Ubezpieczenie
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
VA napisał(a):Jak to prawka nie ma? Chyba ma provisional?
tak przepraszam najmocniej ma tymczasowe prawo jazdy upowazniajace ja do nauki ze mna lub z instruktorem oraz jest juz po teorii a w listopadzie ma egzamin praktyczny.
a co do
'Bez prawka żadna firma nie ubezpieczy kierowcy'
no to jestes w bledzie, ubezpieczy. przeciez nie wysylasz ubezpieczalni kopii swojego prawa jazdy, badz tez kopii provisional. nawet nr prawka nie podajesz wiec fakt ze je 'masz' mozesz sobie wyssac z palca... inna sprawa jest to, ze jest to nielegalne
pozdro
-

-
Bartsun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 1
Bartsun napisał(a):(...)przeciez nie wysylasz ubezpieczalni kopii swojego prawa jazdy, (...)
?
Moi za każdym razem chcą... KwikFit a teraz e-car. Przecież na jakiejś podstawie powinni sprawdzić pozycję
długość posiadania prawa jazdy.
Więc z mojego doświadczenia wychodzi, że to Ty
Bartsun napisał(a):(...)
no to jestes w bledzie, (...)
:)
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 183

no to ciekawe bo ja nigdy sie nie spotkalem z weryfikacja prawa jazdy poprzez ubezpieczalnie a jak pisalem mam 4 lata znizek uzyskane wlasnie w angielskich ubezpieczalniach i to co roku inna....
'Przecież na jakiejś podstawie powinni sprawdzić pozycję długość posiadania prawa jazdy.'
a co o pozycji data przyjazdu do uk? wysylasz home office (ktory zreszta juz nie jest obowiazkowy) a moze pierwszy payslip?
coraz rzadziej ale jeszcze sie spotyka domniemanie niewinnosci i mysle ze na tej podstawie moja ubezpieczalnia nie wymaga zadnych papierkow (procz NCB)
oczywiscie wszystko co napisalem wyzej oparte jest na 'angielskim' prawku. jak jest z prawkiem z pl nie mam pojecia.
pozdro
-

-
Bartsun
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 1
Moim zdaniem zawsze chodzi o date wydania uprawnienia, a nie date wydania dokumetu. Poza tym to tylko lepiej
-

-
Guest
-
-
Powrót do FINANSE