Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

PostNapisane przez Guest » 11 cze 2011, 05:53 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ewela119, tak w tej wypowiedzi masz racje, ale nie zapominaj, ze oni sa w tym kraju tylko goscinnie. wiec dlaczego mieli by budowac na kazdym rogu meczety i narzucac swoje przerwy? jesli ty pojedziesz do pracy do nich to pozwola tobie wybudowac kosciol i zrobic niedziele dniem wolnym?

Guest

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 11 cze 2011, 08:07 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

No niezly kawal im facet wycial :D hahaha
Oni nas nazywaja "swiniojadami" i mowia,ze jestesmy nieczysci bo zjadamy brudne mieso.Niedawno wlasnie byl taki program w tv gdzie sie muzulmanin wypowiadal,otwarcie mowil co sadzi o innych wiarach,to co oni sadza o nas to sie w glowie nie miesci.Tylko oni sie licza,tylko oni zostana zbawieni a inne wiary to smiecie.Dopuki nie obejrzalam tego programu jakos ich tolerowalam,w ogole nigdy nic nie mialam do nich naprawde.Czasami tylko mnie irytowalo ich zachowanie.Ale teraz wierzcie mi jak widze taka zakamuflowana" ninje" to mam ochote jej te szmaty z geby zerwac,Chodzace pepki swiata.
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 cze 2011, 09:36 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Ale tak przeciez ma kazda wiara, religia, katolicy twierdza ze ich jest najlepsza i jak przyjdzie koniec swiata to Jezus ocali katolikow, muzulmanie wierza ze ich Allah ocali itd. Kazda religia ma swojego boga i kaplani przekonuja ze wlasnie to wyznanie jest najwlasciwsze, nie widzialam jeszcze ksiedza katolickiego ktory by mowil ze wszystkie religie sa ok i nie ma znaczenia do ktorego kosciola sie nalezy, dla katolikow innowiercy tez sa 'gorsi'. Wszyscy patrza krytycznie na muzulmanow i ich wierzenia, przekonania, ale jak sie dobrze przyjrzec to zadna religia nie jest idealna. Gdyby katolicy tak dokladnie przestrzegali zasad zapisanych w Biblii i gloszonych przez ksiezy to prawie niczym bysmy sie nie roznili od muzulmanow. Ja jak slucham czy czytam na necie co wyprawiaja ksieza w Pl to az mi sie wlos jezy na glowie, bo dla mnie to jakis totalny odjazd zeby rzad finansowal budowe kosciolow czy zeby facet ktory w zalozeniu nigdy nawet nie powinien uprawiac seksu z kobieta mowil mi ze uzywanie antykoncepcji to grzech i jeszcze decydowal o tym czy da mi rozgrzeszenie czy nie, albo ze zona ma byc bezwzglednie posluszna mezowi itp, dla mnie osobiscie jest to tak samo 'ekstremalne' jak wierzenia muzulamnow. Jedyna roznica polega na tym ze oni w swojego Allaha wierza i przestrzegaja narzuconych im zasad a katolicy (mowie oczywiscie o Polakach) w Boga niby wierza ale w nosie maja przykazania i cala reszte, o angolach sie nie wypowiadam bo nie wiem czy oni wierza w cokolwiek poza beczka z piwem.

Przeciez my tez jestesmy tutaj tylko goscinnie a mamy swoje koscioly, sklepy, domy kultury i inne organizacje i biznesy i w tym nie ma nic zlego, dlaczego zatem wypominamy to innym gosciom? Nie mialabym argumentow gdyby te wszystkie zarzuty padaly z ust anglikow ale jak narzekaja osoby bedacy tu na takich samych zasadach jak Ci na ktorych narzekaja to zakrawa mi to na hipokryzje
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 11 cze 2011, 10:49 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Porównywanie katolików do muzułmanów to już przegięcie. Kościół katolicki ma swoje za uszami, ale czy ty naprawdę nie widzisz różnicy? Mało to przez muzułmanów wojen, zamachów? Katolicy wysadzają metra w powietrze? Wiem, że w okresie ciemnogrodu były wyprawy krzyżowe itd., ale czasy się zmieniły. Dla muzułmanów jak widać nie.
Ja nie wiem, ale osoby tak ich broniące to albo są związanę z takowymi, albo nigdy nie miały z nimi do czynienia. Ja też nie miałam przed przyjazdem nic do nich, ale wystarczyły dwa miesiące i wszystko się odwróciło. Przecież ich byt tutaj opiera się na postawie roszczeniowej. Jesli tego nie dostają wytaczają działa w postaci rasizmu, dykrminacji itd. Polacy tak robią? Mało to dzielnic przekształca się w getta ci..a? Ciekawe czy ludzie byliby tak otwarci gdyby nagle Warszawska Praga przekształciła się w tego typu getto?

Wytłumaczcie mi może dlaczego nikt nic nie ma chocby na tym forum przeciwko skośnookim, a ciapków Polacy nie znoszą?

Ps. Na marginesie kiedys byłam w jednym z PL sklepów. W pewnym momencie wchodzi ciapek z kobietą okutaną od stóp do głów. Tylko oczy było widać. Ta bierze koszyk i ładuje kubusia, śmietanę itd. Podchodzi do kasy i po polsku. Normalnie ludziom w sklepie kopary opadły. Cisza jak makiem zasiał. Kupiła dwie siatki zakupów, ciapek wychodzi, a ona za nim taszczy te reklamówki. Późniejszych komentarzy innych klientów wolę nie cytować. Jak kobieta może się tak poniżać?

monique
Rozeznany

Reputacja: 34
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 11 cze 2011, 11:44 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Draco napisał(a):
agg napisał(a):
AdamBoltryk napisał(a):Przejdź na islam, też będziesz miała przerwy ... na modlitw

nie musi przechodzic na islam, wystarczy, ze jest chrzescijanka i chce "dzien swiety swiecic"... i co? pstro.:

czy ty pracujesz, ze mozesz wyowiedziec sie na ten temat? bo z tego co zaslyszalem to z benefitow zyjesz...

a co to ma do rzeczy? jak ktos nie pracuje to nie moze sie wypowiedzic?

wyobraz sobie, ze pracuje od momentu przyjazdu do uk (notabene, jestem tu dluzej od ciebie) :lol: widac ktos cie oklamal :lol:
masz jakis problem jesli chodzi o kobiety, matki, rodziny i benefity... co 3 twoj post nawiazuje do tego i krtykujesz to na kazdym kroku... samotnosc doskwiera, co?

twoja wypowiedz jest obrazliwa w stosunku do mnie i nie na temat.

przepraszam innych za off topic.
ale nie widze potrzeby, zeby ktos mnie na forum publicznie obrazal i pisal bzdury na moj temat.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 11 cze 2011, 13:43 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

monique napisał(a):Porównywanie katolików do muzułmanów to już przegięcie. Kościół katolicki ma swoje za uszami, ale czy ty naprawdę nie widzisz różnicy? Mało to przez muzułmanów wojen, zamachów? Katolicy wysadzają metra w powietrze? Wiem, że w okresie ciemnogrodu były wyprawy krzyżowe itd., ale czasy się zmieniły. Dla muzułmanów jak widać nie.
Ja nie wiem, ale osoby tak ich broniące to albo są związanę z takowymi, albo nigdy nie miały z nimi do czynienia. Ja też nie miałam przed przyjazdem nic do nich, ale wystarczyły dwa miesiące i wszystko się odwróciło. Przecież ich byt tutaj opiera się na postawie roszczeniowej. Jesli tego nie dostają wytaczają działa w postaci rasizmu, dykrminacji itd
calkowita rcja podpisuje sie pod tym
monique napisał(a):mi może dlaczego nikt nic nie ma chocby na tym forum przeciwko skośnookim, a ciapków Polacy nie znoszą?
pewnie dlatego ze chociaz tu ich tez jest od groma i triche to sie z tym nie obnosza i niestawiaja buddy czy czegos tam na kazdym rogu i nie chodza w chinskich kokach i w kimonach......doszli do wniosku e skoro sa w obcym kraju to chociaz troche nalezaloby sie dostosowac do otoczenia....jak kazdy inny normalny cudzoziemiec...
ewela119 napisał(a):nie widzialam jeszcze ksiedza katolickiego ktory by mowil ze wszystkie religie sa ok
nie o tym tu mowa . to nie jest powod zeby manifestowac swoja wiare w taki sposob i na kazdym kroku....
jak Draco, napisal
jesli ty pojedziesz do pracy do nich to pozwola tobie wybudowac kosciol i zrobic niedziele dniem wolnym?
my wyjezdzajac do innych panstw niebudujemy 30 kosciolow i nie oczekujemy ze narod kraju w ktorym sie znajdujemy sie do nas dostosuje prawda? a ci..a tego oczekuja wlasnie...a najlepiej to by bylo jakby wszyscy na ich wiare przeszli i chodzili poowijanie w materialy....

Dodano: -- 11 cze 2011, o 13:48 --

ewela119 napisał(a):jak wierzenia muzulamnow. Jedyna roznica polega na tym ze oni w swojego Allaha wierza i przestrzegaja narzuconych im zasad
tak zwlaszcza ponizanie kobiet i traktowanie ichjak swoja wlasnosci i jak gowno.....za przeproszeniem...
skoro ta ich wiara jest dla ciebie taka wspaniala to wytlumacz czemu za zdrade facetowi nic nie jest a jak kobieta zdradzi to facet moze ja nawet ukamieniolowac to jest tez takie fajne...?
skoro na tyle ci odpowiada ich wiara to w takim razie rwniez odpowiadaja ci wszystkie wojny i zamachy przez nich wywolywane rowniez w imieniu swojego allaha...to tez jest takie cudowne?
Albo to ze kazde swoje zle zachowanie i zle postepki od okrutnego traktowania kobiet po zamachy i ataki zaslaniaja wlasnie swoja wiara....
powiedz mi ktorzy ludzie z kazdej innej wiary postepuja w taki sposob?

monique napisał(a):Ps. Na marginesie kiedys byłam w jednym z PL sklepów. W pewnym momencie wchodzi ciapek z kobietą okutaną od stóp do głów. Tylko oczy było widać. Ta bierze koszyk i ładuje kubusia, śmietanę itd. Podchodzi do kasy i po polsku. Normalnie ludziom w sklepie kopary opadły. Cisza jak makiem zasiał. Kupiła dwie siatki zakupów, ciapek wychodzi, a ona za nim taszczy te reklamówki. Późniejszych komentarzy innych klientów wolę nie cytować. Jak kobieta może się tak poniżać?
widzialam kiedys na nk zdjeciadziewczyny ktora chodzila do mojej szkoly....poowijana w tony szmat..u boku swojego pana i wladcy....
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 cze 2011, 14:40 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Jak widac kobietom ktore przechodza na islam i podporzadkowuja sie ich zasadom to nie przeszkadza, najbardziej przeszkadza to ludziom ktorych to w ogole nie dotyczy i wiedza tyle co usylsza w mediach albo podejrza gdzies z boku jakies wyrywkowe sytuacje.

Nie chodzi mi o to zeby ich bronic bo oni sa najwspanialsi, tylko o to ze co niektorzy tutaj tak po nich jada a my sami naprawde wcale nie jestesmy lepsi. Polacy narzekaja to na angoli ze bezmozgi, na ci***ak ze sie rzada, na murzynow ze leniwi i na kazdy inny narod ktory tu sie spotyka a sami siebie uwazaja za chodzace idealy. Zanim sie zacznie jechac po kims chyba nalezaloby popatrzec na samych siebie? Nie ma ludzi bez skazy, kazdy ma swoje poza uszami.

A wracajac do ci***ak i ich pozycji w tym kraju to jest jaka jest bo oni tutaj sa juz od pokolen, Pakistan np do 1947 byl czescia brytyjskich indii, a mimo to ich poczatki w anglii nie byly latwe, o czym swiadczy chociazby ostatnio glosna w mediach sprawa o upokarzajacych muzulmanskie kobiety testach na dziewictwo przeprowadzanych w latach '70 na lotnisku Heatrow przez brytyjskich pogranicznikow. Polacy zwalili sie masowo do UK po wejsciu do UE kilka lat temu i teraz najglosniej krzycza co im sie nalezy, widac to chociazby po roznych polonijnych forach, tez wcale nie mamy zamiaru dostosowywac sie do angielskich realiow i zwyczajow, chcemy czerpac dla siebie jak najwiecej korzysci z bycia w tym kraju i mozliwie jak najmniej dostosowywac sie do reszty. Sa dzielnice jak chociazby londynski Ealing czy w Bham West Brom czy Handsworth gdzie mieszka masa polakow, co kilka krokow polskie sklepy, polska obsluga w bankach, przychodniach a jak nie polska obsluga to tlumacze, polskie przedszkola itd tego nikt z Polakow nie widzi i mu to nie przeszkadza, widza za to ci..a dzielnice i odrazu jest psioczenie. Bo przeciez nam wolno a innym juz nie :roll: Bardzo chetnie wypominamy innym ze sa tylko goscmi zapominajac o tym ze my tez jestesmy tylko goscmi i skoro brytyjski rzad zgadza sie na to by wszelkiej masci emigranci zyli po swojemu to powinnismy byc zadowoleni a nie czepiac sie innych.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 11 cze 2011, 15:52 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ewela119 napisał(a):Jak widac kobietom ktore przechodza na islam i podporzadkowuja sie ich zasadom to nie przeszkadza, najbardziej przeszkadza to ludziom ktorych to w ogole nie dotyczy i wiedza tyle co usylsza w mediach albo podejrza gdzies z boku jakies wyrywkowe sytuacje.

No z pewnością wolą być pozakrywane od stóp do głów, niż wyglądać jak na galerii do której link podałam.

ewela119 napisał(a):Sa dzielnice jak chociazby londynski Ealing czy w Bham West Brom czy Handsworth gdzie mieszka masa polakow, co kilka krokow polskie sklepy.

Polskich sklepów w całym Bham i na West Bromie jest może w sumie z dziesięć? Na handsworth chyba raptem jeden. Bo 90% sklepów z szyldem polski sklep to sklepy ci..a (z czego te 45% to powiedzmy muslimy) i taki szyld nie oznacza dla mnie, że to pl sklep. Dorabiają się na Polakach sprzedając m.in. właśnie polskie nieczyste wędlinki. A mnie jako rodaka np może obrażać ich hipokryzja, że muzułmanie tak gardzą wieprzowiną, takie to nieczyste jedzenie, a w lodóweczkach trzymają. Jak widać najpierw musi zgadzasz się kasa.

monique
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 11 cze 2011, 16:03 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Mnie tez tam oni wkurzaja i nie chodzi juz tu o ich wiare,bo kazdy niech sobie wierzy w co tam chce i jak chce, dopuki oczywiscie ta wiara nie robi krzywdy innym.Wkurzaja mnie swoim zachowaniem,zawsze skrzywdzeni, ktos cos im powie nie po ich mysli to zaraz o rasizm jest ten ktos posadzony to jest chory narod wedlog mnie i tyle.Ja nie mowie ze Polacy sa idealni,bo tez tak nie jest,nie ma idealnych narodow,ale ci to juz przeginaja i przechodza samych siebie.

Dodano: -- 11 cze 2011, o 16:07 --

A jeszcze tylko chcialam napisac,ze moja corka ma kolezanke muzulmanke,czasami do nas przychodzi z nia i ona opowiada jak to u nich jest w domu,gdyby jej ojciec sie dowiedzial ze przychodzi do nas to miala by bardzo duzo nieprzyjemnosci.Dziewczyna ogolnie fajna bardzo mila i grzeczna widac ze zahukana strasznie,takich wlasnie jak ona jest mi szkoda,ale z drugiej strony to dorosla dziewczyna juz,zyje w wolnym kraju,wiec jesli cos jej nie odpowiada to dlaczego sie nie postawi? W sumie to wiem dlaczego ona sie poprostu boi.Nie wiem czy slyszeliscie o tym,ale kilka lat temu bylo o tym glosno jak ojciec z synem zabil wlasnie corke ktora im sie postawila to bylo w Londynie bodajrze. I niech nikt mi nie mowi ze to jest normalny narod.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

PostNapisane przez Guest » 11 cze 2011, 16:36 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ewela119, jakiej jestes religii i wyznania? bo po Twoich postach sadze, ze albo jestes w zwiazku z ktoryms z nich albo przeszlas na ich religie? ktore sie zgadza?

Guest

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 cze 2011, 18:15 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Draco, tak sie sklada ze zadne z powyzszych sie nie zgadza. Moj narzeczony jest Polakiem a ja zostalam ochrzczona w wierze katolickiej (narzeczony z reszta tez) jednak jestem niepraktykujaca, chyba nawet niewierzaca, w zadnego boga. I w tych wszystkich postach chodzi mi tylko o to zebysmy popatrzyli sami na siebie a dopiero pozniej wytykali cos innym, bo sami naprawde nie jestesmy lepsi i postepujemy dokladnie tak samo. Jak to moja babcia mawiala "cudze widac za lasem a swojego nie widac pod nosem".
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 11 cze 2011, 19:45 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ja nie zauwazylem u siebie abym odnosil sie ze swoja religia albo innym czegos zabranial wiec dlaczego mowisz, ze nie moge powiedziec cos na ten temat o osobie, ktora to robi?

Guest

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 11 cze 2011, 20:16 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

ewela119 napisał(a):bo sami naprawde nie jestesmy lepsi i postepujemy dokladnie tak samo.
jak postepujemy tak samo?o czym ty mowisz ?nie rozumiem tego? czy jestesmy my jako kobiety do czegos zmuszane i podporzadkowane mezczyznom? chodzilmy poubierane od stop do glow? myslisz ze to wymyslil ich bog? nie to wymyslili mezczyzni... czy my chrzescijanie wszczynamy wojny, wywolujemy zamachy, podkladamy bomby, rozbijamy sie samolotami na budynkach? czy my chcrzescijanie i polacy na kazdym kroku i w najmniejszym slowie doszukujemy sie nie tolerancji i rasimzu? ja nic z powyzszych nie zauwazylam, nie wiem moge sie mylic.... i to nie tylko my polacy ich nie akceptujemy...tylko robi to pol swiata......nie nie jestesmy idealnym narodem..nie ma takiego.... lubimy gderac i narzekac...ale za to wsrod innych narodow uchodzimy za pracowitych i przyjaznych.sa plusy i minisy...
ale porownywac nas do islamistow czy innych tego pokroju jest troche nie na miejscu... i nijak sie ma jedno do drugiego...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 11 cze 2011, 20:41 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

Ejmen.
Pisałam, że w obronie ich stają osoby z nimi związane, albo takie co nie miały z nimi do czynienia.
Skoro Ewela nie masz faceta-Azjaty to sądzę, że twoje kontakty z nimi ograniczają się do pójścia do lokalnego sklepiku. Życzę Ci jak już odchowasz dzieci, byś z nimi troszkę popracowała zawodowo. Wtedy porozmawiamy. Nikt tutaj nie pisze o nich krytycznie, nie mając ku temu podstaw albo powodów.
Polacy w przeciwieństwie do Anglików zawsze będą głośno mówić to co myślą. Za okupacji i komuny się buntowali, więc teraz tym bardziej nikt im buź nie zamknie. Nawet jeśli nie jest to w smak rządzącym i politycznej poprawności. Taki to już naród i tyle.

monique
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 11 cze 2011, 20:49 Re: Muzułmanie zaatakowani wieprzowiną w meczecie

A Tobie Draco, kto i czego zabrania? Przychodzi Ci jakis turbaniarz do domu i mowi Ci ze nie mozesz zyc tak jak Ci sie podoba? Ktos Ci zabrania czy krytykuje Ciebie za to ze robisz sobie na obiad mielonego z buraczkami zamiast fish&chips czy za to ze mieszkajac w anglii jezdzisz autem na polskich blachach? Pomijajac innych Polakow oczywiscie ktorzy to obsmaruja wszystkich bez wyjatku a juz siebie nawzajem w szczegolnosci?

bogini8, wiesz co ja zauwazylam ze one nie wszystkie sa poowijane od stop do glow, nietore maja np tylko chusty na wlosach a niektore tyle tylko ze nie odslaniaja ramion i nog. Zauwazylam ze jak juz Ci brakuje argumentow to wyciagasz te zamachy i bomby, Ci co to robia najczesciej w takowych zamachach gina a reszta bynajmniej tutaj w UK zyje normalnie. Ocenianie wszystkich muzulmanow przez pryzmat skrajnie ekstremistycznych terrorystow jest tak samo w porzadku jak ocenianie wszystkich Polakow przez pryzmat najwiekszych mordercow jakich mielismy wsrod naszych rodakow albo przez pryzmat wyznawcow Rydzyka.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HYDE PARK