Cerazette.brał ktos?
Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
od 2 tygodni biore tabl.antykoncepcyjne....wczesniej przed ciaza<3lata temu>tez bralam ale inne....i tu moje pytanko...tabl,bierze sie ciagle.nie ma przerwy na @ z odstawienia...przepisano mi te tabl ze wzgl.na wage...jak narazie jest nadwaga,ale pielegniarz wazac mnie powiedzial ze widzi zmiane :D waga leci w dol i te pigulki mi pomoga..
przeczytalam ulotke no i pisze ze jednym z niechcianych objawow jest tycie...hmmmmm
niewiem sama...poczekam wezme opakowanie do konca i dopoero zobacze...
i drugie pytanko...po jakim czasie pigulki dzialaja..pytam bo pisze ze niby od pierwszegio zazycia....ale jakos sie boja pojsc''na calosc'' wiecie pewnie o co chodzi :roll:
wiec jezeli ktoras brala to cuuusss...czekam za opinia...
pozdrawiam
-

-
Steinik
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 25
Witam
Ja mam implant z tym samym hormonem. Jestem zadowolona i nie, bo tak:
Jesli chodzi o wage- nie idzie bardzo w góre, ale ciezko mi tez zrzucic. Mam czasem dziwne apetyty i wtedy rzeczywiscie daje sobie niezla dawke kalorii.
Z drugiej strony nie mam zbyt wielu skutkow ubocznych, choc nieregularne miesiaczki to juz norma.
Ale czytajac o tym hormonie bylam na to przygotowana zanim dalam sobie wstrzyknac implant.
Kazdy reaguje inaczej na dany hormon i nie ma na to reguly.
Sama zobaczysz jak bedzie po dluzszym czasie reagowal Twoj organizm.
Jesli wzielas pigulke pierwszego dnia miesiaczki to dzialaja od razu, a jesli bierzesz juz dwa tygodnie to nie ma sie czego bac:)
No i przy tym hormonie badz przygotowana na plamienia pomiedzy miesiaczkami i na brak miesiaczki przez np. pol roku:)
Ja na poczatku czekalam 6 mies na pierwsza miesiaczke:)
Ale jakos nie martwilam sie, ze jestem w ciazy nigdy.
Musisz sie nastawic psychicznie i uwierzyc , ze to dziala, bo inaczej bedziesz miala stresa za kazdym razem, kiedy nie pojawi sie miesiaczka;)
Coz Stenik....
Zycze Ci zatem zeby Ci dobrze sluzyly i co tam...niezapomnianych wrazeń i obfitych orgazmow:P
-

-
agna78
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 52
Powrót do ŚWIAT KOBIET