Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym
Anastazja napisał(a):ewela wyluzuj troche :D Malo to krzywd muzulmanie swiatu zrobili? A tu jakos wiekszej krzywdy nie widze :roll:

Czyli ze im sie nalezalo bo gdzies tam grupa jakis skrzywionych ekstremistow cos zmajstrowala? Wiec teraz wolno calej spolecznosci wszelkie swinstwa robic? A wszystkie inne wyznania to sa w porzadku i nigdy nikomu nikt krzywdy nie zrobil? Hmmm, dziwne, pamietam z lekcji historii jak to kiedys i chrzescijanie "Ogniem i mieczem" nawracali no ale to przeciez dawno bylo i nieistotne jest.

Moze ja dziwna jestem bo wychodze z zalozenia "nie czyn drugiemu co Tobie niemile" a kawal padliny w butach nie bylby dla mnie smieszny mimo ze nie mam nic przeciwko schabowemu na talerzu.
Widze ze chyba tylko testowy zrozumial o co mi chodzi :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):Wiec teraz wolno calej spolecznosci wszelkie swinstwa robic?

Tak ewela masz racje to bylo swinstwo w pelnym slowa tego znaczeniu :D
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

swinstwo swinstwem, ale troche swini w butach im nie zaszkodzilo ;P
Status89
Raczkujący

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 cze 2011, 12:27 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

testowy napisał(a):której przyszło żyć tutaj i która chce budować w tym kraju swoją przyszłość,
a spotyka się z aktami niechęci...
pod warunkiem ze nie chce sie zrobic na sile panstwa w panstwie... oni sie czuja bardziej u siebie od samych anglikow....a jakby nie bylo to wszyscy jestesmy tutaj tylko(albo az)goscmi...
testowy napisał(a):bo jeżeli nikomu większa krzywda się nie stała,
to możemy się spokojnie pośmiać,
otototo :)
pozatym oni uznaja tylko swoja kulture... czemu jest tak ze :
u ci..a pracuja polacy i ci..a...ci..a zawsze dostanie wolne na swoje modly czy swieta...a polak w wigilie musi biec do roboty.... oni tylko zawsze sa biedni i poszkodowani... i ze wszystkiego zrobia rasizm i nietolerancje...czemu to nie dziala w druga strone....
na szczescie nie mam ,,przyjemnosci,, pracowac z takowymi u siebie w firmie ... sami anglicy i jedna hinduska :)

Dodano: -- 9 cze 2011, o 12:30 --

ewela119 napisał(a):A wszystkie inne wyznania to sa w porzadku i nigdy nikomu nikt krzywdy nie zrobil?
now lasnie wg nich to tylko ich wyznanie jest w porzadku...pryzklad podalam wyzej...
ja nie uwazam tej sytuacji za nic smiesznego ale tragedia tez sie nie stala..nikomu krzywda sie nie stala...bynajmniej nie wieksza niz oni sami czynia swym zachowaniem wkolo...

Dodano: -- 9 cze 2011, o 12:31 --

i ja tam do ich wyznania nic nie mam tylko czemu to wlasnie oni maja prawo do robienia sobie przerw i wolnego kiedy im sie podoba ..bo wlasnie to wg nich ich wyznanie jest najwazniejsze...i nie patrza na nikogo wokol...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):(...) tylko czemu to wlasnie oni maja prawo do robienia sobie przerw i wolnego kiedy im sie podoba (...)

Bo sobie to wywalczyli?
A z tym "kiedy im się podoba" to bym dyskutował.
Przejdź na islam, też będziesz miała przerwy ... na modlitw :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 9 cze 2011, 15:23 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Po co tu dorabiać ideologię. Jednych to śmieszy, innych nie. Podobnie jak jednym podoba się humor rodem z "Głupi i głupszy", a innych śmieszą nieśmieszne polskie komedie romantyczne.

Ostatnio też przecież była afera bo reprezentantek Iranu w Pilce Noznej nie dopuszczono do meczu o awans do Igrzysk Olimpijskich w Londynie, bo chciały grać w dresach i nakryciach głowy. I też oczywiście oburzonie, bo przecież przepisy FIFA je dyskryminują. Komedia. A do broniących ich religii spójrzcie sobie na poniższą galerię jak wyglądał Iran (i kobiety tam), przed rewolucją islamską:

http://www.pagef30.com/2009/04/iran-in- ... ution.html

Źle mieli?

monique
Rozeznany

Reputacja: 34
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 cze 2011, 15:39 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

monique napisał(a):http://www.pagef30.com/2009/04/iran-in- ... ution.html

Źle mieli?
ostrooo.....az mi szczena opadla..i po co tak blaznowac?i napewno te wszystlie kobiety byly 1000 razy bardziej szczesliwe niz te obecmne poowijane w belke carnego materialu w lato...

AdamBoltryk napisał(a):rzejdź na islam, też będziesz miała przerwy ... na modlitw
oj tak juz bys chcial :-)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Agaa » 10 cze 2011, 14:43 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ewela119 napisał(a):
Anastazja napisał(a):ewela wyluzuj troche :D Malo to krzywd muzulmanie swiatu zrobili? A tu jakos wiekszej krzywdy nie widze :roll:

Czyli ze im sie nalezalo bo gdzies tam grupa jakis skrzywionych ekstremistow cos zmajstrowala? Wiec teraz wolno calej spolecznosci wszelkie swinstwa robic? A wszystkie inne wyznania to sa w porzadku i nigdy nikomu nikt krzywdy nie zrobil? Hmmm, dziwne, pamietam z lekcji historii jak to kiedys i chrzescijanie "Ogniem i mieczem" nawracali no ale to przeciez dawno bylo i nieistotne jest.

Moze ja dziwna jestem bo wychodze z zalozenia "nie czyn drugiemu co Tobie niemile" a kawal padliny w butach nie bylby dla mnie smieszny mimo ze nie mam nic przeciwko schabowemu na talerzu.
Widze ze chyba tylko testowy zrozumial o co mi chodzi :roll:

O! wielka milosniczka islamu is back!

Jak tam koran? przeczytany do konca, czy sie znudzilo w polowie?

Niektorzy ludzie maja niezly cyrk w glowie...

Jak jakis muslim znajacy polski by tu wszedl to by niezla mine zrobil...

'Hej... Abdul, tu na tym forum innowiercow jest jakas ******* co nas broni, myslisz ze da rade znalesc wiecej takich *******? hehe'

Agaa
Początkujący

Reputacja: -6
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 10 cze 2011, 16:34 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Twoja wypowiedz jest tak zalosna ze nawet nie chce mi sie jej komentowac. Zaczynam podejrzewac ze jakis podpalany lovelas mocno Ci zalazl za skore puszczajac kantem, bo nie wiem jak inaczej interpretowac to ze na 26 Twoich postow moze ze 2 nie dotycza obrazania muzulmanow i islamu. Ja rozumiem ze ktos moze byc uprzedzony ale zeby az tak to chyba nie do konca jest normalne, radze skonsultowac to ze spelcjalista albo nie uzewnetrzniac sie zbyt mocno z takimi pogladami mieszkajac w tym panstwie bo kiedys naprawde bolesnie moze sie to dla Ciebie skonczyc biorac pod uwage ze wszelkie przejawy rasizmu w tym kraju sa surowo karane przez wymiar sprawiedliwosci.
Jakbys czasami zmienila temat swoich wypowiedzi to byc moze bylabys powazniejszym 'kompanem' w dyskusji, poki co pokazujesz ze jestes tak ograniczona ze nie warto sie wdawac w zadna dyskusje
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 10 cze 2011, 16:54 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

AdamBoltryk napisał(a):Przejdź na islam, też będziesz miała przerwy ... na modlitw

nie musi przechodzic na islam, wystarczy, ze jest chrzescijanka i chce "dzien swiety swiecic"... i co? pstro. wiekszosc chrzescijan musi pracowac w niedziele...

a ogolnie artykul zabawny. juz sobie wyobrazam podpitego pana Knowlsa z szynka z Lidla, jak pakuje ja do buciorow :lol:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 10 cze 2011, 17:07 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

AdamBoltryk napisał(a):Przejdź na islam, też będziesz miała przerwy
a czemu mam przechodzic? przeciez wszyscy sa rowni nie prawdaz? to powinny wszystkich obowiazywac takie same zasady tak? tylko chodzi o to ze oni tak sie zmrowili ze kazdego skarza za co sie da i wszedzie sie dopatruja nietolerancji...a tu pewien pan im dopiero pokazal co to jest rasizm i nie tolerancja.. teraz moga byc naprawde oburzeni..
bo jak nazwiesz ci***ak ci***ak albo murzyna czarnuchem to jest wielka nietolerancja ale bialego bialasem czy innym to mozna...
agg napisał(a):nie musi przechodzic na islam, wystarczy, ze jest chrzescijanka i chce "dzien swiety swiecic"... i co? pstro. wiekszosc chrzescijan musi pracowac w niedziele...
no wlasnie o to chodzi w niedziele.. w wigilie itp itd....

Dodano: -- 10 cze 2011, o 17:08 --

agg napisał(a):a ogolnie artykul zabawny. juz sobie wyobrazam podpitego pana Knowlsa z szynka z Lidla, jak pakuje ja do buciorow
no trzeba przyznac ze pomyslowosci mu nie brak .. teraz w zemscie oni angikom piwo z pubow ukradna ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 10 cze 2011, 18:07 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

agg napisał(a):
AdamBoltryk napisał(a):Przejdź na islam, też będziesz miała przerwy ... na modlitw

nie musi przechodzic na islam, wystarczy, ze jest chrzescijanka i chce "dzien swiety swiecic"... i co? pstro.:

czy ty pracujesz, ze mozesz wyowiedziec sie na ten temat? bo z tego co zaslyszalem to z benefitow zyjesz...

Guest

-3

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 10 cze 2011, 18:10 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Draco, do kogo pijesz...? ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez en3531 » 10 cze 2011, 19:46 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Tak więc co do wiary nie powinno sie dyskutować ^^ każdy wierzy w co zechce, przejdzie na co zechce wszystko zalezy od nas samych :P ja np nie jestem ani Katolikiem ani Chrzescijaninem,ani Muzułmanienm ani Buddystam a co najlepsze też nie ateistą,wierze jedynie ze coś tam jest co ciągle mi podkłada noge w życiu ale kiedyś na to trafie :D i utne pogaedke w 4 coś xD:) eh bogini8 warto pamiętać że biały jest zawsze w ... robiony takie uprzedzenie ludzi nic nie zrobisz.
en3531
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 10 cze 2011, 23:28 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Z tego co kojarze to wszystkie supermarkety i tym podobne sa zamykane w niedziele o wiele wczesniej niz zwykle, w Wielkanocna Niedziele i Poniedzialek, w Swieta Bozego Narodzenia i wszelkie inne bank holiday tez jest pozamykane a chyba akurat wtedy nie przypadaja zadne muzulmanskie swieta? Bo oni zazwyczaj wtedy normalnie pracuja w swoich sklepach i innych 'biznesach', skad wiec pretensje ze oni w swoje swieta nie pracuja? Moze to ze oni maja przerwy na swoje modly wynika z tego ze oni po prostu sa bardziej religijni? Pomijajac nas Polakow ktorzy w wiekszosci sa chetni pracowac w niedziele i swieta bo zazwyczaj jest wieksza stawka to popatrzmy na angoli ktorzy w niedziele i swieta zamiast isc sie modlic leza do pubu zalac pale a wszelkie koscioly swieca pustkami, to co sie dziwic ze oni nie walczyli o przerwy na modly bo przeciez oni po prostu sie nie modla, zastanawiam sie czy w ogole znaja jakies modlitwy. Nie spotkalam tez nigdy zadnego Polaka (z wyjatkiem mojej babci i jej kolezanek czyli ludzi ktorzy juz sa na emeryturach od kilku dobrych lat) ktory o 12 w poludnie rzucalby wszystko by isc odmowic Aniol Panski
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK