Zwiazek z obcokrajowcem.

Miłość, przyjaźń, nienawiść. Tutaj możesz wyrazić swoje emocje, napisać co czujesz....

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 28 lis 2011, 13:09 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Luk4sz,widze ,ze do mnie pijesz.....:D i tu cie zdziwie ale widocznie sa rozne szkoly...moze bylam uczona w podstawowce przez nauczycielki starej daty, ale w szkole zawsze pisalam "napewno" i nikt mi nigdy tego nie zaznaczal jako blad...co wiecej nawet kiedys napisalam rozdzielnie to polonistka mi to polaczyla...
I tak mi zostalo....
jakos od razu mi sie przypaletalo slowo nietoperz...a moze nie toperz ?:))))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 28 lis 2011, 13:12 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

http://www.sjp.pl/napewno

co tu sie duzo rozpisywac...

Guest

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 28 lis 2011, 14:37 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

bogini8, Trochę zadziwiłaś mnie tą swoją ortografią , bo odkąd pamiętam byki walisz takie że masakra, już Ci nawet zwracałam uwagę że musisz pisze się przez U a nie jak ty to piszesz mosisz i tłumaczyłaś się tym że MÓC pisze się przez ó więc mósisz też :D
Pozdrów Polonistkę :D

A wracając do tematu.... każdy sobie rzepkę skrobie...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 28 lis 2011, 15:19 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

malaroksi, aco tu jest zadziwiajace jak juz pisalam to bylo ponad 12 lat temu... ty za to jestes perfekcyjna i idealna az do bolu..a ja nie musze byc idealna i dobrze mi z tym...
a tlumaczyc sie nie mUsze,zwlaszcza tobie ... dobrze,ze innym nie zwracasz nigdy uwagi..nawet w tym temacie....nie mUsisz czuwac nad moja ortografia naprawde dzieki za troske.....obejdzie sie..

Dodano: -- 28 lis 2011, o 15:23 --

Draco, no i luz ;)

Dodano: -- 28 lis 2011, o 18:32 --

a wracajac do tematu wieku w zwiazku...bo zarzucacie autorce temleko pod nosem....ja poznalam mojego obecnego meza jak mialam lat 18 i nie przypuszczalam ze to bedzie milosc na smierc i zycie, w jakis sposob i w jakims wieku trzeba to milosc poznac przeciez ;) i chyba nie ma wiekszej roznicy czy spotkamy kogos majac lat 19 czy 25.. chodzi o to ,zeby ta osobe dobrze poznac i sie nawzajem dotrzec i wiek nie ma takiego znaczenia...bo mozna poznac milosc swojego zycia majac lat 16, aw wieku 30 lat mozna przechodzic tylko zauroczenie...
dojrzale uczucie to dojrzaly zwiazek a nie to ile ma sie w metryce....wiekszym problemem w takich zwiazkach jest roznica kulturowa...dlatego trzeba byc czujnym przy calej tej milosci...;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 28 lis 2011, 20:24 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

testowy napisał(a):mam znajomą co to skończyła psychologię,
no i zajmuje się takimi właśnie sprawami,
kiedyś mi powiedziała,
że problem kobiet polega na tym, że są jednocześnie naiwne i wyrachowane,
czyli innymi słowami łatwe do zmanipulowania,

Oczywiście, kobiety to chodzące kalkulatory. Patrzą, obserwują, oceniają czystość obuwia, długość rzęs, jakość ubrania, pracy, stosunki z rodziną kandydata.. Czasem się zastanawiam czy nie mają wbudowanych opcji wizualnych jak robocop, czy terminator - wiecie, takie linijki tekstu, wykresy balistyczne, samonaprowadzający się wzrok na cel.. No i zobaczą poślizgnięcie u kandydata i wtedy wyskakuje im wielki napis ABORT THE MISSION. No i odpuszczają bez cienia empatii i współczucia. No, trochę żalu może się pojawić - za stracony czas, bo kobiety są wydajne i nie lubią marnować czasu na "frajerów".
Ale mają luki w programie i popełniają naiwne błędy. To utrzymuje ludzkość ;)

(edycja: )
Jeszcze, aby był post na temat związków Polek z obcokrajowcami, krótki filmik. Anglicy dla śmiechu nakręcili, ale jest po brzegi wypełniony trafnymi obserwacjami, że aż straszy :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe ... re=related

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 29 lis 2011, 01:51 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

-eMPe-, ten filmik juz byl na forum kilka razy ale za to w sugestiach zauwazylem dobra scene :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=fEIdkf0d ... re=related
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 29 lis 2011, 19:27 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

http://www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe ... re=related

hahahahahahahahahah cudownie to zrobili:)
hahahahahah do tej pory nie moge przestac hahahahahhahaha:)

mala zmiana tematu:))))hahahahahhaha
http://www.youtube.com/watch?v=kAG39jKi0lI

Dodano: -- 29 lis 2011, o 20:09 --

http://www.youtube.com/watch?v=tZNVH3e0 ... ure=relmfu

Ciekawe i fajnie sie slucha:))

hahahahahahahhahahahahaha nie moge http://www.youtube.com/watch?v=fEIdkf0d ... re=related
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez oliwka_26 » 30 lis 2011, 13:45 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

malaroksi napisał(a):bogini8, Trochę zadziwiłaś mnie tą swoją ortografią , bo odkąd pamiętam byki walisz takie że masakra, już Ci nawet zwracałam uwagę że musisz pisze się przez U a nie jak ty to piszesz mosisz i tłumaczyłaś się tym że MÓC pisze się przez ó więc mósisz też :D
Pozdrów Polonistkę :D

A wracając do tematu.... każdy sobie rzepkę skrobie...

Uwazam, ze jak ktos juz zabiera sie za krytyke innych osob, to sam powinien pisac przykladnie i stylistycznie...

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 30 lis 2011, 16:43 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

oliwka_26, sorki za wczesniejszy post...zle odczytalam..moja wina..
Ostatnio edytowano 30 lis 2011, 18:28 przez bogini8, łącznie edytowano 2 razy
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez oliwka_26 » 30 lis 2011, 16:47 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

bogini, nie zrozumialas mojej wypowiedzi. Byla skierowana do malaroksi, ktora Ciebie krytykuje, a sama pisze niestylistycznie. Tylko tyle. Ja Ciebie nie mialam zamiaru obrazac ani pouczac.

Nie wiem, czy w swoim poscie krytykujesz mnie? i moje wypowiedzi. Milo, ze zadalas sobie tyle trudu zeby poszukac bledow w moich wypowiedziach. Szczerze to ich nie pamietam, a jesli to literowki to wybacz, troszke przesadzasz. Tak jak juz pisalam, to co napisalam bylo akurat w Twojej obronie, bo nie lubie jak ludzie wytykaja innym bledy, a sami je popelniaja.
Zaczynam sie zastanawiac, czy to forum to miejsce do dyskusji czy miejsce do obrazania sie nawzajem, bo jakos czesto do tego sie to sprowadza.
Ostatnio edytowano 30 lis 2011, 17:23 przez oliwka_26, łącznie edytowano 1 raz

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kucza21 » 30 lis 2011, 17:09 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Mialem nic nie pisac, ale caly czas mi przychodza powiadomienia na poczte, wiec zagladam i za kazdym razem nic nie na temat.

No widze, ze samych lingwistow tutaj mamy. Kazda jedna osoba poprawiajaca kolejna robi przynajmniej jeden blad i tak temat sie ciagnie nie wiadomo o czym. Co jeden to lepszy.... Nie potrzebnie, prawie jak dzieci w piaskownicy.

bigini8 Widze, ze strasznie lubisz nabijac posty, ktore kompletnie nic nie wnosza do dyskusji. Jesli masz jakies problemy z czyjas ortografia to napisz prywatna wiadomosc, bo jak na razie zasmiecasz forum niepotrzebnymi uwagami i siejesz zamet.

kucza21
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asia77 » 30 lis 2011, 17:46 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

odnosnie filmikow, strasznie glupie, szkoda ze polacy w tym kraju zdecydowali sie tak tlumaczyc zwiazki polek z obcokrajowcami, ja wiem ze sa polki ktore leca na kase, ale nie wrzucajmy wszystkie do tej samej kategorii, w podobny sposob moge zaczac ublizac polakom, ale nawet ja wiem ze to nie prawda. sa wyjatki i juz.kazdy jest kowalem swojego losu, kim ja jestem by oceniac jakas paniusie co poleciala na kase, a co sie zakochala, kazdej z nich zycze najlepiej.
asia77
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 30 lis 2011, 18:25 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

oliwka_26, przepraszam w takim razie bardzo...ale myslalam ze kolejna osoba naskakuje na mnie za jakis glupi blad ortograficzny ...przeraszam raz jeszcze, ale jestem juz troche drazliwa w tym temacie , bo cokolwiek sie nie napisze zaraz zjawia sie ktos z atakiem. kucza21, to jaki problem wylaczyc powiadomienia??? twoj post za to wniosl tyle ,ze hoho...a ja nie nabijam sobie postow tylko rozmawiam z ludzmi i odpisuje na posty skierowane do mnie ...

-eMPe- napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe ... re=related
filmik okropny... robia z polek pustaki...i w dodatku ten rosyjski akcent :D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez VA » 30 lis 2011, 18:39 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

bogini8 napisał(a):oliwka_26, przepraszam w takim razie bardzo...ale myslalam ze kolejna osoba naskakuje na mnie za jakis glupi blad ortograficzny ...przeraszam raz jeszcze, ale jestem juz troche drazliwa w tym temacie , bo cokolwiek sie nie napisze zaraz zjawia sie ktos z atakiem.

Jest na to prosty sposób. Zainstaluj sobie polską klawiaturę i polski słownik w przeglądarce, i już nikt Ci uwagi nie zwróci :idea::
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 30 lis 2011, 19:35 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

asia77 napisał(a):odnosnie filmikow, strasznie glupie, szkoda ze polacy w tym kraju zdecydowali sie tak tlumaczyc zwiazki polek z obcokrajowcami

bogini8 napisał(a):
-eMPe- napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=cwV5xYDe ... re=related
filmik okropny... robia z polek pustaki...i w dodatku ten rosyjski akcent :D
[/quote]

Oj tam głupie, oj tam okropne ;) Jesteście kobietami to nie zauważyłyście, ale dokładnie taki wyraz twarzy jak w filmiku mają polskie ekspedientki, urzędniczki itd mające obsłużyć klienta faceta. Czasem strach się uśmiechnąć, kilka miesięcy temu jedna polska kasjerka na mój uśmiech zareagowała prychnięciem :mrgreen: No i kobiety działają stadnie. Kiedy jedna okaże zainteresowanie, pozostałe dotychczas obojętne też zaczynają dostrzegać atrakcyjność faceta. To pewnie jakiś atawizm z czasów życia w stadach prowadzonych przez jednego samca alfa. Faceci na pewno wiedzą o czym piszę - gdy są zajęci mają powodzenie, gdy są samotni nawet pies z kulawą nogą się nie zainteresuje.
No i tytuł filmiku nadany przez jakiegoś frustrata wprowadza w błąd. Polki wcale nie są łatwe we współżyciu. :) Zresztą panu Simonowi chyba randka nie wyszła: http://www.youtube.com/watch?v=_qEAlqP- ... re=related

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona