Kolka u niemowlaka

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.

MężczyznaPostNapisane przez joseph85pl » 31 gru 2011, 10:42 Kolka u niemowlaka

czy zna ktos z Was skuteczny lek na kolki u niemowlaka.moj syn ma 6 tygodni i praktycznie od 1 go tygodnia mial kolki potem sie one w miare wyciszyly bo podawalismy infacol ale teraz od prau dni bardzo sie te kolki nasilily wieczorami maly tak bardzo placze i sie prezy itp nic nie momaga ani herbatka na trawienie ani noszenie na rekach pozycja na brzuszku ciepla pielucha,podajemy mu mleko cow gate moze zmienic te mleko?syn sie normalnie zalatwia ale ma duzo gazow slycchac jak w brzuszku mu jelita pracuja..czy jest jakis inny specyfik od infacolu.prosze o rady.
joseph85pl
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez slawek123456 » 31 gru 2011, 10:51 Re: Kolka u niemowlaka

nam pomogl dentinox i espumisan.

slawek123456
Początkujący

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez korbobor » 31 gru 2011, 12:09 Re: Kolka u niemowlaka

Ja polecam sab simplex niestety nie jest dostępny w uk ale kupisz go ebay-u. Mojemu maluchowi pomógł i to bardzo ewentualnie kup windi przez polską aptekę u mojej siostry też się super sprawdził.
Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby kolka szybko przeszła!
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 31 gru 2011, 12:32 Re: Kolka u niemowlaka

Mi zostal polecony bobotic, polski. Wszystkie leki na kolke maja ten sam skladnik simeticon tylko w roznych stezeniach. Najwieksze ma wlasnie bobotic a zaraz po nim sab simplex. Sprobuj zmienic mleko na np Cow&Gate comfort. A jakich butelek uzywasz? Ja uzywalam aventu i mala tez miala straszne kolki, zmienilam na tommee tippee z systemem antykolkowym (taki pierscien z rurka) i przeszlo wszystko jak reka odjal, bo mala przestala zasysac powietrze z mlekiem. Bardzo chwalone sa tez butelki Dr. Brown wlasnie tez z tymi rurkami, tylko one akurat nie wszedzie sa, a te z TT to na tej samej zasadzie dzialaja tylko inna firma i ksztalt
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez korbobor » 31 gru 2011, 12:59 Re: Kolka u niemowlaka

ewela119 napisał(a): Najwieksze ma wlasnie bobotic a zaraz po nim sab simplex

jest odwrotnie bobotic 1 ml kropli (o smaku malinowym) zawiera 66,66 mg simetikonu a sab siplex Substancja czynna kropli sab simplex: Simeticon 69,19 mg- różnica minimalna ale z tego co ja czytałam to sab simplex jest najbardziej skuteczny ale pewnie ile ludzi tyle opini :wink:
bobotic na pewno wychodzi taniej a co do butelek to też slyszałam, ze Dr.brown jest bardzo dobry,a butelki widziałam w Mothercare.
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

PostNapisane przez EWELINASTG2 » 31 gru 2011, 14:33 Re: Kolka u niemowlaka

zmien mleko byc moze jest za tluste dla maluszka

EWELINASTG2

MężczyznaPostNapisane przez joseph85pl » 31 gru 2011, 16:22 Re: Kolka u niemowlaka

dzieki za odpowiedzi,poki co dzisiaj zakupione butelki antykolkowe bo stosowalismy zwykle aventi,, krople espumisan i zamowilismy sab simplex na ebayu to za pare dni pewnie dojda,,
joseph85pl
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez falkan » 31 gru 2011, 17:25 Re: Kolka u niemowlaka

Mam krople sabsimplex (07.2013 ) i bobotic (09.2012)- otwarte butelki, użyte kilka razy. Jeżeli chcesz to odezwij się, bo już ich nie potrzebuje. Niektorze polecają też angielskie krople Colief. Ja używałam tez specjalne mleko Aptamil colic. Wskazane jest podawanie ciepłej wody do picia, w wielu przypadkach pomaga.

falkan
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 31 gru 2011, 17:40 Re: Kolka u niemowlaka

joseph85pl, my tez uzywalismy tych z aventu i byly identyczne objawy co u Twojego dziecka, normalna kupa i slychac bylo przelewanie w brzuszku. Kupilam nowe butelki i bylo po sprawie, takze podejrzewam ze zanim dostaniesz sab simplex bedzie juz niepotrzebny :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez majka123 » 31 gru 2011, 17:51 Re: Kolka u niemowlaka

Polecam infacol,dostaniesz go w Asdzie,Tesco,aptekach,wszedzie.Mozna go dawac przed jedzeniem,jak boli brzuszek.Nawet jesli to nie jest kolka.Mojej corce pomagalo - pozdrawiam :)

majka123
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez joseph85pl » 1 sty 2012, 11:08 Re: Kolka u niemowlaka

do falkan/:dzieki za propozycje kropelek szkoda ze wczesniej nie przeczytalem to bym odkupil a tak wczoraj podalismy espumisan i butelka nowa i maly poki co nie plakal i niemial kolki
joseph85pl
Początkujący

Neutralny