzo nie znam więc nie będę się tutaj rozpisywał być może czegoś nie wiem w ogóle Anglia potrafi zaskakiwać więc tutaj to nic nowego :D

W ogóle to dzisiaj się zagalopowałem i zapomniałem o tych limitach... i teraz muszę czekać do 15stej.. aż mi się prędkość wyreguluje grr... :x zresztą sami zobaczcie jak to wygląda niby 10Mb a po przekroczeniu limitu 3GB prędkość neta spada gwałtownie :x

Przykład:
Obrazek

Mam nadzieję, że wam troszkę rozjaśniłem w czym polega problem, sam się dowiedziałem kiedyś tam o tych ograniczeniach a niby w umowie jest Unlimited hehe :wink:

Pozdrawiam.
Sebool_uk
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 maja 2011, 15:21 Re: Wideokonferencje- co zamiast skype?

Sebool_uk, ale ja kompletnmi nic nie sciagam:( siedze na fb,ebayu,nk,poczte sprawdzam,czasem YT albo jakis film na necie obejrze..na bham siedze :))) nic nie kumam w takim razie. czy ogladanie filmow moze tak to spowalniac?

Dodano: -- 26 maja 2011, o 15:23 --

tez mam pakiet L, czy na to moga miec tez wplyw 2 wlaczone laptopy jednoczesnie?

Dodano: -- 26 maja 2011, o 15:25 --

Obrazek ciagle tak samo...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez ProcedeR » 29 maja 2011, 22:54 Re: Wideokonferencje- co zamiast skype?

bogini8,

Jeśli masz internet z limitem danych, to siedzenie na takich stronkach oczywiście, że ci `zżera` megabajty, ale przegladanie stron czy typu nk, fb nieznacznie.
Z kolei np ogladanie filmów w internecie już sporo ( załóżmy jeden film z 700 mb, czyli prawie 1 GB )
Tak samo na skypie, same rozmowy prawie nic, z kolei juz obraz z kamerki [ rozmowa wideo ] to juz także więcej ..

I po prostu po przekroczeniu limitu, spada Ci strasznie predkosc internetu...
ProcedeR
Początkujący

Reputacja: -1
Neutralny

Poprzednia strona