Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Agadz27 » 16 cze 2011, 13:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A u mnie nienajciekawiej:( i sama nie wiem co myslec...tak bardzo czekalam na Usg i ...rozczarowanie:( tzn wg moich obliczen jestem juz w 12 tygodniu ciazy i szlam z nastawieniem ze zobacze malusienka dzidzie na monitorku a tu... 3 mm plamka!!! pani powiedziala ze to 5 tydzien i nie jest w stanie uslyszec serduszka bo za wczesnie. Rozplakalam sie bo wydawalo mi sie to niemozliwe gdyz od poczecia dziecka czyli ostatniego stosunku z mezem minely ponad dwa miesiace i od tamtej pory nie wspolzylismy to jakim cudem plod ma 5 tygodni??? Za 10 dni mam isc na ponowny scan do specjalisty... Jestem zalamana, chyba strace ta ciaze... :( :( :(
Agadz27
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 16 cze 2011, 14:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agadz27, wiem co czujesz :( Mialam identyczna sytuacje. Mocno trzymam kciuki zeby sie udalo, nie zalamuj sie kochana
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 16 cze 2011, 15:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agadz27, o kurcze..tak mi przykro...moze jednak okaze sie ze wszystko w porzadku.
trzymam kciuki :588:
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Agadz27 » 17 cze 2011, 15:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki dziewczyny:* :roza: Dzis juz jestem troche spokojniejsza.Nie bede sie denerwowac bo to nie pomoze dziecku.Poczytalam troche i mam nadzieje ze bedzie ok.
Ewela a jak u Ciebie sie skonczylo???
Agadz27
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 17 cze 2011, 17:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agadz27 napisał(a):Ewela a jak u Ciebie sie skonczylo???
nie pytaj lepiej :(
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 17 cze 2011, 20:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agadz27, no wlasnie, lepiej nie pytaj. Zycze Ci aby u Ciebie skonczylo sie calkiem odwrotnie :roza: :roza:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez anarek7 » 20 cze 2011, 21:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie martw sie moja dzidzia tez byla bardzo malutka i non stop chodzilam na usg a potem wywolywany porod wszysko przez to ze niunia mala aurodzila sie 2480 a teraz coz dalej ciezko przybiera na wadze ma 15 miesiecy i szereg badan za soba dlaczego tak slabo tyje.ale teraz to wszyscy twierdza ze taka jej natura i sie ztego smieja cali lekarze specjalisci a co przerzylysmy to nasze .powodzenia trzymam kciuki.dodam jeszcze ze malutka zdrowa jak nic poprostu szczupla bedzie.

anarek7
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karen » 22 cze 2011, 18:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny , ostnio cosik nie wchodzilam na forum . Mialam problem z netem i na dodatek gosci przez kilka dni , Jestem wykonczona tym wszystkim ... a termin mam juz za 10 dni . Ehh ale ten cas szybko zlecial. Postaram sie nadrobic te kilka dni i przeczytac wasze posty. Pozdrawiam!!

karen
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 22 cze 2011, 18:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karen, ale Ci fajnie :) Kurcze ja wlasnie zaczelam 22 tydz, jutro mam polowkowy scan, troche spozniony ale co tam :) Juz nie moge sie doczekac swojej dzidzi. W pon lecimy na 2 tyg do Pl t troche moze przestane o tym myslec chociaz watpie. Brzucha nie mam w ogole, normalnie nikt mi nie wierzy ze to juz 22 tydz bo wcale nie wygladam jakbym byla w ciazy, mam nadzieje ze niebawem to sie zmini :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez karen » 22 cze 2011, 20:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela zobaczysz jak szybko Ci zleci :) Ja na skanie polowkowym mowilam ,jj ze to tyyyyle jeszcze przede mna a tu widzisz ... ani sie nie obejrzysz la kilka dni zostanie :D
Co do wielkosci brzucha to ja tez dlugo nie mialam a pozniej nadrobilam . Tak samo jak z rozstepami .. cala ciaze dbalam codziennie !! A wyszly mi wczoraj , na sam koniec ciazy hehe ...

Ojjj jak ja bym chciala leciec do PL tak mi sie teskni za wszystkimi , ale moze na swieta sie uda :))

karen
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 22 cze 2011, 20:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja dostalam rozstepow w pierwszej ciazy okropnych, na udach i posladkach, uzywalam roznych specyfikow tanszych i drozszych, nic to nie dalo :/ Po ciazy niby zrobily sie blade, ale nadal sa i jest ich naprawde duzo wiec teraz to mi calkowicie obojetne :P Troche sie tylko martwie o moj tatuaz tuz nad biodrem i szczegolnie o niego dbam, no i skore na brzuchu czesto smaruje bo na brzuchu rozstepow nie mam i chcialabym by tak pozostalo, no i jak nie smaruje brzucha to mnie swedzi
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez karen » 22 cze 2011, 21:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja mam nadzieje , ze moje tez zbledna po ciazy bo narazie to maja dziwny kolor :) Ale wiesz co nie martwie sie tym ... takie sa uroki ciazy i wiem , ze juz niedlugo bede miec malenstwo ze soba :) Wazne , zeby maly byl zdrowy a ja jakos dam rade z rozstepami :)
Juz bym chciala byc po szczerze mowiac. Mam jutro polozna i nie wiem czy to jest juz ostatnie spotkanie czy jak.. ? Musze sie koniecznie dopytac .
Czasem mam stresa bo nie wiem kiedy sie TO zacznie i jak dam rade hehe :)

karen
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 22 cze 2011, 21:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karen, jesli rozstepy sa brunatne,czerwonawe lub w podobnych odceieniach to znaczy ze jest jeszcze szansa zeby cos z nimi zrobic..bo sa w pierwszej fazie dopiero,wiec kremiki masaze olejki-oczywiscie dozwolone w ciazy ;) jesli robia sie biale to juz niestety pamiatka na stale;/
ja po ciazy na brzuchu nie mam ani jednego, natomiast zrobilo mi sie troche na biuscie i udach;// ale mozebyc w tymtez troche mojej winy bo brzuch smarowalam praktycznie codziennie a reszte jak mis ieprzypomnialo;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez karen » 22 cze 2011, 21:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

NO wlasnie ja mam takie czerwonawo - sine :) Czy wiesz ktory krem jest dobry ? Moglabys mi cos polecic ?:)

karen
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 22 cze 2011, 21:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja w sumie tez olewam rozstepy, w koncu męża nie szukam :D

Co do porodu to najbardziej sie stresuje ze zaczne rodzic w srodku dnia kiedy moj bedzie w pracy i nie bedzie mial kto ze mna do szpitala pojechac i ze starsza corka zostac i jak sobie juz po porodzie poradze z malenstwem i odprowadzaniem corki do szkoly, domem i cala reszta bo iestety nie moge liczyc na pomoc ze strony rodziny bo wszyscy pracuja i nikt nie moze przyleciec na tak dlugo bo przeciez nie wiadomo kiedyzaczne rodzic, a z reszta to i nawet nie chce zeby mi sie ktos plątał po domu, mamy zbyt male mieszkanie i siedzielibysmy sobie na glowach co tylko by poglebialo napiecie ktore zapewne i tak bedzie
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona