Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 sie 2011, 12:33 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

ewela119 napisał(a):Dokladnie, policja w koncu powinna zaczac traktowac bandytow jak bandytow a nie stac i bezczynnie sie przygladac jak gowniarze kradna i niszcza dobytek czyjegos zycia, no ale przeciez nie od dzis wiadomo ze angole to totalne fajtlapy, potrafia tylko szczerzyc zeby do kazdego i na kazdym kroku przepraszac ze zyja.

dla mnie to nie do pomyslenia jest..to po jaka cholere ta policje wogole jest? i za co kase zarabia? bo stac w zoltym kubraku to kazdy umie...obejrzalam pare filmow i az sie zagotowalam...kuzwa rozwalaja ci sklep/dom/samochod...a ni stoja i sie gapia...to nie d pomyslenia....
dobrze ze rzad zdecydowal wyslac wojsko mam nadzieje ze zrobia porzadki...
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 12:43 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

W radio wypowiadal sie starszy pan, prawie 20 lat prowadzil firme meblarska, wzial kredyt i latami ciezko pracowal zeby rozkrecic interes, teraz stracil wszysktko bo gowniarze rozkradli, a co nie ukradli to spalili :shock: :shock:
W Londynie aresztowali kolo 250 osob, w tym 11 letnie dzieci :shock: :shock:

Tak sie odpacaja za lata wygodnego zycia na koszt panstwa :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 sie 2011, 13:09 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

ewela119 napisał(a):W Londynie aresztowali kolo 250 osob, w tym 11 letnie dzieci

Tak sie odpacaja za lata wygodnego zycia na koszt panstwa

tak to jest jak angielskim nastolatkom sie poblaza i robia co chca..a pozniej 29 letni dziadek.....(tu w uk, sam mial corke jak mial 15 lat a teraz jego 14 letnia corka ma corke...)usuwania ciazy, rozboje, kradzieze..masakra...takim to by sie przydal oboz przetrwania dla mlodocianych.zeby lomot dostali porzadny.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 9 sie 2011, 13:19 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Jakoś mi się to skojarzyło z filmem "Geneza planety małp". Tam od pewnego momentu klimat podobny.
W ogóle dość ciekawy dowcip ktoś zapodał na jednym z forów:
Mały cygan przyszedł do ojca i pyta:
- tato, a jak my okradniemy gadzia to co będzie?
- to będzie kultywowanie naszej tradycji
- a jak policja przyjdzie nam odebrać to co ukradliśmy?
- to będzie rasizm

I tak to właśnie funkcjonuje w tym kraju. Cackanie się z mniejszościami, gównażerią z socjali, a potem są takie efekty. I jeśli te wydarzenia nie wykurzą ze świadomości polityków chorej politycznej poprawności to tego typu zajścia będą w koncu tu doroczną tradycją. Nie wiem jaki tu jest próg odpowiedzialnosci dzieciaków za przestępstwa, ale też powinien zostać obniżony choćby do 10 lat. Niech poczują trochę strachu, zanim zdecydują się coś przeskrobać.

monique
Rozeznany

Reputacja: 34
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 13:29 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Mowili w radio (nie wiem konkretnie w ktorym bo to moj polowek sluchal) ze David Cameron ktory to dzis powrocil z wakacji zapowiedzial ze wszystkie osoby aresztowane podczas zamieszek poniosa odpowiedzialnosc karna za swoje czyny, bez wzgledu na wiek maja byc sądzeni jak dorosli. Ciekawe tylko czy faktycznie do tego dojdzie czy skonczy sie na gadaniu...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez VA » 9 sie 2011, 14:00 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

ewela119 napisał(a):Mowili w radio (nie wiem konkretnie w ktorym bo to moj polowek sluchal) ze David Cameron ktory to dzis powrocil z wakacji zapowiedzial ze wszystkie osoby aresztowane podczas zamieszek poniosa odpowiedzialnosc karna za swoje czyny, bez wzgledu na wiek maja byc sądzeni jak dorosli. Ciekawe tylko czy faktycznie do tego dojdzie czy skonczy sie na gadaniu...

I to mnie najbardziej wkurwi@. Będą odpowiadać przed sądem, wsadzą ich do paki, do cieplutkich przestronnych cel, obiadki im ugotują, etc. Po kilku latach wypuszczą jeszcze gorszych sk*rwieli, a ja nadal na nich będę musiał płacić. Tak ich już państwo nauczyło, że wszystko się im należy za darmo.
Do obozów pracy ich zaciągnąć, niech odpracują co zniszczyli.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 9 sie 2011, 14:05 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

ewela119 napisał(a):bez wzgledu na wiek maja byc sądzeni jak dorosli.
więc socjalna młodzież dostanie karę pieniężną a ich socjalni rodzice nie będą mieli skad zapłacić tej kary , plus fakt że ich dziecko zostało niesłusznie osądzone , posądzone, skazane , ma przesrany życiorys,brak perspektyw na normalne życie itd i zaczną sami manifestować - również nie pokojowo... Tu trzeba łapać ,zaciągać do ciemnej uliczki nakopać do dupy tak że już do niczego się nie przyda ,łamać im ręce i nogi rozebrać do naga i puścić z powrotem w tłum i tak każdego po kolei . To taka lajtowa wersja oczywiście bo ja bym im dopiero zrobiła...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 9 sie 2011, 16:25 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Już się dowiedziała, że połowa rzekomych wydarzeń nie miała miejsca. Aż mi lepiej.

Obejrzałam też parę filmików i głupota ludzi mnie poraża. Sami ludzie, wydawałoby się normalni, na poziomie, o wydarzenia winią policję. Że biedne dzieci z biednych rodzin demonstrują, że nie mają za co zyć. Ąlbo, ze po co policja zebrała się w centrum i po co ewakuowali bullring skoro nie było zamieszek. Ze zamieszki zaczęły się dlatego, ze była policja i ''kids'' sie zdenerwowały. No ja pier.... jak mozna być tak głupim. A jakby policja nie pojawiła sie przed jobami i nie zdążyła ewakuować ludzi to byłyby pretensje ''gdzie była policja''. Zamiast sie cieszyć, ze przynajmniej zorganizowali się przed dotarciem jobów to mają pretensje. poza tym połowa ciemnego i pustego społeczeństwa się nad tym gówniarstwem lituje,bo to biedne dzieci z biednych domów. W Polsce jest więcej biednych dzieci z o wiele biedniejszych domów i jakoś nie robią tego co tu.
Tu ludzie strasznie łatwowierni są i wydaje im się, ze te ''dzieci'' naprawdę takie ''biedne'' są.
Na porządną szkołę przetrwania ich wysłać i szybko by się rygoru nauczyli.

Rozmawiałam kiedyś z jedną znajomą. Ona uważa ze tych dzieciaków nie należy karać niezależnie od tego co zrobili, bo przecież to tylko dzieci i życie dostatecznie juz ich doświadczyło. Sama jest z raczej uprzywilejowanego środowiska, bardzo kulturalna kobieta i nieziemsko naiwna i oderwana od rzeczywistości w tych kwestiach.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 sie 2011, 20:03 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Police are apparently warning people to steer clear of Wolverhampton city centre, Chelmsley Wood shopping centre, Northfield, Jewellery Quarter, Broad St, Dudley and West Bromwich.

Dodano: -- 9 sie 2011, o 20:07 --

mam nadzieje ze to fotomontaz...... :shock:

http://birminghamriots2011.tumblr.com/day/2011/08/09

Dodano: -- 9 sie 2011, o 20:17 --

Trouble in Hamstead Village by Handsworth Wood and Great Barr. Tesco there attacked.
Załączniki
tumblr_lpmxvbR6PK1r1p3wro1_400.jpg
tumblr_lpmxvbR6PK1r1p3wro1_400.jpg (30.04 KiB) Przeglądane 16059 razy
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 9 sie 2011, 20:17 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Mowili w tv ze to zdjecie to fotomontaz, zdementowali tez informacje o podpaleniu szpitala dzieciecego.

http://epetitions.direct.gov.uk/petitions/7337

Petycja o odebranie benefitow bandytom bioracym udzial w zamieszkach. Podpisalo juz ponad 27 i pol tys osob
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 9 sie 2011, 20:55 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

raczej fotomontaż: spójrzcie na te dwie szyby z których jedna jest za bykiem: mają identyczne detale i refleksy świetlne. ściema jak 150
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Luiza » 9 sie 2011, 21:42 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Fotomontaż. Sklep w tle nie istnieje od prawie roku. Teraz jest tam przecież Hollister. ja też na początku dałam sie nabrać.
Obrazek
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez krisbrumm » 9 sie 2011, 22:13 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Chore jest prawo.nie pozwala Policji uderzyć grupę bandziorów.Tylko stoją jak te pały, a łapą jednostki.W grupę nie uderzą.Grupa to wie, dlatego trzymają się razem.
Powinno być jak to kiedyś Linda w filmie powiedział: grupa zwartych oddziałów ZOMO i parę karabinów maszynowych.
A tak serio.A gdzie granaty z gazem łzawiącym??? a gdzie te wyginające się gumowe pały??? gdzie te wozy bojowe z armatkami wodnymi na dachach??? śmiechu warte. A co może zmienić wojsko??? Im prawo też zabrania używać gumowych nabojów.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputacja: 75
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez kentstreet » 9 sie 2011, 22:14 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

lol po co oni te fotomontaze robia ???

kentstreet
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 9 sie 2011, 22:35 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham

Ja też za diabła nie rozumiem dlaczego normalni ludzie mają się bać oddychać a bydło robi co chce bo jest bezkarne. Aż odechciewa mi sie być normalnym człowiekiem. Powinnam zacząć kraść i rozwalać i żyłabym bez stresu.

Powinna być petycja żeby to bydło postawić pod ścianę i rozwalić.

Ten zasrany rząd i tak nic z tym nie zrobi.
To jest ta jedna rzecz, która w Polsce mi sie podoba. Ze jak cos się wymyka spod kontroli to nadal w ruch wchodzą pały i armatki wodne i nikt się nie opierd*la.
Ręce opadają co tu sie dzieje. Wydarzenia ostatnich dni przeszły już wszystko. Nie ogarniam tego. Dlaczego tu policja nie może działać jak w niektórych stanach USA. Na ziemię i wpier*ol.

Dodano: -- 9 sie 2011, o 22:37 --

kentstreet napisał(a):lol po co oni te fotomontaze robia ???

jakiemuś debilowi sie nudzi i sieje sensacje.
Wczoraj wyczytałam, ze podpalili Primark, a jednak jest nietknięty. ktoś pomyslał, ze to świetny żart.
Luiza
Wtajemniczony

Poczciwy

Poprzednia stronaNastępna strona