Ryanair POMOCY !

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez ziomeq18 » 7 sie 2011, 11:27 Ryanair POMOCY !

Wtam

kupilem bilet lotniczy z Bham do PL miesiac temu a waznosc dowodu skoczyla mi sie 2 misiace temu teraz mam problem z odprawa online ryanair ( wylot mam za tydz.)
Co mam zrobic zeby poleciec? w PL wyrobie sobie dowod a powrot mam 20 wrzesnia.

ziomeq18
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez relentless » 7 sie 2011, 11:49 Re: Ryanair POMOCY !

Musisz miec pewnie jakis dowod to przy odprawie online wybierz dowod jako dokument ktorym sie poslugujesz. Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic. Powodzenia
relentless
Rozeznany

Reputacja: 44
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez carolq27 » 7 sie 2011, 11:49 Re: Ryanair POMOCY !

Nie polecisz do Polski z nie ważnym dowodem

carolq27
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez czarownica1989 » 7 sie 2011, 12:17 Re: Ryanair POMOCY !

prawdopodobnie w londynie musisz wyrabiac paszport, to troche potrwa, inaczej pewnie nie polecisz

czarownica1989
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez karmelek » 7 sie 2011, 14:25 Re: POMOCY !

w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez czarownica1989 » 7 sie 2011, 16:13 Re: Ryanair POMOCY !

ja leciałam miesiąc temu, ale Z Polski no i oczywiście sprawdzali dowody i paszporty

czarownica1989
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 7 sie 2011, 19:47 Re: Ryanair POMOCY !

relentless napisał(a): Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic
chyba w poscie jest napisane wyraznie ze jego dowod stracil waznosc.....wiec jakim cudem ktos ma mu go wyslac.. ;)))

ziomeq18, mozna leciec na niewaznym dowodzie do Polski ale juz nie spowrotem... i niestety nie tanimi liniami.
ryanair niestety tego nie praktykuje :
http://www.ryanair.com : ,,Nieważne lub uszkodzone dokumenty tożsamości ze zdjęciem nie będą akceptowane w przypadku żadnego lotu.,,

Dodano: -- 7 sie 2011, o 19:47 --

relentless napisał(a): Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic
chyba w poscie jest napisane wyraznie ze jego dowod stracil waznosc.....wiec jakim cudem ktos ma mu go wyslac.. ;)))

ziomeq18, mozna leciec na niewaznym dowodzie do Polski ale juz nie spowrotem... i niestety nie tanimi liniami.
ryanair niestety tego nie praktykuje :
www.ryanair.com : ,,Nieważne lub uszkodzone dokumenty tożsamości ze zdjęciem nie będą akceptowane w przypadku żadnego lotu.,,
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez EWELINASTG2 » 9 sie 2011, 23:11 Re: Ryanair POMOCY !

Musisz jechac do konsulatu po zjazdowke po ktorej masz tydzien czasu aby leciec do polski

EWELINASTG2

MężczyznaPostNapisane przez łysol » 10 sie 2011, 02:01 Re: Ryanair POMOCY !

witam co z prawem jazdy jest łatwiej czy trudniej niż u nas może jakieś rady.pozdrawiam

łysol
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 10 sie 2011, 05:32 Re: Ryanair POMOCY !

Wątpię, żeby Ryanair honorował prawo jazdy jako dowód tożsamości, choć zdjęcie jest. W podróżach/kontaktach międzynarodowych to jedynie Paszport/ID Card.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 10 sie 2011, 07:51 Re: Ryanair POMOCY !

Nie wiem jak to jest z Ryanair i z prawem jazdy, ale kiedyś byłam świadkiem jak w Wizzair anglika wpuszczono do samolotu na prawko, poleciał do Polski a w Polsce celnicy go nie wpuścili. Nie wiem jak zakończyła się sprawa, bo zabrano go do intymnego pokoiku, ale przy okienku kategorycznie odmówili wpuszczenia go do kraju na prawku.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez mehowbabula » 8 wrz 2011, 14:55 Re: POMOCY !

karmelek napisał(a):w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

karmelek ----- chyba mialas/es za duzo trunkow alkoholowych przed boarding.....
jest niemozliwe aby nikt nie sprzawdzil dokumentu tozsamosci.

tylko ID lub passport.

mehowbabula
Przyczajony

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kinga82 » 8 wrz 2011, 21:58 Re: Ryanair POMOCY !

mehowbabula napisał(a):
karmelek napisał(a):w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

tylko ID lub passport.
na nieważny dowód czy paszpiort możesz wrócić nigdyt nie wylecisz do uk na paszpor nawet miesiac przed kończeniem ważności chyba że masz podwójne obywatelstwo wtedy 14 dni przed końcem mozesz pojecghac do polski i wrócić rteż :wink:
kinga82
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez karmelek » 9 wrz 2011, 17:16 Re: POMOCY !

mehowbabula napisał(a):

tylko ID lub passport.

nie pije alkoholu :) jak nie chcesz nie wierz. Nie sprawdzają mi dowodu/paszportu gdy lecę z Anglii do Polski. Dopiero przy odprawie tuż przed wejściem do samolotu i wejściu na pokład sprawdzają a tak tylko skanują kod na bilecie i nie patrzą na dokumenty. Co innego jak leci się z PL do Anglii.

karmelek
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez natilezombie » 9 wrz 2011, 18:30 Re: POMOCY !

karmelek napisał(a):Nie sprawdzają mi dowodu/paszportu gdy lecę z Anglii do Polski. Dopiero przy odprawie tuż przed wejściem do samolotu i wejściu na pokład sprawdzają a tak tylko skanują kod na bilecie i nie patrzą na dokumenty. Co innego jak leci się z PL do Anglii.

Czyli jednak sprawdzają. ;)
natilezombie
Przyczajony

Neutralny

Następna strona