Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

KobietaPostNapisane przez kjwazne » 7 lis 2011, 16:28 Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Witam. Chcialbym sie dowiedziec jak tu mozna dostac dofinansowanie na dzialalnosc ?
Jaki wiek trzeba miec ?
Co trzeba zrobic...itd?

Cokolwiek w tej sprawie wiecie..piszcie.

DZIEKUJE

kjwazne
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 7 lis 2011, 22:45 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

o jakie dofinansowania ci chodzi ? wtc,chtc....

Guest

MężczyznaPostNapisane przez kiki010 » 8 lis 2011, 07:18 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

wtc,chtc.... :lol: hehe

kiki010
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kjwazne » 8 lis 2011, 09:54 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Dofinansowanie na otworzenie firmy!

kjwazne
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 8 lis 2011, 18:43 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Jest taka sama możliwość jak w PL (dofinansowanie z UE).
Ale gdzie ją dostać to chyba w tym kraju największa tajemnica państwowa, bo próbuję się dowiedzieć i cały czas jestem odsyłana do coraz to innych organizacji i każda z nich twierdzi, że się tym nie zajmuje.
Nie wiem czy to jest ukrywane w ramach kampanii antyunijnej , żeby ludzie nie wiedzieli ze unia coś daje, czy zwykły burdel i nikt nic nie wie.
Kontaktowałam się nawet z UE w poszukiwaniu potwierdzenia i informacji. Dostałam tam nr tel. pod którym oczywiście nikt nic nie wie. I kółeczko się zamyka.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Ptasiowa » 8 lis 2011, 20:27 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Luiza napisał(a):Jest taka sama możliwość jak w PL (dofinansowanie z UE).
Ale gdzie ją dostać to chyba w tym kraju największa tajemnica państwowa, bo próbuję się dowiedzieć i cały czas jestem odsyłana do coraz to innych organizacji i każda z nich twierdzi, że się tym nie zajmuje.
Nie wiem czy to jest ukrywane w ramach kampanii antyunijnej , żeby ludzie nie wiedzieli ze unia coś daje, czy zwykły burdel i nikt nic nie wie.
Kontaktowałam się nawet z UE w poszukiwaniu potwierdzenia i informacji. Dostałam tam nr tel. pod którym oczywiście nikt nic nie wie. I kółeczko się zamyka.
raczej z góry wiadomo ,że jeśli ktoś coś wie to i tak ci nie powie jak to w zwyczaju Polacy z resztą już mają...prędzej ci noogę podłożą jak pomogą : )
:zakaz:

Ptasiowa
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 8 lis 2011, 20:52 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Ptasiowa napisał(a):Luiza napisał(a):Jest taka sama możliwość jak w PL (dofinansowanie z UE).
Kontaktowałam się nawet z UE w poszukiwaniu potwierdzenia i informacji. Dostałam tam nr tel. pod którym oczywiście nikt nic nie wie. I kółeczko się zamyka.raczej z góry wiadomo ,że jeśli ktoś coś wie to i tak ci nie powie jak to w zwyczaju Polacy z resztą już mają...prędzej ci noogę podłożą jak pomogą : )

o czym ty wogole piszesz :roll: przeciez Luiza napisala, ze jest odsylana z urzedu do urzedu... a co polacy maja z tym wspolnego :?:
pozatym jest masa osob, ktore chetnie pomagaja sobie nawzajem...
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 8 lis 2011, 20:58 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

ale śmieszne KIKI ,HE HE

Dodano: -- 8 lis 2011, o 21:02 --

DOBRY BIZNES PLAN A JAK NIE TO CI POMOGĄ w Citizen Advice z napisaniem go i skad uzyskac pieniądze ,powodzenia KJWAZNE

Dodano: -- 8 lis 2011, o 21:03 --

PS . na rozpoczecie działalnosci !

Guest

KobietaPostNapisane przez Xara » 8 lis 2011, 22:12 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Dokladni mozna sie starac o dofinansowanie z UE ,ale ja tez chodzilam za tym i ciagle kazdy mnie odsyla do innych instystucji i jak juz tam pytam to nikt nic nie wie! wkurzajace jest to :roll:

Mam nadzieje ,ze wkoncu dopne swego :mrgreen:

Xara
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 9 lis 2011, 13:46 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

agg napisał(a):o czym ty wogole piszesz :roll: przeciez Luiza napisala, ze jest odsylana z urzedu do urzedu... a co polacy maja z tym wspolnego :?:

No właśnie ja też nie bardzo zrozumiałam. :shock: :grin:

Xara napisał(a):Mam nadzieje ,ze wkoncu dopne swego :mrgreen:

Trzymam kciuki.
Jak i mi się uda dowiedzieć czegoś sensownego to podzielę się informacjami.
Na razie jedynie byłam odsyłana do instytucji, które albo nic nie wiedzą , albo twierdzą, że to nie ich broszka, tylko kolejnej instytucji, której numer mi podają.

Na samym początku myślałam ze wystarczy wejść na stronę UE, znaleźć odpowiedni dział, odpowiednią instytucję i numer. A tu niespodzianka. Nie ma tak łatwo. Dofinansowanie dostaną chyba tylko najwytrwalsi, którzy zadzwonią do wszystkich 500 instytucji, wydadzą na telefony więcej niż wynosi dofinansowanie.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez kiki010 » 9 lis 2011, 22:34 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

a tak z ciekawosci to do jakich instytucji was odsylano??!!

kiki010
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez artkor » 9 lis 2011, 23:50 Re: Dofinansowanie na dzialalnosc w uk

Kiedyś mi fachowcy z businesslink powiedzieli ze nie ma czegoś takiego jak dofinansowanie z UE. Unia europejska dofinansowuje tylko nowe kraje członkowskie. W UK maja jakieś programy rozwoju firm ale tylko dla firm już istniejących.

Ile jest w tym prawdy, nie wiem, ale nawet w Polsce o dofinansowania można się starać tylko do 2013 potem już nie będzie dofinansowań z EU.

artkor
Raczkujący

Reputacja: 16
Neutralny