Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez agg » 20 paź 2011, 16:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
lozyskiem sie nie przejmuj, jestes dopiero 4 dni po terminie. obserwuj ruchy dzidziusia, czy jest aktywne. a masaz szyjki nie jest taki straszny! w polsce co jedna kobieta to bardziej narzeka, a nie jest tak zle ;) nie jest to przyjemne, ale jak boli to wystarczy poprosic zeby polozna przestala.
i warto podkreslic, ze masaz szyjki jest lepszy (mniej boli)niz wywolanie i oksytocyna! :wink: :lol:
mam nadzieje, ze wszystko pojdzie gladko! :roza:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 20 paź 2011, 16:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez korbobor » 20 paź 2011, 16:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja myślę, że nie ma się co śpieszyć przekopałam morze informacji w necie rozmawiałam z lekarzem i na tym etapie myślę i czuję, że wszystko z nami dobrze i bardzo bym chciała żeby mała sama wybrała najlepszy dla niej czas wtedy kiedy będzie gotowa do przyjścia na świat.
Jeśli będzie taka koniecznosć to się zgodze na wszystko i wiem, że oksytocyna powoduję bardzej bolesny poród ale ja chcę po prostu poczekać jeszczę chwilę z nadzieją że fizjologia zrobi swoje !!
agg napisał(a):mam nadzieje, ze wszystko pojdzie gladko! :roza:
Dzięki Agg też mam taka nadzieję :)
Ewela119 Nie ma problemu tylko ja to zorganizujemy ? :wink: :lol:
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez ewela119 » 20 paź 2011, 17:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez korbobor » 22 paź 2011, 09:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A ja nadal w dwupaku. Wczoraj miałam wizytę w szpitalu i wyznaczyli mi kiedy mam się zgłosić na indukcję :(
Mamy czas do środy bo jak się mała sama nie zdecyduję to będą ją na siłę wyganiać...
Nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko zleciał, mam wrażenie, że dopiero co dowiedziałam się, że będę mamą a tu już tylko parę dni lub godzin i będę trzymać swoją córę :)
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez ewela119 » 22 paź 2011, 09:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mi to sie te ostatnie tygodnie tak ciagna ze mam wrazenie jakby to trwalo wieki i w takim stanie mialo pozostac juz na zawsze... Jakos nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie jak juz urodze chociaz tak niecierpliwie na to czekam. Lozeczko juz stoi przy lozku, wozek tez, nie moge ogarnac jak to bedzie jak bedzie tam dzidzia, przyzwyczailam sie juz ze lozeczko robi mi za szafke nocna a wozek za element wystroju wnetrza :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez marzencia2333 » 24 paź 2011, 16:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ewela119, ja mam to samo lozeczko mam juz zakupine ale stoi i dekoruje mi pokuj. A przewijak robi ma za stolik na ktorym klade ubrania jak ide spac.
Musze jeszcze zrobic miejsce na drugie lozeczko i wyniesc trampoline z pokoju i nie wiem gdzie ja postawic. powoli szykuje pokoik dla dziewczynek ale jeszcze troche czasu mi zostalo.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez karolinqa2491 » 9 gru 2011, 17:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- karolinqa2491
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez marzencia2333 » 10 gru 2011, 08:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez karolinqa2491 » 10 gru 2011, 09:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- karolinqa2491
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez marta1 » 1 sty 2012, 18:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ciekawy temat prowadzenia ciazy w uk .Jestem 1 raz w ciazy i na szczescie czuje sie dobrze (odpukac w niemalowane)dla mnie opieka medyczna kobiety w ciazy jest tragiczna .Obecnie jestem w 9 tyg. znam wiele dziewczyn , ktore mialy rozne doswiadczenia z opieka medyczna w ciazy i zadna z nich nie jest zadowolona tak ja ja .Narazie mialam jedno spotkanie z polozna i to byla tylko proforma dla niej wypelnienie tylko zielonej ksiazki tragedia o wszystko musialam sama sie wypytywac tragedia.Nic nie zastapi naszych gino. z polski i ich sposobu prowadzenia ciazy dla mnie jest masakra tutaj na podstawie wywiadu z kobieta w ciazy paska na siku i mierzenia brzucha i cisnienia polozna stwierdza czy ciaza jest prawidlowa jeeli zaczynasz krwawic zero pomocy dla nich to pikus poronienie dla kobiety jest to ogromne przezycie .Zycze wszystkim i sobie tez szczesliwych 9 m spokojnyc a puzniej radosci ze zdrowego maluszka pozdro
-
- marta1
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 1 sty 2012, 19:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez P880920 » 4 sty 2012, 15:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Witaj,ja w Polsce nie rodzilam,ale wiem jak wyglada opieka.zaszlam w ciążę tu w Anglii to była moja pierwsza ciąża i tez na poczatku byłam w szoku ze do 12 t/c nie ma żadnych badań. Już nawet chciałam iść prywatnie żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Natomiast pózniej zaczęłam uważać ze opieka wcale nie jest zła, tak jak napisała ewela119 robią badanie na zespół dawna za co tu się nie płaci, oprócz tego cała ciążę miałam problemy z ciśnieniem i jak położna tylko uważała ze coś jest nie tak byłam kierowana do szpitala na konsultacje ktg itp. Więc jak co kolwiek się dzieje to działają odrazu. Rownież takie rzeczy jak znieczulenie Zewnątrz oponowe jest bezpłatne w Polsce dość drogie,nie każda kobietę stać na nie, a czasem jest naprawdę potrzebne jak w moim przypadku... Ja urodziłam 18 dni temu śliczna duża (4,200kg,53cm) dziewczynkę i miałam bóle z krzyża nie wyobrażam sobie porodu bez tego znieczulenia. Życzę bezproblemowej ciąży i potem pociechy z maluszka;)marta1 napisał(a):witam szczesliwe ciezarowki :lol:
ciekawy temat prowadzenia ciazy w uk .Jestem 1 raz w ciazy i na szczescie czuje sie dobrze (odpukac w niemalowane)dla mnie opieka medyczna kobiety w ciazy jest tragiczna .Obecnie jestem w 9 tyg. znam wiele dziewczyn , ktore mialy rozne doswiadczenia z opieka medyczna w ciazy i zadna z nich nie jest zadowolona tak ja ja .Narazie mialam jedno spotkanie z polozna i to byla tylko proforma dla niej wypelnienie tylko zielonej ksiazki tragedia o wszystko musialam sama sie wypytywac tragedia.Nic nie zastapi naszych gino. z polski i ich sposobu prowadzenia ciazy dla mnie jest masakra tutaj na podstawie wywiadu z kobieta w ciazy paska na siku i mierzenia brzucha i cisnienia polozna stwierdza czy ciaza jest prawidlowa jeeli zaczynasz krwawic zero pomocy dla nich to pikus poronienie dla kobiety jest to ogromne przezycie .Zycze wszystkim i sobie tez szczesliwych 9 m spokojnyc a puzniej radosci ze zdrowego maluszka pozdro
-
- P880920
- Raczkujący
- Reputacja: 6
Napisane przez sylwio70 » 8 lut 2012, 12:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jestem obecnie w 29 tygodniu ciąży i wszystko przebiega prawidłowo. Mieszkam na Acocks Green i przychodnię mam blisko na Victoria rd. Moja położna Jacqui jest bardzo miła, rzeczowa i odpowiada mi cierpliwie na wszystkie pytania. Mimo że to moje trzecie dziecko i powinnam wszystko wiedzieć to tutaj będę rodzić pierwszy raz poza tym każda ciąża jest inna. Zamierzam rodzić w wodzie w Solihull Hospital to po wszystkim dam znać jak było. Mam tylko wątpliwości co do becikowego bo to prawo tak szybko się zmienia że nigdy nic nie wiadomo. Po prostu wyślę odpowiedni formularz i poczekam na odpis wtedy dam znać bo dużo pytań było na ten temat.
-
- sylwio70
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez jo14189 » 16 lut 2012, 20:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
odnosnie becikowego ;)
Witam przyszle mamusie ja jestem 29 tyg w ciazy i mieszkam w Walsall. Spodziewam sie corci i nie ukrywam ze nie moge sie juz doczekac :) to moje pierwsze malenstwo i zaczynam intensywnie myslec o porodzie i co bedzie po. moze jest nas wiecej ciezarnych w bham, walsall i okolicy :)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
-